ماهان شبکه ایرانیان

در میزگرد کمیسیون اجتماعی شورای شهر تهران در نمایشگاه مطبوعات مطرح شد

از احیای شب‌های تهران و تشکیل فراکسیون کارگری در شورای شهر تا زنانه شدن فقر در پایتخت

در میزگرد "موضوعات اجتماعی شهر تهران" که با حضور تنی چند از اعضای شورای شهر تهران از سوی ایسنا در نمایشگاه مطبوعات برگزارشد، احیای شب‌های تهران، تشکیل فراکسیون کارگری در شورای شهر، زنانه شدن فقر در پایتخت و وضعیت دستفروشان به خصوص در مترو مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، میزگردی با محوریت موضوعات اجتماعی شهر تهران با حضور الهام فخاری، حجت نظری و حسن خلیل‌آبادی توسط خبرگزاری ایسنا در تالار گفت‌وگوی شماره 6 برگزار شد که در ابتدای این نشست الهام فخاری عنوان کرد: تهران از نظر فنی شرایط خوب به سامان با هویت و یکپارچه ندارد و نیز تکه‌پارگی و ناهماهنگی زیباشناختی تهران نشان می‌دهد که فضاهای آسیب‌های اجتماعی و رویدادهای غیرفرهنگی نیز در تهران به وفور یافت می‌شود.

وی  ادامه داد: تهران در عین حال که جایگاه ممتازی دارد و افراد فرهیخته‌ای در آن زندگی می‌کنند اما میزان رضایت مردم از آن کم است و زمینه‌ساز آسیب‌های اجتماعی و مملو از آسیب‌دیدگان است.

رییس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران با بیان اینکه عمده فضاهای شهر تهران به فضاهای عمومی و تردد خودروها تبدیل شده‌اند، گفت: انتظار بزرگی است که بخواهیم با این وضعیت تهران شاهد شکوفایی فرهنگی باشیم و می‌توانیم با این وضعیت گستره زیادی از آسیب‌ها را در تهران شاهد باشیم.

حجت نظری عضو کمیسیون اجتماعی شورای شهر تهران نیز در این میزگرد با بیان اینکه متاسفانه شاهد فرسوده سازی هستیم، تصریح کرد: می‌بینیم که ساختمان‌هایی در پی عدم نظارت مسوولان شهرداری با پایین‌ترین کیفیت ساخته می‌شوند و رسما یک بافت فرسوده جدید در تهران ایجاد می‌کنند که حتی ظاهر وضعیت نیز جالب نیست.

وی با بیان اینکه به آقای قالیباف شهردار سازه می‌گفتند، اما به نظرم حتی سازه خوب هم نساخته است، اظهار کرد: به طور کلی آقای قالیباف در بحث سازه‌ها هم آنگونه که باید خوب عمل نکرد.

عضو کمیسیون اجتماعی شورای شهر تهران با بیان اینکه متاسفانه چالش‌های زیادی در تهران وجود دارد و این در حالی است که 1.8 درصد مردم ایران در تهران زندگی می‌کنند گفت: با این حجم از فعالیت‌ها قطعا باید شاهد مشکلات اجتماعی و فرهنگی زیادی باشیم که گریبانگیر شهر تهران شده است. این در حالی است که حاشیه‌نشینی رو به گسترش است و مشکلات زیادی را نیز ایجاد کرده است.

نظری با بیان اینکه یکی از کارهای شورای شهر پنجم تقویت مشارکت مردمی و سازمان‌های مردم نهاد است که اهتمام ویژه‌ای در این خصوص خواهیم داشت، گفت: قطعا در این دوره مدیریت شهری، بیش از گذشته، امورات را به دست مردم می‌سپاریم و آنطور که باید و شاید در اداره امور شهری و کشور به مسوولان کمک می‌کنیم.

به گزارش ایسنا، در ادامه این نشست، درخصوص وضعیت گردشگری و شب مردگی در تهران نیز صحبت شد که حجت نظری با بیان اینکه تهران دچار شب‌مردگی است، گفت: برخی از مناطق تهران که اکثرا کاربری تجاری و اداری دارند و در مناطق مرکزی نیز هستند به فضای خالی از سکنه تبدیل شده و در شب حیات ندارند.

