ماهان شبکه ایرانیان

بایدها و نبایدهای تغذیه در بارداری (۱)

بخش اول- لذت مادر شدن و تولد یک نوزاد، شیرینی وصف‌ناپذیری برای زوجی که زندگی‌شان را با عشق شروع کرده‌اند دارا می‌باشد، اما برای حفظ و چشیدن هرچه بهتر این زیبایی، نیاز است نکات مهمی را رعایت نماییم.

بایدها و نبایدهای تغذیه در بارداری (1)

تحریریه زندگی آنلاین- گروه دنیای زنان

 

 

لذت مادر شدن و تولد یک نوزاد، شیرینی وصف‌ناپذیری برای زوجی که زندگی‌شان را با عشق شروع کرده‌اند دارا می‌باشد، اما برای حفظ و چشیدن هرچه بهتر این زیبایی، نیاز است نکات مهمی را رعایت نماییم و پیش‌زمینه‌هایی را برای رویارویی با این موهبت خدادادی بگذرانیم.

از این رو رعایت تغذیه و مسائل پزشکی و مراقبتی پیش از  دوران بارداری از ملزومات می‌باشد، در نتیجه در این گزارش علمی به بیان این موارد از زبان متخصصان و کارشناسان پرداخته‌ایم:

دکتر سیدعلی کشاورز، استاد دانشگاه و مدیر گروه تغذیه دانشگاه تهران، در پاسخ به این سوال که تغذیه قبل از بارداری چه تأثیری بر جنسیت می‌گذارد، اظهار داشت: «تغذیه از طریق تغییر ph رحم با استفاده از یون‌ها می‌تواند در تعیین جنسیت جنین نقش داشته باشد».

وی افزود: «وقتی بخواهیم جنسیت پسر باشد، مادر باید لبنیات و مواد غذایی حاوی کلسیم را به‌طور کامل حذف نماید. در مقابل مواد غذایی حاوی پتاسیم و سدیم مثل انواع میوه‌جات و غذاهای شور را مصرف کند. یکی دیگر از مواد غذایی که نقش موثر و تعیین‌کننده بر جنسیت دارد، مصرف روغن مایع و روغن‌های حاوی امگا-3 است که شانس پسردار شدن را بالا می‌برد.»

دکتر کشاورز با بیان اینکه رژیم غذایی باید حداقل دو ماه و دو پریود قبل از بارداری آغاز شود تصریح کرد: «براساس تحققاتی که در کانادا انجام شده است ثابت شده اگر برنامه غذایی دقیق و درست تنظیم شود، شانس اینکه با رژیم بتوان جنسیت جنین را تعیین کرد تا 80 درصد  امکان‌پذیر است. این مسأله در تحقیقات حیوانی به جز خوک اثبات شده است و نشان داده شده که با رژیم می‌توان روی یون‌ها اثر گذاشت».

وی ادامه داد: «همچنین در تحقیقاتی که بر روی خانواده‌های با مشکل وراثتی در کانادا انجام شد، ثابت گردید که با استفاده از رژیم غذایی می‌توان نوع جنسیت را تعیین نمود و از تولد آن نوع جنسیتی که می‌تواند مبتلا به بیماری باشد جلوگیری کرد».

دکتر منصور شهرکی در خصوص وزن قبل از بارداری به خبرنگار ما گفت: «معیار وزن نرمال، کاهش و یا افزایش وزن قبل از بارداری اندازه‌گیری نمایه توده بدن (BMI) است که از تقسیم وزن (کیلوگرم) به مجذور قد (مترمربع) به دست می‌آید. BMI خانم قبل از بارداری کمتر از 18/5 نشانه کم‌وزنی، بین 18/5 و 24/9  در محدوده وزن طبیعی، بین 25 تا 29/9 نشانه افزایش وزن و بیشتر و مساوی 30 نشانه چاقی است.

