به گزارش ایسنا، آژانس بینالمللی انرژی در گزارشی اعلام کرد آسیای جنوب شرقی در رشد تقاضای جهانی برای انرژی نقش کلیدی ایفا میکند، زیرا اقتصاد این منطقه سه برابر و کل جمعیتش یک پنجم رشد میکند، اما هزینه واردات انرژی این منطقه نیز با کاهش تولید نفت، افزایش یافته و نگرانیهایی را نسبت به امنیت انرژی ایجاد میکند.
طبق اعلام آژانس، آسیای جنوب شرقی ناچار خواهد بود در سال 2040 برای واردات انرژی بیش از 300 میلیارد دلار هزینه کند که معادل حدود چهار درصد از تولید ناخالص داخلی این منطقه خواهد بود. واردات 6.9 میلیون بشکه نفت در روز در سال 2040 مستلزم 280 میلیارد دلار هزینه سالانه است که نفت را بزرگترین کالای وارداتی میسازد.
به جز هزینه رو به رشد واردات، افزایش اتکای این منطقه به انرژی وارداتی دغدغههای جدی نسبت به امنیت انرژی ایجاد میکند. بزرگترین سهم افزایش مصرف انرژی نهایی از سوی تولید نیرو خواهد بود، زیرا درآمدهای رو به رشد در این منطقه باعث میشود مردم وسائل برقی مانند تهویه هوا خریداری کنند.
ظرفیت تولید نیروی نصب شده در آسیای جنوب شرقی از 240 گیگاوات در حال حاضر به بیش از 565 گیگاوات در سال 2040 افزایش خواهد یافت و زغال سنگ و انرژی تجدید پذیر 70 درصد از ظرفیت جدید را تشکیل میدهند.
طبق گزارش آژانس، زغال سنگ به تنهایی 40 درصد از رشد تقاضا برای انرژی را به خود اختصاص داده و در بخش برق، از گاز پیشی میگیرد.
براساس گزارش رویترز، گزارش آژانس بینالمللی انرژی نشان میدهد تقاضا برای نفت از 4.7 میلیون در حال حاضر به حدود 6.6 میلیون بشکه در روز تا سال 2040 افزایش خواهد یافت و شمار خودروهایی که به جاده میآیند با دو سوم افزایش، به حدود 62 میلیون دستگاه میرسد.