پس از صحبتهای وزیر ارتباطات درباره لزوم تجمیع سرویسها و خدمات مختلف شهروندی اعم از کارت عابر بانک، کارت مترو و ... در یک کارت واحد، کارشناسان بانکداری بسیاری درباره فواید و امکان عملی شدن این طرح و همچنین مشکلات و شروط محقق شدن آن سخن گفتهاند.
حال یک کارشناس بانکداری الکترونیک، صحبتهای وزیر ارتباطات مبنی بر تجمیع همه خدمات شهری در تنها یک کارت را عملی اما مشروط به اقدامات مقدماتی خاصی دانست.
«عماد ایرانی» با اشاره به صحبتهای وزیر ارتباطات، زمینههای بررسی تجمیع همه کارتهای اعتباری و خدماتی را به دو بخش امکان تکنولوژیکی و امکان اجرایی تقسیم نمود.
«برای صدور دوباره کارت المثنی باید با تکتک سازمانها مربوطه تماس برقرار کرد»
به گفته وی به لحاظ تکنولوژیکی این امکان وجود دارد که یک کارت هم برای احراز هویت و هم برای دیگر مسائل بانکی یا خدماتی مورد استفاده قرار بگیرد. میتوان تمام کارتهای فعلی که در دست مردم است اعم از کارتهای مغناطیسی و هوشمند را در تنها یک کارت هوشمند تجمیع نمود.
اما او امکان اجرایی این مهم را خالی از اشکال ندانست و گفت:
«به لحاظ اجرایی واقعیت این است که هر کدام از این کارتهای موجود در دست مردم، متعلق به یک سازمان یا شرکت خاص است و در حال حاضر مدیریت یکپارچهای که بتوان از طریق آن تجمیع کارتها را انجام داد، فعلا در کشور وجود ندارد. وقتی که همه کارتها در یک کارت تجمیع شوند، زمانی مشکل به وجود میآید که صاحب کارت، کارتش را گم کند. او برای سوزاندن و صدور دوباره کارت باید با تکتک سازمانهایی که در آن کارت خدماتی ارائه میدهند تماس برقرار کرده، مراحل اداری را طی و تاییدیه بگیرد.»
«راه حل این مسئله یک پیشخوان واحد باشد که با تمام ارگانهای مربوطه هماهنگ است»
این کارشناس، راه حل مسئله را یک پیشخوان واحد میداند بدین صورت که این نهاد میتواند با هماهنگی کلیه ارگانهای مربوطه به صدور دوباره کارت بپردازد. عدم وجود چنین مرکزی در کشور باعث میشود، به لحاظ اجرایی انجام طرح تجمیع کارتهای خدماتی امکان پذیر نباشد.
ایرانی صدور این کارتها را هم مطلوب دانست و هم مشکل آفرین؛ چراکه آنها در عین سرعت بخشی به ارائه خدمات شهروندی، برای سازمانهای صادر کننده مشکل آفرین هستند. این ارگانها باید با همکاری یکدیگر برای هرگونه عملیات مربوطه، مسیر طولانی «مراودات بین ادارات» را طی کنند.