بهترین BMI جهت بارداری BMI نرمال و طبیعی می‌باشد و خانم‌هایی که با این شاخصه بارداری را شروع می‌کنند، مطمئن باشند که در صورت کنترل و پایش افزایش وزن مناسب دوران بارداری و مراجعات ماهانه به کارشناسان و متخصصین ذیربط هیچ مشکلی برایشان ایجاد نخواهد شد.

خانم‌هایی که از افزایش وزن و بعضا چاقی قبل از بارداری رنج می‌برند حتما باید قبل از بارداری در جهت تعدیل وزن خود و رساندن آن به وزن ایده‌آل کوشا باشند. این خانم‌ها حتما باید بدانند که دوران بارداری به هیچ عنوان دوران رژیم گرفتن و انجام فعالیت‌های شدید وزشی به منظور کاهش وزن نیست و در پایان بارداری حتما باید به وزن خانم باردار حتی خانم‌های باردار مبتلا به چاقی نیز اضافه شود.

همچنین این خانم‌ها بهتر است در جریان باشند که اگر به رساندن وزن خود به حد نرمال در قبل از بارداری اقدام ننمایند، احتمال ابتلا به دیابت، فشار خون بارداری و ... در آنها در مقایسه با خانم‌هایی که بارداری را با وزن نرمال شروع کرده‌اند بیشتر می‌باشد. بهترین توصیه به این خانم‌ها این است که از طریق رژیم غذایی علمی، ورزش نمودن و تغییر در سبک زندگی زیر نظر متخصصین تغذیه و رژیم‌درمانی اقدام به کاهش وزن خود نمایند.

از طرف دیگر اگر وزن خانمی قبل از بارداری کم باشد و مبتلا به لاغری باشد، احتمال زایمان زودرس و یا به دنیا آوردن کودک با وزن کم هنگام تولد و یا بعضا سقط جنین در او در مقایسه با خانم‌هایی که بارداری را با وزن نرمال شروع کرده‌اند بیشتر می‌باشد، بنابراین به این خانم‌ها نیز قویا توصیه می‌گردد برای جلوگیری از ابتلا به تمامی حالات یادشده قبل از بارداری وزن خود را به حد ایده‌آل برسانند که در این مورد نیز توصیه می‌شود از کارشناسان و متخصصین ذیربط شهر خود کمک بگیرند.»

وی افزود: «امروزه نتایج تحقیقات مختلف علمی نشان می‌دهد که نه تنها تغذیه مناسب در طی دوران بارداری، بلکه تغذیه قبل از بارداری نیز می‌تواند بر روی نتیجه بارداری از ابعاد مختلف تأثیر بگذارد. خانمی که زایمان زودرس دارد و یا کودکی با وزن کم هنگام تولد به دنیا می‌آورد و یا بعضا مبتلا به سقط جنین می‌شود و یا مشکلاتی مثل دیابت، فشارخون و چاقی بیش از حد دوران بارداری پیدا می‌کند، باید ریشه این مسائل را در تغذیه قبل از بارداری خود مورد کنکاش قرار دهد.

اگر خانمی قبل از بارداری مبتلا به کم‌خونی و ضعف بنیه بدنی می‌باشد و از علائمی مثل خستگی زودرس، سردرد، افزایش ضربان قلب، کم‌اشتهایی و بی‌حوصلگی رنج می‌برد، بداند که احتمال کم‌وزنی در او قوت دارد و در صورت درمان نکردن خود از طریق دارودرمانی و رژیم‌درمانی باید منتظر زایمان زودرس یا تولد کودک با وزن کم و یا بعضا سقط جنین باشد...

 برای خواندن بخش دوم- بایدها و نبایدهای تغذیه در بارداری- اینجا کلیک کنید.

برای خواندن بخش سوم- بایدها و نبایدهای تغذیه در بارداری- اینجا کلیک کنید.

برای خواندن بخش چهارم- بایدها و نبایدهای تغذیه در بارداری- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی