از آلن تورینگ به عنوان پدر علم محاسبه نوین و هوش مصنوعی یاد می شود؛ فردی که در طول جنگ جهانی دوم با رمزگشایی از پیام های نازی ها (که با کد انیگما رمزنگاری شده بودند) کمک زیادی به پیشبرد اهداف متفقین کرد.
وی از سال 1948 در دانشکده ریاضی دانشگاه منچستر مشغول به تدریس شد و بعدها سرپرستی آزمایشگاه کامپیوتر این دانشگاه را نیز به عهده گرفت. البته می توان گفت مهم ترین عامل شهرت تورینگ، طرح «آزمون تورینگ» برای تعیین میزان هوشمندی رایانه ها بوده که بیان می کند:
سزاوارترین معیار برای هوشمند شمردن یک ماشین، این است که آن ماشین بتواند انسانی را توسط یک پایانه «تله تایپ» به گونهای بفریبد که آن فرد متقاعد گردد با یک انسان روبروست.
حال یکی از اساتید دانشگاه منچستر به طور اتفاقی موفق به یافتن 148 سند مکتوب از آلن تورینگ شده که شامل نامه ها و دست نوشته های او می شود. لازم به ذکر است که مدارک آرشیو شده از آقای تورینگ بسیار کمیاب هستند و از همین رو، اتفاق اخیر از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
در اسناد جدید، دعوتنامه های دانشگاه های مشهور جهان نیز به چشم می خورد
در اسناد مورد بحث نامه ای از ستاد ارتباطات دولت بریتانیا، نسخه نوشتاری از یک برنامه رادیویی بی بی سی در رابطه با هوش مصنوعی، و دعوتنامه های دانشگاه های مشهور جهان از تورینگ برای سخنرانی به چشم می خورد. جالب اینجاست که تورینگ در پاسخ به یکی از دعوتنامه های ارسالی از ایالات متحده نوشته بود: «از چنین سفری خوشم نمی آید و از آمریکا نیز بیزارم.»
گفتنی است تمام اسناد و مدارک مورد اشاره در کتابخانه دانشگاه منچستر جمع آوری و طبقه بندی شده، و علاقه مندان نیز می توانند نسخه آنلاین آنها را در اینجا مشاهده کنند.