زمانی که بیسکوئیت کودکتان به زمین میافتد، چه میکنید؟ آیا آن را دوباره به فرزندتان میدهید یا سریع آن را دور میاندازید؟ گاهی ممکن است فکر کنید مواجه شدن با میکروبها برای او خوب است؟ یک نظریه وجود دارد که میگوید مواجهه افراد، بخصوص کودکان و نوجوانان با انواع مختلف میکروبها میتواند از بیماریهای مهمیمانند آسم، آلرژی و دیگر بیماریهای موثر بر سیستم ایمنی بدن، پیشگیری کند.
از ابتدای قرن بیستم شیوه زندگی بسیاری از خانوادهها تغییر پیدا کرد. آبهایی که در دسترس خانوادهها قرار گرفت تصفیه شد. مواد غذایی در دسترس تقریبا استریل شد و مواجهه با انواع میکروبها کاهش یافت. بسیاری از دانشمندان و متخصصان معتقدند رعایت بیش از حد بهداشت موجب کاهش مواجهه با میکروبها شده و این مسأله اصلاً برای بهبود سیستم ایمنی خوب نیست. امروزه با روشها و سیاستهای خاص، شیوع بیماریهایی که در قرن 18 و قبل از آن در جهان شایع بود مانند وبا و دیگر بیماریهای واگیردار کاهش یافته است ولی آیا این بدان معنا است که شما میتوانید هر چیزی را با هر شرایطی استفاده کنید؟
متخصصان معتقدند ما نمیتوانیم به کودکان بگوییم هر چیزی را، حتی اگر کثیف بود بخورند و یا با آن بازی کنند و به آن دست بزنند و نظافت را کاملاً از یاد ببرند؛ اما باید برای مواجهه بدن کودکان با میکروبها برخی موارد را در نظر بگیریم. مواجهه با برخی از میکروبهایی که خطر خاصی برای بدن ندارند میتواند برای سیستم ایمنی مفید باشد؛ اما بسیاری از میکروبهایی که در اطراف ما وجود دارند، برای سلامتی خطرناک هستند؛ بنابراین چه باید کرد و خط قرمز مواجهه با میکروبها کجاست؟
در چه مواردی میتوان کمتر نگران بود؟
استریل کردن همه چیز: شما میتوانید استفاده از صابونها و شویندههای ضد باکتری را متوقف کنید. مواجهه با بعضی میکروبها و ویروسها در زندگی روزانه که به سلامتی ما آسیبی نمیرسانند، میتواند برای سلامت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید باشد.
آنتی بوتیکها: بسیاری از بیماریهایی که در دوران کودکی اتفاق میافتد در اثر ورود ویروسها به بدن است؛ بنابراین استفاده از آنتی بیوتیکها کمک شایانی به بهبودی فرزندتان نمیکند. ممکن است پزشک متخصص اطفال به شما پیشنهاد کند چند روزی منتظر بمانید و در صورت عدم بهبودی بیماری فرزندتان و ادامه داشتن علائم بیماری از آنتی بیوتیک استفاده کنید. استفاده نامناسب از آنتی بیوتیکها نه تنها موجب بهبودی فرزندتان نمیشود؛ بلکه باعث از بین رفتن بسیاری از میکروارگانیسمهای مفید بدن آنها میشود. استفاده نابجا و نامناسب از آنتی بیوتیکها، باعث ایجاد مقاومت میکروبها نسبت به مصرف آنتی بیوتیک میشود؛ در نتیجه در استفاده بعدی از آنتی بیوتیک، آن دارو دیگر تاثیر قبلی را نخواهد داشت.
در چه جاهایی باید مبارزه با میکروبها را آغاز کنیم؟
از چاقو و ابزار جدا برای تکه کردن گوشت قرمز، مرغ و ماهی و سبزیجات و میوهجات استفاده کنید.
گوشتها را به طور کامل و در دمای 145تا 165 درجه فارنهایت بپزید.
غذاها را به مدت بیشتر از 2 ساعت در دمای اتاق قرار ندهید. اگر هوای بیرون گرم است آنها را بیش از 2 ساعت در دمای بیرون نگه ندارید.
سطوحی که برای آشپزی و آماده کردن گوشت یا سبزیجات و میوهجات استفاده میکنید باید تمیز بشویید و ضد عفونی کنید.
حمام و دستشویی را هر چند وقت یک بار ضد عفونی کنید؛ بخصوص اگر یکی از افراد خانه بیمار است.
دستهای خود را قبل و بعد از خوردن غذا، بعد از رفتن به توالت و یا تعویض پوشک فرزندتان بشویید.
بسیاری از متخصصان معتقدند وقتی یک ماده غذایی مانند بیسکویت یا هر چیز دیگر روی زمین میافتد سریعاً نود و نه درصد میکروبهای محیط به آن میچسبند که ممکن است باعث بیماری شود اما اگر چیزی کف خانهتان افتاد که به تازگی تمیزش کردهاید، احتمالاً برداشتن و خوردنش مشکلی برایتان ایجاد نخواهد کرد.