
منیر همایونی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در شرایط امروز، کتابخانهها به ویژه در مناطق روستایی، مکانی برای فعالیتهای مختلف فرهنگی و گردهمایی همۀ افراد روستا از مادران و پدران و بزرگترها تا کودکان و نوجوانان است.
به گفته وی، در کتابخانههای کانون توسعه فرهنگی کودکان، فعالیتهای متنوعی از جمله کتابخوانی جمعی، معرفی کتاب، تصویرسازی داستانها، گفتوگو درباره کتابها، آشنایی با کتابهای مرجع، بهداشت فردی و عمومی، شاهنامهخوانی، خیاطی و بافتنی و قالیبافی پیگیری میشود.
مدیرعامل کانون توسعه فرهنگی کودکان تاکید کرد: کتابخانهها باید توجه همه افراد محل را جلب کند و آنها را سر ذوق بیاورد تا دلشان بخواهد دور هم جمع شوند. کتابداران باید همت کنند، گاهی برای دورهمیهای مادران و کودکان جشنوارههایی راه بیاندازند تا ساعات شادی را در کنار هم بگذرانند. ضمن اینکه بچههای کوچک هنگام مشغول بودن مادران در کارگاهها، با اسباببازیهای کتابخانه بازی کنند.
همایونی با اشاره به موفقیت کتابخانههای کانون توسعه فرهنگی کودکان گفت: در کتابخانهها کتابداران برای جذب افراد روستا به کتابخانه و تشکیل گروههای کتابخوانی، فعالیتهای گوناگونی انجام میدهند و این برنامهها باعث ترویج فرهنگ مطالعه و یادگیری در روستاها شده است.
او افزود: فلسفه کاری کانون، اهمیتبخشی به محتوا است. اگر کتابخانههای شیک با سازههای مدرن، کتابخوان نداشته باشد، کارآیی نخواهد داشت. بنابراین هدف کانون، برنامهریزی برای جذب بیشتر دوستداران کتاب است، حتی اگر این کتابخانهها کانکس یا یک اتاق ساده در روستا باشد.
به گزارش ایسنا، کانون توسعه فرهنگی کودکان با هدف ایجاد کتابخانه در روستاهای دور افتاده کشور تشکیل شده است و از آغاز کار خود در سال 1380 تا کنون دهها کتابخانه ایجاد کرده و با فرستادن کتاب و دادن خدمات آموزشی، فرهنگ مطالعه را در روستاها ترویج میکند.