ماهان شبکه ایرانیان

در نشست هم‌اندیشی سمن‌های حوزه محیط‌زیست درخصوص توسعه روستایی مطرح شد:

جهاد دانشگاهی می‌تواند نهاد واسط و هماهنگ‌کننده سازمان‎های مردم‌نهاد با دولت باشد

نشست مشترک پژوهشکده مطالعات توسعه سازمان تهران، دفتر آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان محیط‌زیست و تعدادی از سمن‌های حوزه‌ی محیط‌زیست، با هدف هم‌اندیشی درخصوص اشتغال پایدار روستایی، پنجم شهریور ماه در محل ساختمان معاونت آموزشی سازمان جهاد تهران برگزار شد.

جهاد دانشگاهی می‌تواند نهاد واسط و هماهنگ‌کننده سازمان‎های مردم‌نهاد با دولت باشد

به گزارش ایسنا، در ابتدای این نشست، دکتر امینیان، عضو هیئت علمی پژوهشکده مطالعات توسعه سازمان جهاد تهران، جمعیت مهاجر از روستاها به شهرها را که موجب حاشیه‌نشینی در شهرها شده است، معضلی دانست که راهکار آن، تنوع‌بخشی به معیشت و کار روستایی مبتنی بر استعدادهای درونی در روستاها است.

وی کشف این استعدادها و شکوفایی آنها برای ایجاد اشتغال پایدار را نقطه قوتی برای ورود سمن‌ها به عنوان خط‌شکن‌های اشتغال سبز روستایی برشمرد و گفت: ممکن است تمام سمن‌ها نتوانند به‌صورت مستقیم از منابع و حمایت‌های دولتی بهره‌مند شوند و انگیزه‌های درونی خود را با ظرفیت‌های مالی و حمایت‌های قانونی ممکن تقویت کنند، بنابراین ضرورت وجود یک نهاد واسط برای تجمیع ظرفیت سمن‌ها و ایفای نقش هماهنگ‌کننده در جهت تولید ارزش‌افزوده فعالیت سمن ها احساس می‌شود و جهاد دانشگاهی در این جلسه به دنبال امکان‌سنجی شکل‌گیری این نهاد است.

در ادامه این هم‌اندیشی، محمد درویش، مدیرکل مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط‌زیست، مهم‌ترین انگیزه این نشست را بررسی توانایی ظرفیت اجتماعی در حوزه محیط‌زیست با هدف کاهش روند متروکه شدن روستاها، بازگرداندن توان تاب‌آوری و کمک به این بخش بزرگ کشور دانست و گفت: عده حاشیه‌نشین‌ها از 600 هزار نفر در سال 57، متاثر از سدهای کرخه، دز و برخی پروژه‌های کلان صنعتی به 18 میلیون نفر در حال حاضر رسیده است.

وی افزود: روند مهاجرت همچنان ادامه دارد و این حاشیه‌نشینی‌ها موجب بیشترین میزان بزهکاری، قاچاق مواد مخدر، تجاوز و طلاق و افزایش ورودی زندان‌ها شده است.

درویش با بیان مشکلات موجود در بخش‌های مختلف، ازجمله رها شدن 150 متر مکعب از کرخه در خوزستان و کشت سی هزار هکتار برنج که موجب نابودی زیست‌بوم، افت توان تاب‌آوری و نابودی تنوع زیستی آن منطقه و مشکلات ریزگردها می‌شود، به برخی از فعالیت‌های سمن ها در نواحی محلی و روستایی و نقش موثر  آنها در حل مشکلات اشاره کرد. 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان