ماهان شبکه ایرانیان

پروپرانولول Properanolol

شناسنامه مختصر دارو   نام های تجارتی : Bedranol SR, Apsolol, Angilol دسته دارویی : داروی بتابلوکر و داروی ضد اضطراب میزان خطر مصرف بیش از دوز مجاز دارو : بسیار زیاد میزان وابستگی و اعتیاد به دارو : کم احتیاج به نسخه پزشک : بلی قابل استفاده برای عموم : بلی موارد استعمال دارو   این دارو اغلب برای درمان فشار خون بالا درمان آنژی ...

پروپرانولول Properanolol

شناسنامه مختصر دارو
 

نام های تجارتی : Bedranol SR, Apsolol, Angilol
دسته دارویی : داروی بتابلوکر و داروی ضد اضطراب
میزان خطر مصرف بیش از دوز مجاز دارو : بسیار زیاد
میزان وابستگی و اعتیاد به دارو : کم
احتیاج به نسخه پزشک : بلی
قابل استفاده برای عموم : بلی

موارد استعمال دارو
 

این دارو اغلب برای درمان فشار خون بالا درمان آنژین و درمان ریتم غیر طبیعی قلب مورد استفاده قرار می گیرد. ضمناً در کنترل ضربان سریع قلب و کنترل فعالیت بیش از حد غده تیروئید نیزمؤثر می باشد. علاوه بر این کاهش ارتعاش بدن ریزش عرق و لرزش بدن که ناشی از اضطراب شدید می باشند نیز مفید می باشد. از آن گذشته برای جلوگیری از سردردهای میگرن کاربرد دارد. چون این دارو ممکن است موجب مشکلات تنفسی شود، لذا مصرف آن برای افرادی که دچار بیماری آسم می باشند مفید نمی باشد.
اشکال دارو : قرص، کپسول های SR، محلول، تزریقی
زمان مصرف دارو : کپسول های SR (یک بار در روز)، بقیه انواع دارو (2 تا 4 بار در روز)
اندازه دوز مجاز مصرفی دارو : درمان ریتم غیر طبیعی قلب (30 تا 160 میلی گرم در روز)، درمان آنژین (80 تا 240 میلی گرم در روز)، درمان فشار خون (160 تا 320 میلی گرم در روز)، درمان اضطراب و جلوگیری از میگرن (40 تا 160 میلی گرم در روز)
چگونگی تأثیر دارو: اثرات نوع قرصی این دارو ظرف 1 تا 2 ساعت و اثرات کپسول های SR دارو ظرف 4 ساعت و اثرات دارو در درمان فشار خون و میگرن ظرف چند هفته پس از شروع درمان با دارو ظاهر می شوند. ضمناً اثرات قرص های دارو مدت 6 تا 12 ساعت و اثرات کپسول های SR دارو، مدت 24 تا 30 ساعت پس از قطع مصرف هر دوز دارو در بدن دوام خواهند داشت.
طریقه نگهداری دارو: این دارو باید در محفظه سربسته و در جای خشک و خنک دور از دسترس کودکان نگهداری شود. ضمناً از تابش نور محافظت گردد.
چگونگی قطع مصرف دارو : مصرف این دارو را بدون مشورت با پزشک قطع نکنید زیرا قطع ناگهانی مصرف دارو ممکن است موجب وخیم تر شدن بیماری گردد.

عوارض جانبی مصرف دارو :
 

مصرف این دارو را بدون مشورت با پزشک قطع نکنید زیرا قطع ناگهانی مصرف دارو ممکن است موجب وخیم تر شدن بیماری گردد.
عوارض جانبی مصرف دارو:از عوارض معمول مصرف این دارو می توان به سرد شدن دست ها و پاها، خشکی چشم ها، درد عضلات، کابوس و رویاهای واضح اشاره نمود. ضمناً استفاده طولانی مدت از این دارو ممکن است سبب ایجاد عوارضی همچون تهوع، خستگی و کوفتگی گردد. اگر پس از مصرف دارو دچار حالت غش یا تنگی نفس گشتید، پزشک را در جریان بگذارید.
نکات احتیاطی مهم در مصرف دارو : اگر به امراض و بیماری های زیر مبتلا می باشید حتماً قبل از مصرف این دارو پزشک معالج خود را در جریان قرار دهید:
* اگر دچار بیماری های تنفسی نظیر آسم، برونشیت می باشید یا نارسایی قلبی دارید.
* اگر به دردهای مزمن کبدی یا کلیوی دچار می باشید و یا به بیماری دیابت مبتلا می باشید.
* اگر خون کمتری در پاهایتان جریان دارد و یا داروهای دیگری را مصرف می کنید.
مصرف دارو برای زنان حامله : چون دارو است بر روی نوزاد تأثیر بگذارد لذا بهتر است با پزشک مشورت گردد.
مصرف دارو برای زنان شیرده : چون دارو در شیر مادر ترشح می شود و ممکن است روی بچه تأثیر بگذارد لذا بهتر است با پزشک مشورت شود.
مصرف دارو برای بچه ها و اطفال : کاهش دوز مصرفی مجاز دارو ضروری می باشد.
مصرف دارو برای افراد بالای 60 سال : احتمال وقوع عوارض شدید وجود دارد.
منبع: چنگیزان، فاضل، (1388) راهنمای کامل داروشناسی عمومی (داروهای موجود در ایران)، قم، نیلوفرانه، چاپ دوم.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی