ما معمولاً یک مرد درشت هیکل با یک گردن کلفت را به عنوان یک خروپف کننده تصور میکنیم. هر چند، یک زن لاغر با یک گردن باریک میتواند به همان بلندی خروپف کند. به طور معمول، به مرور که افراد مسنتر میشوند و افزایش وزن پیدا میکنند، خروپف بدتر میشود. آیا شما هم جز آن دسته از کسانی هستید که هنگام خواب خروپف میکنید و خواب ناز را به دیگران حرام میکنید یا جز دسته دوم که از خواب ناز محروم هستید و مجبورید صدای خروپف دیگران را تحملکنید؟ در ادامه با بنیتا همراه باشید تا راههای مقابله با این دشمن خواب ناز را برایتان معرفی کنیم.
زمانی که ما نفس میکشیم هوا وارد دهان و سوراخهای بینی میشود و سپس از طریق نای وارد گلو و ریه میشود. هوا از چندین ساختار عبور میکند که شامل زبان، سقف دهان، زبان کوچک، لوزه است. ماهیچههای گلو در حالت طبیعی سخت و سفت هستند اما هنگام خواب این ماهیچه نرم و ریلکس میشوند در بعضی از افراد ریلکس شدن در حدی است که حفاظت از ساختارها را با مشکل مواجه میکند و باعث انسداد راههای هوایی و لرزش سقف دهان با عمل دم و بازدم و درنتیجه ایجاد صدای خروپف میشود. خروپف میتواند باعث ایجاد مزاحمت برای دیگران و اختلال خواب در خود فرد شود. این به این معنی است که آنها نمیتوانند یک خواب مطلوب را داشته باشند و ممکن است در طول روز بدنشان بهصورت کامل سر زنده نشده باشد بنابراین بهتر است به فکر درمان خروپف باشید. درمان خرخر نه تنها برای بیمار بلکه برای اطرافیان او نیز مفید است.
1- حالت خواب
خروپف کردن هنگام خواب یک چیزی است که دامنگیر میلیونها نفر شده است. اگر شما جز کسانی هستید که از این مشکل مصون ماندهاید ولی حتماً با افرادی بودهاید که دچار این مشکل بودهاند و حتماً میدانید که چقدر این مشکل آزاردهنده خواهد بود چه برای کسی که خروپف میکند و چه برای کسی که همنشین آن فرد است. مسئله خرو پف کردن میتواند با افزایش سن و وزن افزایش یابد و میتواند بیقراری و ناراحتی را هم برای شخص دچار این مشکل و همبستر او ایجاد کند. خواب یکی از چیزهای مهم در زندگی ماست که کم یا زیاد شدن آن میتواند تأثیر زیادی را بر زندگی روزمره ما ایجاد کند. خرو پف کردن یک معضلی است که این قسمت مهم زدگی ما را دچار اختلال خواهد کرد. خب بیایید تا یک چاره برای حل این مشکل بیندیشیم و از شر آن تا حد امکان خلاص شویم. بیشتر افرادی که خر و پف میکند از یک مشکل نام وقفه تنفسی رنج میبرد، وقفه تنفسی هنگام خواب دورههای توقف تنفس در طی خواب که 10 ثانیه یا بیشتر طول میکشد.
این اختلال در همه سنین دیده میشود ولی در بزرگسالان بالای 60 سال شایعتر است. دورههای طولانی قطع تنفس در طی خواب. وقفه تنفسی هنگام خواب توسط اطرافیان فرد قابلمشاهده است. مستندترین راه اثبات این عارضه بررسی آن در یک آزمایشگاه خواب است. انسداد راه تنفسی هنگام خواب در اثر انسداد پشت حلق به وسیله زبان کوچک و سایر بافتهای نرم مجاور. این حالت باعث ایجاد چرخه تکرارشونده خواب، حالت خفگی، از خواب پریدن، خوابآلودگی و خواب دوباره میشود. این چرخه اغلب در سراسر روز ادامه مییابد زیرا خواب نامناسب شبانه باعث خوابآلودگی مزمن میگردد. در ادامه با ما همراه باشید تا چند ترفند برای رهایی از این مشکلات را برایتان معرفی کنیم.
عوارضی که دامن گیر شما خواهد شد مثل خوابآلودگی بیشازحد روزانه ناشی از بیخوابی شبانه ممکن است منجر به تصادفات، فقدان تمرکز و توجه و کاهش بازده کاری گردد. آسیب دائمی مغزی ناشی از دورههای مکرر کاهش اکسیژن مغزی، نامنظمی ضربان قلب و نارسایی احتمالی قلب است.
شاید یکی از راههای جت شما از ی مشکل تغییر حالت خوبتان باشد و بهجای اینکه به پشت بخوابید، به بغل بخوابید تا مشکل خرو پف کردتان حل شود. همانطور که گفتیم هنگامیکه شما به پشت خوابیدهاید زبانتان به عقب کشیده شده و باعث می شود که مجرای تنفسی شما مسدود شود و هنگام جریان هوا صدا ایجاد شود. اگر برای شما سخت ست که خودتان را عادت دهید، یک توپ پینگپونگ یا توپ تنیس را به قسمت پشت لباسخواب بدوزید. این کار شما را مجبور میکند که در طی خواب در حالت به پهلو بمانید و دیگر خروپف نکنید.
2- تغییر شیوه زندگی
بعضی وقتها مشکل خروپف کردن از شیوه زندگی اشتباه ما نشاءت میگیرد. اگر از کسانی هستید که الکل مصرف میکنید به شما پیشنهاد میکنیم که از آن دوریکنید چون یکی از دلایلی است که باعث ایجاد خروپف کردن میشود و الکل مانند یک شل کننده عضلانی عمل میکند و باعث میشود که عضلات پشت زبانتان نرم شوند و به سمت حلقتان سقوط کنند. شاید هم دلیل خروپف کردن وزن زیاد باشد چون وزن زیاد و خروپف کرد دو دوست صمیمی هستند که آن را هم میشود با اراده قوی و ورزش کردن و همچنین رژیم غذایی حل و فصل کرد. چاقی باعث میشود که وزن و فشار در اطراف گردن شما افزایش یابد و به عضله پشت دهان فشار وارد شود و باعث خرو پف کردن هنگام خواب شود. کاهش وزن به برخی از مردم کمک میکند اما نه همه. افراد لاغر بیش از حد خروپوف میکنند. اگر شما چاق شدید و خروپف شما آغاز شد و قبل از چاقی خروپف نداشتید، لاغر شدن میتواند کمک کند.
3- کاهش آلرژی در تخت خواب
گاهی وقتها خروپف کردن حاصل آلرژی است. ابتدا بالشت خو را تغییر دهید، تخت و تشک خود را همیشه پوشیده نگه دارید تا موادی که باعث حساسیت شما میشوند در طول روز بر روی آنها نشینند. تمام ماجرا این است که هوای تیز و بدن گرد و غبار در طول خواب داشته باشید.
در ادامه با ما همراه باشید.