توصیه هایی برای صرفه جویی آب در کولرهای آبی
امروزه بیش از 56 درصد از خانوارهای شهری و حدود 20درصد از خانوارهای روستایی از کولر استفاده می کنند. کولرهای آبی معمولا کمتر از کولرهای گازی (خصوصا مدل های قدیمی تر) برق مصرف می کنند ؛ تعداد کولرهای آبی بسیار بیشتر از کولرهای گازی است. کولرهای آبی بخصوص در فصول گرم سال بخش نسبتا زیادی از مصرف آب کشور را به خود اختصاص می دهند. رعایت این نکات در استفاده صحیح از کولر آبی کمک زیادی به شما می کند:
1-ظرفیت سرمایش کولرها باید متناسب با فضای مورد استفاده و شرایط آب و هوایی محل (از لحاظ دما و روطوبت) انتخاب شود. کولرهای بزرگتر از حد نیاز، تنها باعث مصرف بی مورد انرژی الکتریکی و آب می شوند.
2-حتی الامکان کانال کشی کولر باید از کوتاه ترین مسیر انجام شود. هر چه مسیر کانال کشی کولرهای آبی، پر پیچ و خم و طولانی تر باشد، فشار هوا در مسیر کانال ها افت پیدا کرده و جبران آن به انرژی بیشتری نیاز دارد. سرمای حاصل نیز کمتر می شود.
3-چنانچه کانال های کولر خارج از ساختمان قرار دارند، حتما باید به وسیله عایق کاری با پشم و شیشه یا عایق های دیگر، از گرم شدن کانال ها و هدر رفتن سرما در اثر تابش مستقیم نور خورشید بر آن ها جلوگیری شود. حتی نصب یک سایبان ساده بر روی کولر و کانال ها هم مؤثراست. در حد امکان از روشن نگه داشتن مداوم کولر در طول روز پرهیز کنید. به ویژه تا حد امکان سعی کنید از دور آهسته کولر استفاده کنید تا فشار کمتری به دستگاه منتقل شود.
4-درحدامکان ازروشن نگه ذاشتن مداوم کولر درطول روز پرهیز کنید به ویزه تا حدامکان سعی کنید از دور آهسته کولر استفاده کنید تافشار کمتری به دستگاه منتقل شود.
ا5-استفاده بی مورد و یا همزمان از وسایل خانگی گرمازا مانند اجاق، سماور، لامپ های متعدد و غیره باعث افزایش گرمای محل کار و سکونت می شود و نیاز به استفاده از کولر را افزایش می دهد.
6-چنانچه امکان پذیر باشد باید از سرمایش موضعی استفاده شود به این معنی که هوای سرد تنها به اتاق هایی که مورد استفاده قرار می گیرد منتقل شود. برای این کار باید دریچه های ورودی هوا به سایر اتاق ها را مسدود کرد.
7-حتی الامکان هر ساله نسبت به تعویض پوشال های کولر اقدام کنید. تمیز کردن و رفع اشکالات کولر پیش از شروع به کار آن در فصل گرما، کارکرد کولر را بهبود می بخشد، مصرف انرژی آن را کاهش می دهد و از هدر رفتن سرما نیز جلوگیری می کند.
8-برای جلوگیرری از خروج سرما، اطراف پنجره ها و درها را با نوارهای درزگیری عایق بندی کنید.
9-استفاده از تهویه طبیعی به خصوص در شب و درزبندی منازل در طول روزهای گرم بسیار مؤثر خواهد بود.
10-در صورت امکان کولر خود را در مسیر باد نصب کنید . زیرا این کار به علت کاهش فشار بر کولر، باعث افزایش بازدهی آن و کاهش مصرف انرژی می شود.
11-هنگامی که درجه حرارت بیرون ساختمان از دمای داخل کمتر است، با بازکردن پنجره ها به تهویه طبیعی ساختمان کمک کنید.
12-در روزهای خیلی گرم، با بستن در و پنجره و کشیدن پرده ها از ورود انرژی گرمایی بیشتر به داخل ساختمان جلوگیری کنید.
منبع: هفته نامه فرهنگی -اجتماعی همشهری مثبت 162