اصغر فرهادی مدتی بود که در خفا کار میکرد و خبری از او نبود. تا اینکه یک پیام ویدئویی منتشر کرد و از جایزهای که داوران جشن حافظ به او داده بودند، تشکر کرد. یک روز بعد از آن هم نام فیلم جدیدش منتشر شد. از دیگر حاشیههای سینمای ایران هم گیر دادن دوبارهی اخبار 20:30 به سینمای ایران و بازیگرانش بود. با بنیتا همراه باشید.
استفادهی ابزاری از مردان در آستانهی کلنگزنی
در یکی از بخشهای خبر 20:30 گزارشی از یک تیزر تبلیغاتی پخش شد که یکی از بازیگران زن سینمای ایران (ما گفتیم نیکی کریمی؟!) در آن برای تبلیغ یک محصول و ترویج مصرفگرایی مورد استفادهی ابزاری قرار میگیرد. 20:30 هم این سوال را مطرح میکند که چرا ما که خودمان منتقد استفادهی ابزاری از زنان در غرب هستیم، خودمان داریم از زن استفادهی ابزاری میکنیم. به نظر میرسد که 20:30 خوب غرب و بیسلیقگیاش را شناخته. کنار هم قرار دادن ابزار و زن اوج بیسلیقگیاست. مگر میشود زن را ابزار فرض کرد و در کنار بیل، تیشه یا کلنگ گذاشت؟ اگر غرب میخواهد درست استفادهی ابزاری کند، باید به شرق نگاه کند. مثلا در همین ایران خودمان ببینید چقدر با دیدن کریم باقری که خمیردندان تبلیغ میکند، به مسواک زدن ترغیب میشویم؟
حواشی جشن حافظ
اولین جشن حافظ بدون پدرش برگزار شد. امسال اولین جشن حافظ بدون علی معلم، بانی اصلی آن بود. این مراسم حاشیههایی داشت یا حداقل اتفاقاتی افتاد که پتانسیل تبدیل شدن به حاشیه را داشتند. در ادامه تیتروار به تعدادی از آنها اشاره میکنیم:
چرا رضا یزدانی همیشه به عنوان خواننده در این مراسم، برنامه اجرا میکند؟
بانیان مراسم خسته نشدند از بس که به احسان علیخانی جایزه دادند؟ خانهاش دیگر جایی برای تندیس حافظ ندارد.
لانتوری باز هم جایزه برد. هیئت داوران جشن حافظ چقدر دهنبینند و منتظر که چه فیلمی و چه کسی در جشنوارههای قبلی جایزه برده تا دوباره به همان جایزه بدهند. خود درمیشیان و نوید محمدزاده خسته شدند.
سجاد پهلوانزاده تدوینگر فیلم اجرای نیمروز، پس از گرفتن جایزه در حضور مهران مدیری از تدوین فیلم ساعت 5 عصر، انتقاد کرد. حیف که زود عذرتخواهی کرد وگرنه چه داستان باحالی میشد.
دختر ایوبی: بابایی فیلم خانهی پدری بد بود
توجه به حقوق فرزندان و اصول تربیت را باید از حجتالله ایوبی یاد گرفت. توجه به خواستهها واهمیت دادن به نظر بچهها در روحیه و شخصیت ایوبی آنچنان بالاست که او به خاطر دخترش که فیلم خانهی پدری را دوست نداشت، حکم به توقیف فیلم داد. واقعا این کار آقای ایوبی ستودنی است. او خانهی پدری را که یکی از پر سر و صداترین فیلمهای سال 92 بود، برای اکران مناسب ندانست. حالا دلیل مناسب نبودنش را فهمیدیم.
این و دیگه همه میدونن، همه!
اصغر فرهادی برای فیلم جدیدش شناسنامه گرفت. «همه میدانند» اسم فیلم جدید اصغر فرهادی است که خاویر باردم و پنهلوپه کروز در آن نقشآفرینی خواهند کرد. اسم این فیلم جدیدش با فیلمهای دیگرش کمی متفاوت است. اصغر فرهادی به باز گذاشتن پایان فیلمهایش معروف است اما این بار با توجه اسم فیلمش به نظر میرسد کل فیلم باز است؛ چون همه میدانند! و وقتی همه میدانند چه نیازی هست به گفتن.
داستان بادی که در سوئیس میوزد
احسان خواجهامیری خوانندهی خوبی است. او در سالن همایشهای وزارت کشور کنسرت داشت. جمعیت هم به وجد آمده بودند و کلی حال میکردند. این وسط احسان خواجهامیری پس از اجرای برخی ترانههای زندهیاد افشین یداللهی دید که بغضی گلوی ملت را میفشارد. بنابراین ناگهان خوشمزگیش گل کرد و برای تغییر جو سنگین سالن، یادی از آهنگ معروف فیلم میوهی ممنوعه کرد و گفت که مصرع «هفتاد سال عبادت یک شب به باد میره» او را یاد یکی از دوستان سوئیس رفتهاش میاندازد که هفتاد سال عبادتش را باد برد. آقای خواجهامیری من از شما میپرسم، با این سرعت تغییر جو، مردم حاضر در سالن ترک نخوردند احیانا؟