وی با بیان اینکه شورای شهر پنجم باید به مساله شب مردگی در تهران فائق آید تصریح کرد: در یک جلسه با سردار اشتری در مورد این موضوع صحبت کردیم اما باید با کار کارشناسی این موضوعات را پیش ببریم و اگر امنیت در شب تامین شود، امکان آن وجود دارد که مساله شب‌مردگی حل شود.

عضو کمیسیون اجتماعی شورای شهر تهران با بیان اینکه برخی از معابر تهران می‌توانند به صورت پایلوت حیات شبانه داشته باشند گفت: در حال حاضر نیز در خیابان سی‌تیر حیات شبانه وجود دارد و این در حالی است که در ماه مبارک رمضان نیز شاهد بودیم که تا اذان صبح تهران مشغول به کار بود و احیای شب‌های تهران کار سخت و ناشدنی نیست.

به گزارش ایسنا، الهام فخاری نیز در پاسخ به این سوال با بیان اینکه در مدیریت شهری قبلی دو شب بازار ایجاد شد که می‌گویند فعال است و رونق زیادی دارد، گفت: به نظر می‌رسد باید احیای برنامه‌های گردشگری شبانه به صورت پایلوت در چند منطقه اجرایی شود و در صورت موفقیت به سایر نقاط شهر تسری یابد چراکه گردش مالی خوبی دارد  و اگر امنیت آن تأمین شود، می‌توانیم چهره دیگری را برای شهر به ارمغان بیاوریم.

وی با بیان اینکه ما نیازمند اطلس زیست شبانه در تهران هستیم گفت: البته باید ملاحظات اقتصادی،‌اجتماعی، امنیتی در نظر گرفته شود.

به گزارش ایسنا، در ادامه این میزگرد همچنین درباره وضعیت دستفروشان به خصوص در مترو سوالاتی پرسیده شد که حجت نظری با بیان اینکه موضوع دستفروشان یکی از دغدغه‌های شورای شهر است، گفت: اگر بخواهیم با آنان برخورد کنیم کار سختی نیست و شهرداری می‌توانداز قوای قهریه استفاده کند اما ما موافق این مسئله به مانند نوع جمع‌آوری کودکان کار نیستیم.

وی با بیان اینکه خانواده‌ها کودکان‌شان را از روی فقر به خیابان‌ها می‌فرستند تا کار کنند، افزود: افرادی که در مترو کار می‌کنند نیز سنین مختلفی دارند که عمدتا جوان هستند و با وجود تغییرات مدیریتی در مترو باید به این موضوع بیشتر توجه کنیم. هر چند که نباید صورت مسئله را پاک کنیم.

همچنین الهام فخاری نیز با بیان اینکه حق مردم است که از فضای حمل و نقل عمومی پاک و امن استفاده کنند، تصریح کرد: عمده دستفروشان مترو زن هستند که این مسئله نشان از زنانه شدن فقر دارد و می‌توان با راه حل‌های خلاقانه و استفاده از استارت آپ‌ها و روش‌های نوین این مسئله را حل کنیم.

در ادامه حسن خلیل‌آبادی رئیس کمیته گردشگری نیز که در وسط جلسه نشست به جلسه ملحق شد در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر لزوم ورود شورا به موضوعات کارگری، گفت: ظهر امروز افشین حبیب‌زاده معاون نظارت شورا فراکسیون کارگری شورا را تشکیل دادند و از این پس تمامی کارگران شهرداری که به صورت قراردادی و ... تحت پوشش شهرداری هستند موضوعات‌شان در این فراکسیون بررسی می‌شود.

الهام فخاری نیز در این زمینه افزود: ارائه خدمات به کارگران نباید به گونه‌ای باشد که تداخل به وجود آید. بنابراین تبعیت از الگوی مدیریت شهری جهانی لازم و ضروری است و نباید بیش از تعهدات شهرداری برای آن شرح وظایف تعریف کرد.

حجت نظری نیز تصریح کرد: متولی اصلی در زمینه کارگران، وزارت کار است اما من معتقدم در دوره پنجم شورا باید در این حوزه بازنگری شود و بایستی قانون شهرداری و شوراها بازنگری شود و امیدواریم قانون شورای عالی استان‌ها در مجلس تصویب شود. چرا که تا کنون نتوانستیم از ظرفیت شورای عالی استان‌ها در زمینه بهبودبخشی به شهر استفاده کنیم.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان