ماهان شبکه ایرانیان

اگر حامله‌اید بخوانید

اگر چه در حاملگی طبیعی و بدون عارضه انجام مسافرت تا اول ماه نهم (هفته ۳۶) بلامانع است، ولی قبل از سفر حتما به یک سری نکات دقت کنید.

اگر حامله‌اید بخوانید

دکتر لادن سیفی؛ جراح و متخصص زنان

 

 

اگر چه در حاملگی طبیعی و بدون عارضه انجام مسافرت تا اول ماه نهم (هفته 36) بلامانع است، ولی قبل از سفر حتما به نکات زیر توجه کنید:

  وسیله سفر

وسیله سفر باید راحت بوده و جای کافی داشته باشد تا خانم حامله بتواند به راحتی بنشیند و پایش را حرکت دهد. بیشتر شرکت‌های هواپیمایی تا اول هفته 36 حاملگی مسافر حامله را می‌پذیرند. میزان اشعه‌ای که در جریان پرواز هوایی وارد می‌شود بسیار کم و در حد مجاز است.

 طول سفر و مقصد

مدت اقامت، محل اقامت، فعالیت‌ها و تماس‌ها در طول سفر و مقصد

مدت اقامت باید در حدی باشد که خانم حامله رفع خستگی و به حد کافی در مقصد استراحت کند تا بتواند خستگی راه برگشت را بپذیرد. محل اقامت باید بهداشتی و راحت باشد. اقامت در منزل بستگان یا هتل بهتر از اقامت در چادر است.

فعالیت سفر و تماس‌ها در سفر

گاه سفر جنبه کاری، اجتماعی یا آموزشی دارد. این سفرها با خستگی بیشتری همراهند و خستگی آن برای خانم حامله بیشتر و مضرتر است. مقصد سفر موضوع بسیار مهمی است و خانم حامله باید از سفر به مناطقی که دور از امکانات درمانی است، اجتناب کند، چون حتی حاملگی طبیعی در هر لحظه ممکن است غیر طبیعی شود؛ لذا کوهنوردی و بیابان نوردی و غار نوردی به‌طور کلی توصیه نمی‌شود.

طول سفر و راه

سفر های طولانی‌تر از شش ساعت معمولا خسته کننده هستند. سفر ممکن است از نظر مسافت کوتاه، ولی ناهموار، کوهستانی یا مال رو باشد که این برای خانم حامله مضر است. برای جلوگیری از عارضه لخته شدن خون در عروق که عارضه خطرناک حاملگی است، در حین سفر به اصول زیر توجه داشته باشید،  هر یکی دو ساعت یکبار کمی راه بروید. 

وقتی روی صندلی نشسته‌اید، دست و پا و تنه را تکان دهید و گاه بایستید.  لباس گشاد و راحت بپوشید؛ لباس تنگ مضر است.  یک پا را روی پای دیگر نیندازید.  مایعات کافی بخورید (حتما غیر الکلی).  جوراب شلواری یا جوراب واریس بلند (نه زیر زانو) بپوشید.  در طول سفر، به ویژه، سیگار نکشید.  قرص آرامبخش و خواب‌آور مصرف نکنید؛ زیرا باعث بی‌حرکتی شما می‌شود.

 تغذیه در سفر

 آب سالم، گوشت و لبنیات سالم و میوه و سبزی سالم باید مصرف شود. اگر آب منطقه مشکوک باشد، باید برای خوردن و مسواک زدن از آب معدنی بسته‌بندی شده استفاده کرد و از مصرف دوغ محلی که با آب مشکوک دست شده و نیز یخ محلی اجتناب ورزید. آب آلوده عامل انتقال انگل‌ها و نیز هپاتیت A و E و اسهال مسافرتی است.

جوشانیدن آب به مدت 3 دقیقه یا افزودن( bleach) سفید کننده 5 درصد مثل وایتکس  یا 5 قطرهTincture  Iodion (بتادین) به نیم لیتر آب در مدت 30 دقیقه بیشتر ارگانیسم‌ها را می‌کشد و می‌توان از این آب برای مصارف مختلف استفاده کرد. جوشانیدن، سیست ژیاردیا و آمیب‌ روده‌ای را از بین نمی‌برد. گوشت و ماهی باید کاملا پخته شده باشد.

گوشت کبابی نیم پز توصیه نمی‌شود. لبنیات محلی خوشمزه، پر چرب اند و بیشتر احتمال آلودگی دارند تا لبنیات پاستوریزه و کم چرب. میوه به سبزی در سفر ارجحیت دارد. میوه را حتما خودتان پوست بکنید. از مصرف آجیل بیش از یک قاشق در روز اجتناب کنید، زیرا نمک و چربی آن می‌تواند مضر باشد.

گزش حشرات و عفونت منطقه‌ای

لباس پوشیده، شلوار بلند، آستین بلند، استفاده از پشته بند و ملافه تمیز و ترجیحا شخصی در سفر به مناطق خاص حتما باید در نظر باشد. پس از تاریکی هوا که هجوم حشرات بیشتر است بیرون نباشید. راه رفتن با پای برهنه یا کفش باز و دمپایی در خاک  احتمال عفونت پوست پا را افزایش می‌دهد و اگر خاک آلوده به مدفوع سگ یا انسان و دارای عامل آلودگی کرم قلابدار باشد،  از راه پوست انتقال می‌یابد.

همراه داشتن وسایل شخصی

همراه بردن داروهای مصرفی، عینک آفتابی، کرم ضد آفتاب و بستن کمربند ایمنی در طول سفر نباید فراموش شود. مسافرت ترجیحا در روز صورت گیرد؛ چون احتمال تصادف وسایل موتوری در شب بیشتر است.

دید و بازدید نوروزی

خانم حامله بهتر است در دید و بازدیدهای نوروزی به احوالپرسی کلامی بسنده کرده و از روبوسی اجتناب کند. اگر خانم حامله‌ای سابقه زایمان زودرس، سقط سه ماهه دوم یا در حاملگی فعلی تاخیر رشد جنینی، جفت سر راهی، فشار خون حاملگی یا چند قلویی دارد، حاملگی غیر طبیعی محسوب می‌شود که این افراد ممنوعیت نسبی سفر دارند. از آنجایی که افراد حامله الزاما شرایط مشابهی ندارد، لذا بهتر است برای تصمیم‌گیری جهت مسافرت از پزشک خود نظر بخواهید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی