به گزارش خبرآنلاین، حجت الاسلام محسن مهاجرنیا در جلسه هفتگی مجمع هماهنگی پیروان امام و رهبری استان قم با موضوع آرمان شهر اسلامی با اشاره به اهمیت امنیت، با تشریح اینکه امنیت از منظر دین و اندیشه دینی از ارکان اصلی یک جامعه مطلوب تلقی میشود، به ضرورت آن تاکید کرد و اظهار داشت: بدون امنیت، نه لذت خوراک، نه انس خانواده و نه شغل و درآمد، فایده و معنایی ندارد.
وی با تصریح بر اینکه امنیت که نباشد، هیچ چیز نیست، ادامه داد: اگر جامعه امنیت نداشته باشد، حالت اختناق پیدا مىکند و یکی از کارویژههای مهم زندگی اجتماعی، رهایی از مشکلات، کاستی ها و ناتوانی های ناشی از زندگی انفرادی و رسیدن به آرامش و آسایش روح و جسم و روان، امنیت است.
وی افزود: از این جهت مکانیسم های اجتماعی همواره تلاش می کنند با تأمین نظم و قانونمندی، عدالت، رفاه، آزادی، بزرگ ترین دستاورد جامعه را ایجاد کنند و حقیقت آن است که بدون امنیت، هیچکدام از ویژگی ها و اهداف حیات جمعی دیگر محقق نمیشوند و اگر بشوند هم سودمند نخواهند بود.
مهاجرنیا با تاکید بر اینکه در آموزه های وحیانی، آیات زیادی درباره اهمیت امنیت و جایگاه قوام بخش آن، درسامانه زندگی اجتماعی وارد شده است، اهمیت این موضوع را تا جایی دانست که اگر امنیت نباشد، فعالیت اقتصادی، عدالت اجتماعى، دانش و پیشرفت علمى هم نخواهد بود و همه رشتههای یک مملکت بتدریج از هم گسسته خواهد شد.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با تاکید بر اهمیت امنیت برای انسان ها، خاطرنشان کرد: این موضوع به قدری ضروری است که اجر همه صبر و تحمل های دنیوی را در بهترین سرای آخرت، با این نعمت دریافت می کنند و در روز سرنوشت وقتی انسانهای صالح در بهشت گام مینهند به آنها گفته میشود که به این باغها با سلامت و امنیت وارد شوید.
وی نعمت امنیت را ریشه همه نعمتها دانست و توضیح داد: در یک محیط امن، اطاعت خداوند و زندگی تؤام با سربلندی و آسودگی فکر و همه تلاش و کوشش های انسانی برای پیشبرد هدفهای اجتماعی میسر میگردد.
این استاد دانشگاه با خاطرنشان کردن حقوق شهروندی، افزود: شهروندان به لحاظ زبانی، نژادی، قومیتی، اعتباری، نقش اجتماعی، کار، درآمد، رفاه، مشارکت سیاسی و آزادی، بر مبنای نظم و قانون و عدالت احساس آسایش و آرامش می کنند و به همین واسطه از تهدیدات و اقدامات خلاف قانون احساس مصونیت و فراغت دارند و نیازهای همه جانبه روحی و روانی خود را در جامعه تدارک می بینند.
وی با بیان اینکه بدون تردید شهر مکه که گرد بیت الله الحرام بنا شده است، بهترین جامعه انسانی و معنوی روی کره زمین است که از آغاز تأسیس آن با مقوله امنیت قرین بوده، اظهار داشت: حضرت ابراهیم(ع) هنگام بنا نهادن کعبه، از بت پرستی و گمراهی به عنوان مهم ترین اسباب نا امنی یاد می کند که خداوند خانة کعبه را به عنوان خانه امن برای مردم قرار می دهد.
حجه الاسلام مهاجرنیا با توضیح اینکه خداوند هم امنیت تکوینی و هم امنیت تشریعی به مکه عطا کرد، افزود: به فرمان الهی همه انسانها و حتی حیوانها در این سرزمین در امن و امان میباشند و صید حیوانات آن ممنوع است و حتی تعقیب مجرمانی که به این حرم و خانه کعبه پناه ببرند، جایز نیست.
وی با تصریح بر اینکه در قرآن، امنیتِ جانی به عنوان شاخصه امنیت جامعه مطرح شده است، به امنیت اقتصادی در چنین جامعه ای نیز تاکید کرد و گفت: خداوند به عنوان الگو و نمونه، جامعه ای را مثال میزند که امن، آرام و مطمئن بوده و همواره روزی فراوانش (امنیت اقتصادی) از هر مکانی فرارسیده است.
استاد حوزه علمیه قم خاظرنشان کرد: در قرآن کریم، دوری از بت پرستی و مسایل اقتصادی و رزق و روزی، به امنیت عطف شده است و این یعنی امنیت اقتصادی و امنیت روحی و روانی از مؤلفهها و ویژگی های اساسی امنیت جامعه هستند و فقر و بت پرستی و دوری از توحید، موجبات نا امنی جامعه و زوال و نابودی آن را فراهم میآورد.
وی از وعده جامعه مطلوب در قرآن کریم به مؤمنان راستینی که ایمان و عمل صالح دارند، گفت و افزود: خداوند به آنان وعده میدهد که به زودی جامعهی صالحی مخصوص به خودشان برایشان درست میکند و زمین را در اختیارشان میگذارد و دینشان را در زمین متمکن میسازد، و امنیت را جایگزین ترسی که داشتند میکند.
مهاجرنیا با اشاره به سخن مفسران در تفسیر برکات در قرآن کریم، تصریح کرد: هر چیز کثیری از قبیل امنیت، آسایش، سلامتی، مال و اولاد مشمول برکات است که غالباً انسان به فقدان آنها مورد آزمایش قرار میگیرد.
وی از امنیت، سلامتی، ثروت و صفای دل نسبت به یکدیگر در کنار پاکی اعمال از مواهبی عنوان کرد که خدای تعالی در سایه اسلام قرار داده و ویژگی اصلی «حیات حسنه» و «حیات طیبه» را بهره مندی از نعمت امنیت دانست که در مقابل «حیات سیئه» که زندگی در نا امنی است به شمار میرود.
وی افزود: نعمت رفاه اقتصادی (آسایش) و امنیت معنوی (آرامش) از شاخصهای مهم امنیت هستند و وقتی امنیت از خوف به همراه آرامش پدید آمد، خداوند از آن با عنوان نعمت یاد میکند و اهل مکه را به شکرگزاری آن دعوت مینماید.
27214