شش بیماری مربوط به خوراکیها
اداره خوراک و دارو (ایالات متحد) رابطههای زیر را که دارای شواهد کافی هستند بین خوراکیها و بیماریها مشخص کرده است: کلسیم و پوکی استخوان، نمک و فشار خون بالا، چربی و بیماری قلب، چربی و سرطان، الیاف گیاهی و سرطان، الیاف گیاهی و بیماری قلب.
ته بندی مناسب
ساعتی از روز فرارسیده است که دلتان ضعف میرود و هوای خوراکی دارد و تا ناهار یا شام مدتی مانده است. پس باید چیز مختصری خورد: شیر با شیرینی یا چیپس با نوشابه یا بستنی. ولی اینها و خوراکیهای سنتی تهبندی نظیر اینها، از دید تغذیهای نامناسباند، زیرا کالری و چربی و قند و نمک زیاد دارند. خوراک بین غذاهای اصلی نیز اهمیت خود را دارد، خوراکیهای زیر مثالهای مناسبی هستند: میوههای خشک و آجیل؛ آبمیوه؛ سیب زمینی تنوری: ماست کمچربی.
به میوه و سبزی رو آورید
وقتی فرزندتان را وادار میکنید همراه غذا کمی میوه بخورد و سبزیجات همراه غذا مانند لوبیا را باقی نگذارد، شاید به اهمیت موضوع آگاه نباشید، ولی در هر حال به تندرستی او کمک کردهاید. اکنون شواهد فراوان پزشکی دلالت دارند که خوردن مقداری میوه و سبزیها در روز، خطر ابتلا به پارهای انواع سرطان را کاهش میدهد. به نظر موسسه ملی سرطان و جمعیت مبارزه با سرطان امریکا، میوهها و سبزیها، بدن را در برابر سرطانهای شش و دهان و گلو و معده و رودهها حفظ میکنند. میوهها و سبزیها از چند راه سد راه سرطان میشوند. مثلاً ویتامینهای آ و ث جلوی ضایعات مربوط به یاختههای سالم را میگیرند، زردآلو و خربزه و توت و تمشک و توت فرنگی و انواع لیمو و دارابی و هویج و فلفل سبز سرشار از یک یا هر دو ویتامین یادشدهاند. الیاف گیاهی عامل ضد سرطان دیگری هستند، سیب و گلابی و اسفناج مثالهایی از خوراکیهای لیف دارند. کمتر احتمال دارد شما در روز به اندازه کافی میوه و سبزیجات بخورید، پس بار دیگر که به خرید میوه میروید، بیش از معمول میوه و سبزیجات بخرید تا قسمتی از خوراک روزانه شما را تأمین کنند.