ماهان شبکه ایرانیان

نکات طلایی تغذیه در دوران بارداری (۲)

بخش دوم- تغذیه صحیح در دوران بارداری، برای رشد جنین و تولد یک نوزاد سالم، بسیار حیاتی است و بعد از زایمان نیز مادر می‌تواند با تغذیه سالم، علاوه بر شیردهی به نوزاد و تامین غذای روزانه او، انرژی تحلیل رفته خود را به دست بیاورد.

نکات طلایی تغذیه در دوران بارداری (2)

 

توجه داشته باشید که خوردن وعده‌های مکرر در حجم کم، موجب کاهش حالت تهوع صبحگاهی می‌شود و به هضم آسان غذا و تعادل قند خون نیز کمک می‌کند. طبیعی است که در دوران بارداری وزن افزایش می‌یابد و این لازمه بارداری است، ولی هیچ‌گاه در دوران بارداری نباید رژیم گرفت و به جای آن باید روی مصرف غذاهای سالم تمرکز کرد، زیرا به سلامت کودک و مادر در درازمدت کمک می‌کند. با مصرف ماهی، هویج، آجیل و دانه‌ها، آواکادو و مرکبات می‌توانید تا حدودی از ایجاد خطوط ناشی از بارداری بر روی پوست جلوگیری کنید.

 سیب‌زمینی شیرین: در دوران بارداری مادر باید ویتامین اضافی دریافت کند، زیرا جنین برای رشد و نمو سلول‌ها و سیستم ایمنی به آن نیاز دارد. سیب‌زمینی شیرین حاوی بتاکاروتن است که بدن آن‌را به ویتامین A تبدیل می‌کند. ویتامین A، از ضروری‌ترین ویتامین‌ها در دوران بارداری است.

 سایر مواد غذایی: مواد غذایی مانند سیر، آواکادو، مارچوبه و کلم براکلی نیز حاوی آنتی‌اکسیدان هستند و آنتی‌اکسیدان‌ها از بدن مادر و جنین در مقابل آسیب‌های ناشی از آلاینده‌ها محافظت می‌کنند.

 غذا‌هایی که نباید در دوران بارداری خورده شوند

 در طی دوران بارداری، به معنای واقعی کلمه، خانم‌ها از اطلاعات گوناگون بمباران می‌شوند؛ اینکه باید آرامش داشته باشند، باید بیشتر ورزش کنند، سبزیجات زیاد بخورند، استراحت کنند، کتاب‌های بارداری بخوانند و ... اما کمتر در مورد نبایدها صحبت می‌شود؛ مواد غذایی که برای زنان باردار مضر است و باید از خوردن آنها پرهیز کنند. از خوردن برخی از مواد غذایی باید به دلایل مختلف پرهیز شود که برخی از دلایل اصلی این پرهیز عبارتند از:

 لیستریا:  لیستریا نوعی باکتری است که غذاهای خاصی را بیشتر آلوده می‌کند و اگر چه مسمومیت با آن نادر است، ولی با توجه به آمار مراکز کنترل بیماری (CDC) از هر پنج نفر یک نفر را در معرض خطر جدی قرار می‌دهد. این باکتری کشنده است و به دلیل تغییرات هورمونی در بدن زنان باردار، برای آنها 20 برابر خطرناک‌تر است. این باکتری می‌تواند منجر به سقط جنین شود و سلامت مادر را نیز تهدید کند.

 توکسوپلاسموز: بیماری ناشی از انگل است که می‌تواند از طریق خوردن گوشت خام به فرد منتقل شود. این انگل در گوشت خام، سوسیس و کالباس، خاک و مدفوع گربه یافت می‌شود. اگر چه توکسوپلاسموز هم بسیار نادر است، اما به دلیل اینکه یک بیماری بسیار جدی است، می‌تواند از جفت عبور کند و به کودک نیز آسیب برساند، بنابراین به زنان باردار توصیه می‌شود از خوردن این محصولات به صورت خام خودداری کنند. بیشترین آسیب در سه ماهه اول به جنین وارد می‌شود. اگر در محیط زندگی شما گربه وجود دارد، احتمالا این انگل نیز وجود دارد.

 جیوه: برخی از غذاهای دریایی حاوی سطوح بالایی از جیوه هستند که می‌تواند باعث صدمه به مغز و تاخیر در رشد شود. در حالی که ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا- 3 است و در واقع سلامت مغز را تضمین می‌کند، برخی از ماهی‌ها که جیوه بیشتری دارند، خاصیت عکس دارند.

در دوران بارداری از خوردن هر ماده غیر پاستوریزه خودداری کنید: با پاستوریزه کردن مواد غذایی از جمله فرآورده‌های لبنی، باکتری‌ها از بین می‌روند و یا حداقل رشدشان کند می‌شود و اگر قبل از تاریخ انقضا آنها را مصرف کنید، مضر نخواهند بود. از خوردن هر نوع پنیر نرم خودداری کنید، زیرا اغلب در تهیه آنها از شیرهای غیر پاستوریزه استفاده می‌شود که به راحتی می‌توانند بیماری را منتقل کنند. برای اطمینان به برچسب فرآورده‌های لبنی دقت کنید که همه آنها از شیر پاستوریزه تهیه شده باشند.

 سایر موارد: از خوردن فرآورده‌های گوشتی همچون ژامبون و سوسیس خودداری کنید و در صورت اجبار و یا تمایل حتما قبل از مصرف، آنها را به خوبی بپزید و حرارت دهید. در دوران بارداری از خوردن غذاهای کنسروی بپرهیزید. از خوردن ماهی دودی نیز اجتناب ورزید. در امریکا به زنان باردار توصیه می‌شود که از ماهی دودی خودداری کنند. از خوردن هر نوع غذای دریایی خام خودداری کنید، زیرا می‌تواند حاوی انگل و یا باکتری باشد و موجب مسمومیت غذایی شود. از خرید تخم‌مرغ‌های خانگی نیز خودداری ورزید. گوشت را به دقت بپزید تا احتمال ابتلا به توکسوپلاسموز و سالمونلا در آن کاهش یابد.

 از خوردن غذاهای مانده و مواد غذایی تاریخ گذشته اجتناب کنید.

 تمامی میوه‌ها و سبزیجات را قبل از خوردن به طور کامل بشویید.

 یخچال خود را در درجه حرارت امن قرار دهید. یخچال نباید گرم‌تر از 4 درجه سانتی‌گراد باشد و آن ‌را مرتب تمیز کنید.

 از خوردن غذاهای تند در دوران بارداری خودداری کنید که سوزش سردل را افزایش می‌دهد و باعث مشکلات گوارشی می‌شود.

 نوشیدن بیش از 300 گرم کافئین در روز خطر سقط جنین را افزایش می‌دهد.

 توجه داشته باشید که این بایدها و نبایدها کامل و جامع نیستند و حتما باید با پزشک و متخصص تغذیه مشورت کنید. او با توجه به شیوه زندگی و رژیم غذایی شما، بایدها و نبایدها را تعیین می‌کند.

 

برای خواندن بخش اول- نکات طلایی تغذیه در دوران بارداری- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان