امروزه دنیای تکنولوژی با مسئله ای به نام «حق مالکیت فکری» مواجه است که به منظور حفاظت از حقوق مخترعین و نوآوران، و با ارائه اسنادی تحت عنوان «پتنت» به وجود آمده، که صاحبان این اسناد را قادر می سازد هر فرد یا شرکتی که از ایده مشابهی استفاده کرده است را تحت پیگرد قانونی قرار دهند.
به همین خاطر این روزها بازار ثبت و معامله پتنت حسابی داغ شده و اکثر شرکت ها حتی پس از تحقیق و توسعه فراوان، با معرفی ایده جدید در محصولات خود ناگهان با کمپانی دیگری که پتنت همان ایده را چند سال قبل به ثبت رسانده مواجه می شوند.
اکنون شرکت هوآوی نیز با مشکل مشابهی رو به رو شده و به دلیل استفاده از سنسورهای حرکتی برای روشن کردن ابزارهای پوشیدنی خود، توسط کمپانی امنیتی «Uniloc» در تگزاس مورد اتهام نقض پتنت قرار گرفته است.
پتنت تشخیص بیداری در ابزارهای پوشیدنی سال 2014 توسط یونیلاک به ثبت رسیده بود
بر اساس اظهارات یونیلاک، هوآوی در ابزارهای پوشیدنی خود شامل ساعت ها و مچ بندها، برای تشخیص وضعیت کاربر (خواب و بیداری) از سنسورهای حرکتی و نرم افزارهای مربوطه استفاده کرده و حرکات نرمال زمان خواب و بیداری را از هم تشخیص می دهد، که پتنت چنین قابلیتی سال 2014 توسط Uniloc به ثبت رسیده است.
جالب اینجاست که به عقیده یونیلاک حتی اگر هوآوی در زمینه کپی برداری مستقیم از پتنت مورد بحث نیز مجرم شناخته نشود، به دلیل تشابه نحوه عملکرد دیوایس هایش با فناوری Uniloc مسئول بوده و باید غرامت بپردازد.
گفتنی است کمپانی تگزاسی در زمینه ممنوعیت فروش محصولات هوآوی صحبتی به میان نیاورده اما از دادگاه به قضاوت «رادنی گیلسترپ» خواسته شرکت چینی را ملزم به پرداخت خسارات وارده به دلیل نقض پتنت، و همچنین دستمزد وکلای پرونده نماید.