این موارد از قبیل پیشینه ورزشی مادران باردار، سن و تعداد آزمودنیها است. مدت زمان مرحله فعال زایمان در گروهی که تمرینات خود را در دوران بارداری ادامه داده بودند، به طور معنیداری کوتاهتر از گروه غیرفعال بود. پژوهشها نشان میدهدکه انجام فعالیت ورزشی در سه ماهه سوم بارداری ممکن است تاثیر مثبتی بر آمادگی دهانه رحم و هماهنگ نمودن انقباضات رحم داشته باشد و میتواند یکی از عوامل ایجاد آمادگی رحم و در نتیجه کوتاه شدن مدت زمان مرحله فعال زایمان باشد.
فعالیت ورزشی در دوران بارداری، احتمالا با کاهش مدت زمان زایمان، تاثیری مثبت بر کاهش مشکلات مربوط به زایمان دارد. و این نتیجه دلیلی مناسب برای توصیه و یا عدم توصیه به فعالیت ورزشی خاص در دوران بارداری است.
تفاوت در نوع تمرینات ورزشی
تفاوت در نوع تمرینات ورزشی و تعداد جلسات تمرین، وضعیت شغلی مادران و ویژگیهای دیگری چون وزن پیش از بارداری، قد مادر، سن بارداری در زمان زایمان و تعداد زایمانهای مادر در این دوره میتواند از دلایل تفاوت در زمینه تأثیر فعالیت ورزشی بر وزن کودک باشد.
با توجه به نتیجهگیری از تحقیق و پژوهش انجام شده قابل ذکر است که انجام فعالیت ورزشی هوازی مناسب در سه ماهه سوم دوران بارداری میتواند در تسهیل زایمانهای مادران باردار و بر رشد جنین و کودکان - که همانا امیدهای زندگی هستند – در بدو تولد کمک کند.
تاثیر تمرینات ورزشی در وزن جفت و جنین در بدو تولد
تاثیر ورزش هوازی در سه ماهه سوم بارداری بر میزان رشد جفت و جنین در بدو تولد کمک می کند. محققان بر این باورند که بنابر نتیجه تحقیق، در گروه تمرینکننده در دوران بارداری نسبت به گروه کنترل، وزن جفت در بدو تولد بیشتر و نسبت وزن کودک به وزن جفت کمتر بوده است.
اما، وزن کودک در بدو تولد در دو گروه، تفاوتی معنادار نداشت. با توجه به نتایج، فعالیت هوازی در سه ماهه سوم بارداری بر رشد کودک تاثیر منفی ندارد. با همه تحقیقاتی که در این زمینه انجام شد، هنوز به پژوهشهای بیشتری نیاز است تا دانش در زمینه تاثیر فعالیت ورزشی در کودک و سازگاریهای احتمالی آن کامل شود.
جفت بر تغذیه و در نتیجه سلامت و رشد جنین تاثیر دارد. براساس برخی از تحقیقات، اندازه جفت با برخی از بیماریهای دوران بزرگسالی، مانند فشارخون رابطه دارد. تحقیقات نشان داده که تمرینات شدید در اواخر دوران بارداری تاثیر منفی بر جفت ندارد؛ اما، نسبت وزن کودک را به وزن جفت در بدو تولد کاهش میدهد.
ورزشهای تفریحی در سه ماهه دوم بارداری میزان رشد جفت را افزایش میدهد و در نتیجه وزن کودک در بدو تولد افزایش مییابد. نتیجه تحقیقات پیشین نشان میدهد که وزن کودک مادرانی که به منظور اجرای تمرینات و فعالیتهای تفریحی در دوران بارداری بیش از 1000 کیلوکالری در هفته انرژی مصرف میکردند، در بدو تولد 310 گرم بیش از وزن کودک مادرانی بود که در دوران بارداری غیرفعال بودند.
تمریناتی که برای گروه تجربی از مادران باردار شرکتکننده در این تحقیق در نظر گرفته شد، بدون حرکات پرشی و نیز تمرینات خوابیده به پهلو بود که تا هفته 36 بارداری ادامه داشت.
برای خواندن بخش اول- ورزش در دوران بارداری- اینجا کلیک کنید.