باشگاه خبرنگاران جوان از اوقات فراغت شما غافل نبوده و بسته گشت و گذار را برای آخر هفته در نظر گرفته است تا سهمی در لبخند شما داشته باشد.
پشنهاد ویژه این هفته باشگاه خبرنگاران جوان، بقعه متبرک "امامزاده یحیی(ع)" شهر تهران با 1500 متر مربع مساحت است که در ناحیه 2 منطقه 12 پایتخت قرار دارد و از نوادگان امام حسن مجتبی(ع) است. امامزاده یحیی(ع) در کوچهای به همین نام در خیابان ری، نرسیده به خیابان شهید مصطفی خمینی و در یکی از محلات قدیمی شهر که سال ها پیش به عود لاجان مشهور بود، واقع شده است.
امامزاده یحیی(ع) نگین درخشنده در محله عودلاجان
بنای امامزاده یحیی(ع) به 800 سال پیش و به دوران خوارزمشاهیان می رسد، امامزاده دارای صحن وسیع، مسجد، ایوان، رواق، ضریح، حرم آیینه کاری، سرداب، گنبد کاشی مخروطی شکل و همچنین سقاخانه است.
در سال 1318 ه.ش. بنای امامزاده یحیی(ع) و صحن آن به طور کلی تخریب شد، اما مرقد زیارتگاه که در عمق چهار متری زمین و در یک سرداب قرار داشت محفوظ ماند.
در سال 1319 ه.ش. در قسمتی از اراضی آن یک مؤسسه دولتی احداث شد،در سال 1320 ه.ش. تجدید بنای بقعه و صحن، توسط وزارت فرهنگ پیگیری و انجام شد. بنای جدید بر اساس نقشه برج قدیمی و با همان ابعاد دوباره سازی و مرمت شد و به فضای داخل گنبد، خانه افزوده شد.
ایوان، کفش کن، اتاق موزه و دفتر آستانه و کتابخانه به تدریج تا سال 1330 ه.ش. به بنا اضافه شده و کاشی کاری گنبد و تزئینات ملحقات بنا هم انجام شده است.
وجود کهنسالترین درخت چنار در حیات امامزاده یحیی(ع)
در داخل حیات امامزاده یحیی(ع)، کهنترین درخت چنار قرار دارد و نکته جالب این است که این درخت چنار در فهرست وزارت فرهنگ و اداره باستان شناسی با شماره سه در سال 1330 ، به ثبت رسیده و حدود 800 سال دارد که قطر آن حدود هفت متر است.
در بخش زیرین بقعه امامزاده یحیی(ع) صندوق عتیقه منبتکاری شدهای در ویترین قرار دارد که در سال 895 هـ. ق به دستور ملکشاه غازی به وسیله دو برادر بهنامهای استاد حسین و استاد محمد لواسانی ساخته شده است، اما متاسفانه برای زائران قابل مشاهده نیست چراکه قسمت زیرین بقعه در ایامی خاص چون تاسوعا، عاشورا، 28 صفر و برای افرادی خاص باز می شود.
امکانات امامزاده یحیی(ع)
وجود چندین درخت در حیاط امامزاده یحیی(ع) هوای مطبوع و خنکی را برای زائران فراهم می کند.گشت زدن در کوچه پس کوچه های محله امامزاده یحیی(ع) و تماشای معماری جذاب برخی از خانه های این محله که هنوز به برج های بی قواره تبدیل نشده اند نیز خالی از لطف نخواهد بود.
به دلیل نزدیکی امامزاده یحیی(ع) به مرکز شهر تهران و وجود انواع مراکز تهیه غذا و رستوران، دیگر دغدغه ناهار نخواهید داشت و می توانید با قیمتی مناسب، ناهار دلخواه خود را میل کنید.
بهترین راه دسترسی به امامزاده یحیی(ع)
امامزاده یحیی از شمال به خیابان امیرکبیر، از شرق به خیابان ری، از جنوب به خیابان15 خرداد و از غرب به خیابان شهید مصطفی خمینی می رسد و شما می توانید برای رفتن به این زیارتگاه از وسایل نقلیه عمومی چون مترو و اتوبوس استفاده کنید. برای سفر با مترو با پیاده شدن در ایستگاه 15 خرداد و یا ایستگاه بهارستان خود را به این امامزاده برسانید و ساعات آرام و توام با معنویت خود را در آن سپری کنید.