ماهان شبکه ایرانیان

کارشناسان فضایی هند:

افزایش وزن موشک علت سقوط "ماهواره رهیاب هندی"

دانشمندان و کارشناسان سازمان تحقیقات هوا و فضای هند( ایسرو) افزایش یک تنی وزن موشک پی اس ال وی- سی ۳۹ را علت شکست پرتاب ماهواره رهیاب این کشور اعلام کردند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، اس کی شیوه کومار رئیس اسبق مرکز ماهواره سازمان تحقیقات هوا و فضا هند(ایسرو) گفت که اضافه وزن یک تنی موشک پی اس ال وی- سی 39 باعث کاهش سرعت موشک از 9.5 به 8.5 کیلومتر در ثانیه و جدا نشدن سپرگرمایشی ماهواره شد.

وی خاطر نشان کرد: سپر گرمایشی به منظور حفاظت ماهواره از گرمای تولید شده به علت اصطکاک در برخورد با جو زمین در هنگام پرتاب در موشک تعبیه می شود.

این کارشناس هوا و فضا هند خاطرنشان کرد سپر حرارتی پس از قرار گرفتن ماهواره در مدار زمین باید از آن جدا شود ولی در این ماهواره ،فرایند مکانیکی برای جدا شدن این سپر از ماهواره عمل نکرده است.

وی خاطرنشان کرد: افزایش وزن باعث شد که ماهواره به ارتفاع مورد نظر نرسد.
ای اس کران کومار کومار رئیس سازمان تحقیقات هوا فضای هند با بیان اینکه این شکست پرتاب های آینده این کشور را تحت تاثیر قرار نمی دهد اظهار کرد در طراحی و ساختار موشک های این سازمان خطایی وجود ندارد.
پرتاب هشتمین ماهواره رهیاب هند با نام (IRNSS-1H) روز پنجشنبه با شکست مواجه شد.

این نخستین شکست سازمان تحقیقات هوا و فضای هند در 24 سال گذشته است. پیش از این در سال 1993 عملیات پرتاب موشک این سازمان با شکست رو برو شد.
سازمان تحقیقات هوا و فضای هند تاکنون 40 عملیات موفق در پرتاب موشک های مختلف پی اس ال وی به فضا داشته است.

این سازمان دو ماه پیش 31 ماهواره کوچک را در یک موشک به فضا پرتاب کرد.
سازمان ایسرو همچنین توانست سنگین ترین موشک ( جی اس ال وی نسل 3) ساخت خود را برای اولین بار با موفقیت به فضا پرتاب کرد.

پیش از این هند برای پرتاب ماهواره های خود با وزن بیش از 2 تن به کشور های خارجی وابسته بود.
سازمان تحقیقات هوا و فضای هند(ایسرو) در سالجاری با ثبت رکود بی سابقه پرتاب 104 ماهواره با یک موشک به فضا از جزیره کوچک سریهاریکوتا در جنوب هند با پشت سرگذاشتن رقبای بزرگی همچون روسیه و آمریکا،تاریخ ساز شد.

جزیره کوچک سریهاریکوتا درصنعت فضایی هند ،حکم دماغه کاناورال در ایالت فلوریدای امریکا را دارد که تاکنون موشک های فضایی وماهواره های بسیاری از این جزیره به فضا پرتاب شده است.

سکوی پرتاب موشک جزیره سریهاریکوتا تاکنون با پرتاب بیش از 200 ماهواره از کشورهای مختلف ،میزبان برنامه های جاه طلبانه فضایی هند است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی