به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، این روش شامل شستشوی لثهها با جوهر ماهی مرکب است.
به طور معمول، پروب پریودنتال(ابزاری برای بررسی سلامت لثهها) زیر لثه در پایه هر دندان قرار میگیرد.
اگر بافت لثه سالم باشد، پروب زیاد به داخل لثه نخواهد رفت(شاید تنها یک یا دو میلی متر) اما اگر بافت خیلی تحلیل رفته باشد، یک پاکت بین آن و سطح دندان شکل خواهد گرفت و اجازه میدهد پروب به طور قابل توجهی به داخل نفوذ کند.
در حالت پیشرفته بیماری لثه، شیار طبیعی لثه اطراف دندان که باید بین صفر تا یک میلی متر عمق داشته باشد، عمیق میشود. این عمیق شدن نشانه تخریب اتصال بین لثه و دندان و در مراحل پیشرفتهتر، در اثر تخریب استخوان اطراف دندان است. با اندازهگیری عمق این شیار یا پاکت، همچنین میزان خونریزی احتمالی آن، دندانپزشک یا متخصص لثه به میزان مشکل پی میبرد.
این روش نه تنها اغلب دردناک است، بلکه گاهی اوقات باعث خونریزی لثه شده و همچنین بسیار زمانبر است، زیرا هر دندان باید به صورت جداگانه بررسی شود.
علاوه بر این میتواند کاملا ذهنی و فردی باشد، زیرا دندانپزشکان مختلف مقادیر مختلفی از فشار را به پروب اعمال میکنند، در نتیجه تشخیصهای آنها میتواند متفاوت باشد.
در روش جدید، بیماران دهان خود را با مخلوطی از جوهر ماهی مرکب خوراکی، آب و نشاسته ذرت شستشو میدهند.
سپس عمل موئینگی باعث میشود که مایع به پاکتهای لثه رفته و حتی پس از شستشو نیز در آنجا بماند.
عمل موئینگی (Capillary action) یکی از پدیدههای فیزیکی ناشی از نیروهای چسبندگی سطحی است.
سپس یک منبع نور مثل یک پالس لیزر یا یک ال.ای.دی به لثهها تابانده میشود. این کار سبب گرم شدن نانوذرات ملانین جاذب نور در جوهر ماهی مرکب شده و سیگنال صوتی ایجاد میکند. این سیگنال توسط مبدل اولتراسوند تشخیص داده شده و تصویری از پاکت را ایجاد میکند.
پس از انجام این کار تنها با یک بار مسواک زدن استاندارد میتوان این جوهر را از روی لثهها پاک کرد.
تاکنون، این فناوری با استفاده از یک مبدل دستی با موفقیت بر روی یک مدل خوک آزمایش شده است. با این حال، در نهایت، محققان امیدوارند بتوانند یک قطعه دندانی را بسازند که سیگنال نور را به تمام دندانها فرستاده و سپس تمام سیگنالهای صوتی را در یک زمان بخواند.
به این ترتیب، تمام پاکتها میتوانند همزمان به نمایش در آیند و در مورد ابعاد و عمق آنها، تردیدی وجود نخواهد داشت.
محققان در حال برنامهریزی برای آزمایش این فناوری جدید بر روی انسانها هستند اگرچه ابتدا باید ترکیب جوهر را اصلاح کرد زیرا در حال حاضر طعم آن تلخ و شور است.
این پژوهش در مجله Dental Research منتشر شده است.