کره جنوبی در بین 10 کشور اولی قرار دارد که فرهنگشان را صادر میکنند. موج کرهای یا تب کرهای از زمانی آغاز شد که سریالهای کرهای در سطح دنیا، مخصوصاً در آسیا به موفقیت نسبتاً زیادی دست یافتند. پس از آن نوبت فیلمهای سینمایی، موسیقی، غذای کرهای و در آخر هم زبان کرهای بود که در دنیا شناخته شود. روزچین در این مقاله به یک عاشقانه کرهای پرداخته است.
سکانس اول؛ افزایش سن ازدواج
گفته میشود اگر روال ازدواج در کره جنوبی مثل امروز باشد، در سال 2750 میلادی (2129 شمسی) دیگر هیچکس در کره زمین، اهل کره جنوبی نخواهد بود. کره جنوبی هماکنون از نظر نرخ زاد و ولد، در رده 220 جهان قرار دارد. به ازای هر 1000 نفر، در هر سال صرفا 8٫4 نوزاد متولد میشود که رقم پایینی است.
ممکن است ماجرای تولد ارتباط مستقیمی به رابطههای عاطفی داشته باشد. رابطههایی که دیر شکل میگیرد. شاید همین باعث میشود متوسط سن مادران کره جنوبی در اولین بارداری، 31 سال باشد. سنی که برخی معتقدند برای بارداری بسیار دیر است.
سکانس دوم؛ جایگاه عشق در کره
کرهایها چگونه به هم عشق میورزند؟ تنهایی را ترجیح میدهند یا دوست دارند حتما در یک رابطهی عاشقانه باشند؟ روابط عاشقانه کرهای چگونه شکل میگیرد؟ حقیقت این است که در کره جنوبی کسی دوست ندارد تنها باشد و هیچکس به تنهایی خودش افتخار نمیکند.
برعکس، در کره جنوبی و به خصوص در محیطهای عمومی، همه دوست دارند که نشان دهند که یک زوج هستند. برای نشان دادن این قضیه هم از راههای مختلفی استفاده میکنند. یکی از راهها این است که لباسهایی کاملا مشابه یکدیگر میپوشند. منظور من ست کردن لباس نیست. دقیقا مشابه هم لباس میپوشند. مشابهتی که نشان بدهد آنها یکدیگر را دوست دارند. یک عاشقانه کرهای! 😍
سکانس سوم؛ عاشقانه کرهای از زبان یک محقق فرهنگ مردم کره
این محقق که در کره زندگی میکند، میگوید: «روز اولی که به کلاس رفته بودم، همه از من پرسیدند که همسر داری یا نه؟ بعدا که فهمیدند متاهل نیستم از من پرسیدند کسی را دوست داری یا نه؟ وقتی متوجه شدند که به خاطر شرایط زندگیام در کره نمیخواهم با کسی رابطهای داشته باشم، مرتب دوست داشتند من را با کسی آشنا کنند.»
کرهایها به حد زیادی در این ماجرا افراط میکنند. به طوری که اگر کسی فردای روز طلاق یا جدایی از یک رابطه وارد رابطهای دیگر شود، اصلا این مساله را عیب نمیدانند. این در حالی است که فرهنگ برخی از مردم ما ازدواج بهاره رهنما را آن هم بعد از حدود یک سال از طلاقش تحمل نمیکند.
سکانس چهارم؛ روزهای مهم یک عاشقانه کرهای
روزهای مهمی در یک رابطه عاشقانه کرهای وجود دارد. برخی روزها برای کرهایهایی که در رابطهی عاطفی هستند، خیلی مهم است. مثلا صدمین روز رابطه. به این روزها میتوانید روز 14 فوریه را هم اضافه کنید. در کره جنوبی 14 فوریه، روز ولنتاین است و این خانمها هستند که برای آقایان کادو میخرند. البته آقایان هم این لطف را در روز 14 مارس جبران میکنند.
سکانس آخر؛ دیدار بعد از 65 سال جدایی
جنگ کره شمالی و کره جنوبی در خلال سالهای 1953-1950 میلیونها نفر از خانوادههای دو طرف را از هم جدا و در وضعیت اسفناکی سرگردان و آواره کرد. این شامل تعداد زیادی زن و شوهر هم میشود. بعد از توافق دو کشور، قرار شد خانوادهها همدیگر را ملاقات کنند.
زن و شوهری که کمتر از یک سال با هم زندگی کرده بودند، بعد از 65 سال همدیگر را ملاقات میکنند. آن هم به مدت 12 ساعت! این جور وقتها است که آدم میگوید، مهم نیست که لباسهایمان شبیه هم باشند یا صدمین روز عشقمان را جشن بگیریم و… مهم این است که بعد از 65 سال بعد وقتی او را میبینی، سرت را بالا بگیری و بگویی تمام این مدت برایت صبر کردم عزیزم. این است یک عاشقانه کرهای!😍