ماهان شبکه ایرانیان

سلول‌های سفید خون

سلول‌های قرمز خون مسئول حفاظت بدن از عوامل عفونی می‌باشند.در این مقاله با انواع مختلفی از لنفوسیت‌ها و عملکرد آن‌ها آشنا خواهید شد

سلول‌های سفید خون

سلول‌های قرمز خون مسئول حفاظت بدن از عوامل عفونی می‌باشند.در این مقاله با انواع مختلفی از لنفوسیت‌ها و عملکرد آن‌ها آشنا خواهید شد.
سلول‌های سفید خون که به عنوان لنفوسیت‌ها نیز شناخته می‌شوند، نوعی از سلول‌های خون بوده که به عنوان بخش جدایی ناپذیری از سیستم ایمنی در نظر گرفته می‌شوند. آن‌ها برای محافظت بدن از عوامل عفونی خارجی مانند باکتری‌ها و ویروس‌ها اهمیت دارند.
سلول‌های سفید خون توسط سلول‌های مغز استخوان تولید می‌شوند. تعداد نرمال سلول‌های سفید خون در افراد سالم بزرگسال بین 4000 تا 10000 سلول در هر میکرولیتر خون می‌باشد. اساسا پنج نوع لنفوسیت وجود دارد. در این‌جا بحث مختصری درباره‌ی انواع مختلف سلول‌های سفید خون و عملکرد آن‌ها ارائه شده است.

انواع لنفوسیت‌ها و عملکرد آن‌ها

اساسا پنج نوع سلول سفید خون وجود دارد که به عنوان نوتروفیل‌ها، بازوفیل‌ها، ائوزوفیل‌ها، مونوسیت‌ها و لنفوسیت‌ها شناخته می‌شوند. آن‌ها معمولا به دو دسته‌ی گرانولوسیت‌ها و آگرانولوسیت‌ها طبقه بندی می‌شوند. گرانولوسیت‌ها آن دسته از سلول‌های لنفوسیتی بوده که حاوی گرانول‌هایی در سیتوپلاسم خود می‌باشند، در حالی‌که آگرانولوسیت‌ها فاقد چنین گرانول‌هایی می‌باشند.

نوتروفیل‌ها

نوتروفیل معمولا حدود 10 تا 12 میکرومتر قطر داشته و دارای هسته‌ی چند لوبی می‌باشد که به عنوان لنفوسیت چند هسته‌ای نیز شناخته می‌شود. نوتروفیل‌ها توسط حضور گرانول‌ها در سیتوپلاسم خود مشخص می‌شوند و عمدتا باعث حفاظت بدن از عفونت‌های باکتریایی و قارچی می‌گردند. نوتروفیل‌ها می‌توانند باکتری‌ها را به طور مستقیم با هضم آن‌ها از بین ببرند که به این عمل فاگوسیتوز گفته می‌شود. نوتروفیل‌ها تقریبا 60 تا 70 درصد از کل تعداد لنفوسیت‌ها را به خود اختصاص داده و طول عمر آن‌ها حدود 6 ساعت تا چند روز می‌باشد.
ائوزوفیل‌ها
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان