«امین تارخ» مهمان «مهران مدیری» در برنامهی «دورهمی» بود. تارخ از دلیل کمکاریاش گفت که هیچ سناریوی جذابی را ندیده است. در ادامه با بنیتا همراه باشید.
دورهمی دومین شب از سری برنامههای عیدانه را پشت سر گذاشت. این برنامه علاوه بر تارخ، میزبان «وحید تاج» خوانندهی موسیقی سنتی نیز بود.
قسمت اول برنامه به گفتگوی مدیری و تاج اختصاص داشت. پیش از آغاز صحبت تاج قطعهی «بهار دلکش» را اجرا کرد.
ابتدای صحبت در مورد قطعهی بهار دلکش بود. خوانندهی این قطعه گفت: «شب عید بود و مراسم ازدواج ما با اجرای کنسرتم همزمان شد. در همان موقع برای اولین بار به من خوانندگی تیتراژ پیشنهاد شد و من برخلاف تمام قواعد و آهنگسازی، بدون ساز و ارکستر این ترانه را برای سریال عیدانه داریوش فرهنگ خواندم و با تست اول کار مقبولی شد.»
وی در مورد صدا و آوازش به پدر خود که مؤثرترین مشوق و معلمش بود، اشاره کرد و گفت: «پدر هم در خانواده از صدای خوش برخوردار است و معلم من بودند، من هم از کودکی در کنار پدر و دیگران صداهای مختلف را شنیدم و تا به امروز در وجودم حفظ کردهام.»
ساز اصلی تاج سهتار و کمانچه است اما به گفتهی خودش آواز را هم به صورت تخصصی کار میکند.
بعد از رفتن تاج، امین تارخ روبروی مدیری نشست. او از روزهای اول ورودش به تهران و عرصهی بازیگری سخن گفت: «من هم مثل بقیه هم نسلهای خودم به بازیگری علاقهمند بودم و با بازی در تئاتر دبیرستان، از 13 سالگی در عرصه بازیگری مشغول به کار شدم. کمکم از سال ششم متوسطه احساس کردم این علاقه عمق بیشتری دارد و تصمیم گرفتم به صورت جدی درس بخوانم و وارد دانشگاه هنرهای زیبا شوم. در 19 سالگی با 200 تومان به تهران آمدم.»
تارخ از گذر عمر و ورودش به میانسالی سخن به میان آورد و اظهار کرد: «بحران میانسالی را همه دارند و نمیشود انکار کرد. به هر حال، فضای آدمها در آن دوران متفاوت است و هر انسانی به گذشته خودش برمیگردد و ارزیابی در کارها و فرصتهایش انجام میدهد. اساساً یک سؤال وجود دارد که زندگی چیست؟ و همیشه یک سؤال بیجواب در دو موضوع تولد و مرگ وجود دارد و هرگز جوابی برایش وجود ندارد.»
بنا به گفتههای او در سینما هم مانند هر کار دیگر و هر صنف دیگری مافیا وجود دارد.
وی گریزی هم به کارگاه بازیگری خود زد و با اشاره به سابقهی کارگاهش افزود: «بیستودو سال از تأسیس کارگاه آزاد میگذرد و تا اینجای کار بازیگرانی چون حبیب رضایی، ترانه علیدوستی، مهتاب کرامتی، گلاره عباسی، رامین راستاد، مریم بوبانی، پوریا پورسرخ و خیلیهای دیگر خروجی این آموزشگاه بودند. در مجموع بر اساس تعداد آماری که داریم حدود 50 تا 60 نفر در طی این 22 سال خروجی داشتیم که مشغول کار حرفهای در عرصه بازیگری هستند.»
بازیگر فیلم «مادر» ادامه داد: «از همان ابتدا هم سوگند یاد کردم که اگر این کارگاه خروجی نداشته باشد، آن را تعطیل میکنم و حالا در شرایطی هستیم که 9 تا از هنرجوهای ما سیمرغ گرفتهاند و در جشنوارهها شناخته شدهاند.»
تارخ در مورد کمرنگ شدن حضورش در عرصه بازیگری اظهار داشت: «امیدوارم حمل بر خودستایی نشود، اما در این سه سال گذشته، بیش از 30 کار به من پیشنهاد شد که قبول نکردم. فکر میکنم سطح همه چیز پایین است و مقداری نازل شده است و سناریو درگیر درام نمیشوند. دیگر درام در قصهها با احساسات مردم بازی نمیکند و نصیحت گونه شده است.»
او بازیگری را دغدغهی اصلی خود عنوان کرد و گفت: «از آغاز هم به بازیگری فکر میکردم و اصولاً این جنون در من وجود داشت که دانستهها و داشتههایم را به نسل دیگر منتقل کنم و آموزش بازیگری را انتخاب و شغل دوم خودم میدانم.»
این بازیگر در پایان سخنانش با بیان اینکه بسیاری از کشورهای مختلف دنیا برای بازیگران میانسال خود فیلمنامه مینویسند و سند و بازی آن بازیگر را ثبت و ضبط میکنند، دو نوار کامل از دورههای آموزش بازیگری خود را به موزهی «دورهمی» اهدا کرد.