به گزارش ایسنا، انرژی خورشیدی عظیمترین، پاک ترین و ارزان ترین منبع انرژی در جهان و در بیشتر مناطق کره زمین قابل استحصال است.
امروزه محدودیت منابع فسیلی و پیامدهای حاصل از تغییرات زیست محیطی و آب و هوای جهانی، فرصت های مناسبی را برای رقابت انرژی خورشیدی با انرژی های فسیلی به خصوص در کشورهایی با پتانسیل بالای تابش آفتاب ایجاد کرده است.
بحران انرژی در سالهای اخیر، کشورهای جهان را بر آن داشته است تا با مسائل مربوط به انرژی، برخوردی متفاوت داشته باشند که در این میان جایگزینی انرژیهای فسیلی با انرژیهای تجدیدپذیر، از جمله انرژی خورشیدی به منظور کاهش و صرفه جویی در مصرف انرژی و کاهش انتشار گازهای آلاینده با استقبال فراوانی روبرو شده است .
با پیشرفت روزافزون تکنولوژی در جهان استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر به عنوان سرآمد انرژیهای موجود در اختیار بشر قرار گرفته؛ زیرا دسترسی به آن آسان و مقدار آن نیز نامحدود است و استفاده از این نوع انرژی هیچگونه آلودگی برای محیط زیست ندارد .
جمهوری اسلامی ایران در منطقهای واقع شده که به لحاظ دریافت انرژی خورشیدی در بین نقاط جهان در بالاترین ردهها قرار دارد. میزان تابش خورشیدی در ایران بین 1800 تا 2200 کیلووات ساعت بر مترمربع در سال تخمین زده شده است که البته بالاتر از میزان متوسط جهانی است .
در ایران به طور متوسط سالیانه بیش از 280 روز آفتابی گزارش شده است و این میزان در استان یزد به 330 روز می رسد و از مزیت های استان، تابش مناسب خورشید است که میتوان از این ظرفیت در مقوله تولید انرژیهای پاک استفاده کرد .
سازگاری با طبیعت، نداشتن آلودگی، استهلاک کم و عمرزیاد، پراکندگی و گستردگی، نیاز نداشتن به فناوری بالا و نیروی متخصص، امن و بی خطر، رایگان و در دسترس بودن و کاهش دهنده مصرف سوختهای فسیلی را از مزایای استفاده از انرژی خورشیدی است .
در واقع مسئولان و متولیان امور سرمایه گذاری در استان یزد معتقدند که یزد مهد تولید انرژی خورشیدی در کشور است و این استان ظرفیت های خوبی برای توسعه دارد. لذا باید از این پتانسیل ها به بهترین نحو استفاده شود .
«علی نمازی» مدیر کل امور اقتصادی و دارایی استان یزد با اشاره به استقبال خوب سرمایه گذاران خارجی برای فعالیت در تولید انرژی خورشیدی، گفت: در نیمه اول سال 96 سه مجوز سرمایهگذاری با حجم 36 میلیون یورو در این بخش برای استان صادر شده است .
وی افزود: این سرمایهگذاریها با مشارکت کشورهای اتریش، هلند و فرانسه و با همکاری سرمایهگذاران داخلی به ترتیب در شهرهای یزد، اردکان و خاتم انجام می شود .
نمازی با بیان این که سال گذشته نیز دو مجوز سرمایهگذاری در این بخش صادر شده بود از صدور پنج مجوز دیگر در این بخش در آینده خبر داد و گفت: پرونده آن تکمیل و به سازمان سرمایهگذاری کشور ارسال شده و در دست بررسی است .
«محمدحسین صباغزادگان» مدیر عامل شرکت برق منطقهای یزد از افزایش تمایل سرمایهگذاران به سرمایهگذاری در حوزه تولید برق از انرژی خورشیدی خبر داد .
وی اظهار کرد: یکی از ظرفیتهای بسیار خوب و عظیم سرمایهگذاری در استان یزد، تولید برق از انرژی خورشیدی است .
صباغزادگان بیان کرد: با توجه به این که استان یزد تقریباً 9 ماه از سال به بهترین نحو از نور خورشید بهرهمند است، رغبت سرمایهگذاران داخلی و خارجی برای سرمایهگذاری در زمینه تولید انرژی از نور خورشید افزایش یافته است .
وی خاطرنشان کرد: هم سرمایهگذاران داخلی و هم سرمایهگذاران خارجی درخواستهایی برای دریافت مجوز در این زمینه دارند که برخی درخواستها به مزایده گذاشته شده است .
مدیر عامل برق منطقهای استان یزد بیان کرد: با توجه به شرایط مساعد در استان یزد، پیشبینی میشود حجم درخواستها از میزان فعلی بیشتر شود که به طور قطع این امر توسعه و شکوفایی استان یزد را به دنبال خواهد داشت .
بر اساس آمار موجود درحال حاضر 24 محل با ظرفیت 455 مگاوات برای ایجاد نیروگاههای خورشیدی توسط متقاضیان پیشنهاد شده که این محل ها در تمام شهرستانهای استان یزد از جمله اشکذر، مهریز، اردکان، تفت، یزد، خاتم، بهاباد، ابرکوه، بافق و میبد قرار دارند .
براساس برنامه تا پایان سال 96 استان از دو یا سه نیروگاه خورشیدی هرکدام به ظرفیت 10 مگاوات بهرهمند خواهد شد و در حال حاضر این نیروگاهها در حال نصب تجهیزات هستند .
نخستین نیروگاه خورشیدی متمرکز کشور در سال 72 با همکاری سازمان انرژی اتمی و جهاد کشاورزی برای تامین برق 20 خانوار در روستای دربید استان یزد ساخته شد .
یادآور میشود؛ هفته گذشته عملیات اجرایی ایجاد فاز نخست بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور به ظرفیت 100 مگاوات با سرمایهگذاری شرکت سرمایهگذاری کرونوس سولار آلمان طی مراسمی با حضور مسئولان در شهرستان میبد از توابع استان یزد آغاز شد.