ماهان شبکه ایرانیان

علایم و نشانه‌های حمله قلبی خفیف

نشانه‌های حمله قلبی در هر بیمار نسبت به بیمار دیگر متفاوت است، و کسی گه قبلا دچار حمله قلبی شده، ممکن است در حملات بعدی علایم دیگری را تجربه کند

علایم و نشانه‌های حمله قلبی خفیف

نشانه‌های حمله قلبی در هر بیمار نسبت به بیمار دیگر متفاوت است، و کسی گه قبلا دچار حمله قلبی شده، ممکن است در حملات بعدی علایم دیگری را تجربه کند. از‌این‌رو، همواره دانستن علایم اولیه حمله قلبی برای شناسایی و درمان سریع بهتر است.
مشخص شده است که حدود 1.1 میلیون نفر در آمریکا از حمله قلبی رنج می‌برند، که از این بین، 460000 مورد خطرناک است. اگرچه، اکثر مرگ‌ها به علت انقباض بطن قلب است که قبل از ورود قربانی به اورژانس اتفاق می‌افتد.
رایج‌ترین دلیل برای حمله قلبی خفیف انسداد جزئی در عروق و یا تجمع پلاک و چربی اضافی در داخل عروق کرونر است. این تجمع پلاک در دیواره عروق باعث شکل‌گیری لخته خون می‌شود. این لخته خون باعث بسته شدن بخشی، یا کل جریان خون و اکسیژن به قلب می‌شود، که برخی اوقات، به عضلات قلب صدمه می‌زند و باعث حمله قلبی خفیف می‌شود. (آنژین ناپایدار)
علایم و نشانه‌ها
اگرچه درد قفسه سینه به‌عنوان شایع‌ترین علامت حمله قلبی محسوب می‌شود، اما تنها با این علامت شروع نمی‌شود. مطالعات نشان داده است که تقریبا یک سوم بیماران هرگز درد قفسه سینه را تجربه نمی‌کنند. از سوی دیگر، در برخی موارد هیچ نشانه‌ای بروز نمی‌کند.
در اینجا علایم رایج برای مراقبت عبارتند از:
تهوع و اضطراب شدید
ناراحتی قفسه سینه اعم از احساس سفتی در سینه یا احساس فشرده شدن در مرکز قفسه سینه که ممکن است به مدت چند دقیقه یا ادامه‌دار باشد.
ضعف و از دست دادن ناگهانی هوشیاری
فقدان تفکر یا رفتار روشن و منظم
بدن درد، مخصوصا درد در ناحیه بالا تنه
تاری دید در یک چشم
تنگی تنفس
اختلال در صحبت و ادراک
تعریق سرد، احساس ضعف یا دچار حس ترس و عذاب شدن
از دست دادن ناگهانی تعادل هنگام راه رفتن
زنان ممکن است علایم دیگری نیز تجربه کنند، مثل:
درد در گردن، معده، شانه، فک، دندان‌ها و پشت شانه‌ها و یا شکم
سرفه و استفراغ
سوزش معده و رنگ پریدگی پوست
سوء حاضمه
اختلال خواب
خستگی غیرطبیعی و فرسودگی
علل
برخی از دلایل برای آنژین ناپایدار به‌شرح زیر است:
رژیم غذایی غیرمغزی
سیگار کشیدن
پایین بودن سطح اکسیژن در خون
تپش بیش از حد قلب
ترشح بیش از حد هورمون تیروئید
فشار خون پایین
تنش غیرضروری یا اضطراب
کم خونی
بی تحرکی
عامل سن
تشخیص
یک حمله قلبی خفیف را می‌توان از آنژین پایدار و با تجزیه و تحلیل الگوی تولید شده در طی سنجش ECG (ثبت ضربان قلب با استفاده از برق) مشخص کرد.
اگر نمودار ECG شامل یک ST-segment در ارتفاع باشد در این صورت بیمار با حمله قلبی معمولی تشخیص داده می‌شود، و اگر در نمودار ST-segment در ارتفاع وجود نداشته باشد در این صورت بیمار با حمله قلبی خفیف تشخیص داده می‌شود.
یکی دیگر از راه‌های تشخیص حمله خفیف به‌وسیله آزمایش ساده خون است. اگر آزمایش حضور دو پروتئین تروپونین و کراتین کیناز MB (CK-MB) را نشان دهد در این صورت بیمار از حمله قلب خفیف رنج می‌برد.
برخی دیگر از آزمایش‌های غیرتهاجمی دیگر شامل، اکوکاردیوگرام، سونوگرافی از قلب، تصویربرداری هسته‌ای، آنژیوگرافی، یا اشعه ایکس عروق کرونر است.
درمان
تعداد مختلفی از داروها وجود دارند که برای درمان حمله قلبی خفیف تجویز می‌شوند. رایج‌ترین دارویی که تجویز می‌شود نیتروگلیسیرین است که باعث پهن و باز شدن عروق خونی می‌شود و همچنین به خون و اکسیژن کمک می‌کند تا راحت‌تر به قلب برسند.
برخی از داروهای ضد ایسکمی دیگر مانند مسدود کننده‌های بتا یا مسدود کننده کانال کلسیم که باعث کاهش درد قفسه سینه می‌شوند تجویز می‌شوند.
همچنین ممکن است به بیمار گفته شود که یک‌بار در روز آسپرین مصرف کند چون التهاب را به حداقل میرساند و مانع از گسترش لخته خون می‌شود. همراه با این پزشک ممکن است پلاویکس که رقیق کننده خون است را تجویز کند.
به یاد داشته باشید:
برای جلوگیری از حملات قلبی شخص باید به طور منظم ورزش کند و یک رژیم غذایی غنی از میوه‌جات، غلات کامل، غذاهایی با فیبر بالا و سبزیجات را دنبال کند تا بین کلسترول و سطح فشار خون تعادل ایجاد کند.
علایم ذکر شده در بالا در یک بیمار تشخیص داده شده و نادیده گرفتن آن‌ها می‌تواند تهدید کننده زندگی باشد. از‌این‌رو، همیشه با اورژانس تماس بگیرید تا آن‌ها قبل از رسیاندن به بیمارستان انواع مختلف درمان و دارو را شروع کنند.
دانستن و اذعان به علائم حمله خفیف قلبی می‌تواند یک فرد را از خطر ابتلا به حمله تمام عیار قلبی نجات دهد.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی