به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه نوبت عصر روز سه شنبه مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی کلیت لایحه بودجه محمد محمودی شاه نشین در مخالفت با کلیات بودجه گفت: در بودجه سال 96 عدالت در توزیع مساوی امکانات رعایت نشده است. باید در حوزه توزیع بودجه کشور از لابیگری پنهان و آشکار به سمت اجرای درست قانون حرکت کنیم.
نماینده مردم شهریار تصریح کرد: با گسترش هزینههای جاری در بودجه 96، نمیتوانیم به توسعه هشت درصدی دست یابیم.
عضو کمیسیون شوراها اظهار داشت: تسلط سیاستهای مالی بر سیاستهای پولی دولت باعث میشود دولتها برای تأمین بودجه خود از طرق مختلف از جمله افزایش نرخ ارز اقدام کنند.
محمودی اظهار داشت: علت اینکه در سالهای اخیر دولت نیازمند ارائه متمم و یا اصلاحیه بودجه نبود، این است که ضمن لایحه بودجه سازمان مدیریت و برنامهریزی، مجوزهای اصلاح بودجه را نیز از مجلس میگیرد.
وی با اشاره به افزایش نرخ انتشار اوراق مشارکت، اسناد خزانه و فاینانس در بودجه سال 96 گفت: در بودجه سال 96، بدهیهای دولت افزایش یافته و در آینده در کنار وابستگی بودجه به نفت، وابستگی بودجه به بدهیها نیز اقتصاد کشور را تهدید میکند.
عضو کمیسیون شواراها اظهار داشت: تداوم این امر در بلندمدت ضمن تهدید ظرفیت بخش خصوصی میتواند دولت را در تنگنا قرار دهد.
وی تصریح کرد: از سال 91 تاکنون 270 هزار میلیارد تومان، یارانه نقدی به مردم پرداخت شده که از این میزان 190 هزار میلیارد تومان از محل اصلاح قیمت تأمین شده و 800 میلیارد تومان از محل درآمدهای دولت پرداخت شده است که این امر نشان دهنده انحراف در قانون هدفمندی یارانههاست.