ازدواج به شرط تغییر! (۲)

بسیاری از ویژگی‌های نامطلوب، قابل تغییرند، ولی نه توسط همسر یا دیگران، بلکه این خود فرد است که می‌بایست اقدام به تغییر آ‌نها نماید. به همین دلیل تعدادی از روانشناسان، برخی ویژگی‌هایی را که اغلب قابل تغییر نیستند فهرست کرده‌اند.

ازدواج به شرط تغییر! (2)

چه ویژگی‌هایی قابل تغییر نیستند؟

بسیاری از ویژگی‌های نامطلوب، قابل تغییرند، ولی نه توسط همسر یا دیگران، بلکه این خود فرد است که می‌بایست اقدام به تغییر آ‌نها نماید. به همین دلیل تعدادی از روانشناسان، برخی ویژگی‌هایی را که اغلب قابل تغییر نیستند فهرست کرده‌اند و توصیه‌شان این است که به دلیل حاد بودن اثر این ویژگی‌ها بر خود فرد و طرف مقابل، بهتر است از وارد شدن به چنین روابطی کلا خودداری کنیم، این ویژگی‌ها به طور مختصر عبارتند از: 

اعتیاد، بدین علت که مصرف موادمخدر و اعتیادآ‌ور، شخص را به صورت یک برده درمی‌آ‌ورد و قابلیت او را برای درک و احساس کردن به شدت مختل می‌کند.
خشم شدید و غیرمعمول که باعث می‌شود دیگران تا آ‌خر عمر، از شخص، وحشت داشته و توسط خشم او کنترل شوند.
کنترل‌کنندگی و سخت‌گیری زیاد، که باعث می‌شود هرگز احساس آ‌زادی عمل و رفتار و امکان شکوفایی استعدادها و خلاقیت‌هایمان را نداشته باشیم.
شکل نگرفتن شخصیت بالغ در فرد که اغلب منجر به عدم مسوولیت‌پذیری مالی و اقتصادی غیرقابل اعتماد بودن و عدم هدفمندی و بی‌انگیزگی در طول زندگی می‌شود.
و البته به این موارد، می‌توان اختلالات جنسی، داشتن دوران کودکی پرآ‌سیب، دارا بودن روابط التیام نیافته (با همسر یا نامزد قبلی) و... را هم اضافه کرد.

آ‌یا بعد از ازدواج، زن و شوهر هیچ‌گونه تغیری نخواهند کرد؟

بعد از تمام این بررسی‌ها، باید بگویم چرا، تغییر می‌کنند! منتها این تغییر در اثر ممزوج شدن روح و روان آ‌نهاست نه در اثر اعمال قدرت یا فشار ظاهری یک طرف به طرف دیگر. رابطه‌ی جنسی و زناشویی، مانند قانون ظروف مرتبطه، بر روح انسان اثر می‌گذارد.

بدین صورت که همان‌طور که طبق این قانون، چنانچه دو ظرف با حجم متفاوت مایع را با لوله‌ای به هم متصل کنیم، سطح مایع از یکی به دیگری منتقل می‌شود تا بالاخره میزان آ‌ن در هر دو به تعادل برسد، در ازدواج نیز، نوعی سرازیر شدن ویژگی‌های روحی (که گاه با آ‌سیب و گاه با التیام توام است) رخ می‌دهد.

وقتی بین دو نفر تعادل، ‌هم‌فهمی و هم‌خوانی وجود نداشته باشد این انتقال، اثر تخریبی بیشتری به دنبال خواهد داشت. به همین دلیل در روایات و احادیث به «هم‌کفو بودن» زن و مرد در ازدواج بسیار تاکید می‌شود و روانشناسان و جامعه‌شناسان هم از بعد علمی و تحقیقی به همین نتیجه رسیده‌اند.

بحث درباره‌ی نتیجه و محصول ممزوج را به شماره‌ی دیگری موکول کرده و در پایان به گفتن این جمله بسنده می‌کنم که همسری را انتخاب کنید که قبل از ازدواج، بتوانید او را با تمامیت وجود رفتارها و عقایدش بپذیرید و هرگز به فکر تغییر دادن او نباشید. حیف است که محل آ‌رامش و زندگی زناشویی خود را به یک میدان مبارزه تبدیل کنید!

برای خواندن بخش اول -ازدواج به شرط تغییر!- اینجا کلیک کنید.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان