ماهان شبکه ایرانیان

گل بابونه

در سلسله مباحث دنباله‌داری، در مورد خواص گیاهان می‌نویسیم. در متن‌های پیشین از استفادۀ از بابونه در درمان سردرد نوشتیم، گفتیم که در درمان جوش‌های صورت می‌توان از بابونه سود برد و از خصلت‌ ضد‌استرسی گل بابونه سخن به میان آوردیم. اکنون وقت آن است که از این گیاه ارزشمند قدری بیشتر بنویسیم.

گل بابونه

در سلسله مباحث دنباله‌داری، در مورد خواص گیاهان می‌نویسیم. در متن‌های پیشین از استفادۀ از بابونه در درمان سردرد نوشتیم، گفتیم که در درمان جوش‌های صورت می‌توان از بابونه سود برد و از خصلت‌ ضد‌استرسی گل بابونه سخن به میان آوردیم. اکنون وقت آن است که از این گیاه ارزشمند قدری بیشتر بنویسیم.

خواص گل بابونه

بابونه جزو گیاهان خانواده کاسنی‌ها بوده و دارای طبیعتی خشک و گرم است. قسمت مورد‌استفاده این گیاه در طب سنتی، شامل کاپیتول‌های (بخش مرکزی) آن بوده که بهترین زمان جمع‌آوری آن ماه‌های اردیبهشت تا مهر ماه است.

گل‌های بابونه دارای اسانس روغنی آنته‌مین تانن، و ماده‌ای به نام اسید آنته‌میک هستند. به گونه‌های مختلفی می‌توان از خواص ضد‌التهاب، آرامش‌بخش و ضد‌درد بابونه استفاده کرد. دمنوش این گیاه به تقویت اعصاب کمک کرده و به دلیل دارا‌بودن خاصیت آرامش‌بخشی، در درمان کم‌خوابی هم قابل استفاده است.

گل بابونه و رفع کم‌خوابی

به‌منظور تهیه دمنوش گل بابونه باید از گیاهان خشک‌شده آن که در عطاری‌ها موجود است استفاده کنید. گل خشک بابونه سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های مختلف است. به‌منظور رفع بی‌خوابی و داشتن خوابی آرام کافی‌ست ده دقیقه پیش از اینکه به رختخواب بروید، یک فنجان دمنوش بابونه بنوشید.

همچنین از دمنوش بابونه برای تسکین دردهای عضلانی خویش هم می‌توانید سود ببرید. علاوه‌بر‌این، بسیاری از خانم‌ها برای تسکین دردهای دوره قاعدگی هم از دمنوش بابونه استفاده می‌‌کنند. اگر تابحال از دمنوش بابونه استفاده نکرده‌اید ممکن است در ابتدا طعم آن را دوست نداشته باشید، اما به تدریج مزه آن برای‌تان دلپذیرتر می‌شود.

گل بابونه

گل بابونه و خصلت ضد‌التهابی

بابونه دارای خاصیت ضدالتهاب است؛ از‌این‌رو در درمان آکنه و جوش، و قرمزی پوست استفاده می‌شود. همچنین این گیاه منجر به تقویت پوست، تنگ‌شدن منافذ آن، ضد‌عفونی‌شدن پوست، ترمیم سوختگی‌ها و زخم‌های سطحی می‌‌شود.

می‌توانید از محصولات حاوی عصاره بابونه به‌منظور ترمیم زخم و کاهش ترشحات آن استفاده کنید. امروزه از این گیاه به صورتی گسترده در تولید مواد آرایشی هم استفاده می‌شود. همچنین می‌توانید از دم‌کرده این گیاه روی پوست خود اعمال کنید تا خواص بی‌نظیر آن را مشاهده کنید. علاوه‌براین، می‌توانید به‌منظور روشن‌تر‌کردن رنگ موی خویش مقداری بابونه به شامپوی خود اضافه کنید.

گل بابونه و ورم معده

یکی از مهم‌ترین خواص گل بابونه استفاده از آن در درمان زخم و ورم معده است که بدین‌منظور، باید یک فنجان دمنوش غلیظ از آن را دم کنید. علاوه‌براین، می‌توانید یک قاشق غذاخوری بابونه را در یک فنجان آبجوش دم کرده و صبح‌ها پیش از صبحانه به صورت ناشتا آن را میل کنید. این کار را به مدت دو هفته ادامه دهید تا زخم و ورم معده‌تان کاهش یابد.

علاوه‌براین می‌توانید از بابونه برای تسکین درد هم استفاده کنید. برای رسیدن به این نتیجه کافی است چند قطره عصاره بابونه را با مقداری روغن بادام مخلوط کرده و به‌منظور تسکین درد آن را بر محل‌های دردناک بمالید.

گل بابونه و پاکسازی پوست

به‌منظور پاکسازی پوست خود می‌توانید از بخور بابونه هم استفاده کنید. بخور گل بابونه علاوه‌بر تسکین التهاب و پاکسازی آن از چرک و آلودگی‌ها، منجر به افزایش گردش خون در پوستتان می‌شود و این امر تأثیر قابل‌توجهی بر جوان‌سازی پوست دارد.

🎁 هدیه روزچین: طرز تهیه روغن بابونه

برای تهیه روغن بابونه در منزل، می‌توانید مقداری گل خشک بابونه را با مقداری روغن کنجد (به ازای یک قاشق غذاخوری بابونه، چهار قاشق غذاخوری روغن کنجد) مخلوط کنید. سپس دو برابر مقدار بابونه به‌کار‌گرفته‌شده آب اضافه کنید. مخلوط به‌دست‌آمده را روی اجاق گاز قرار داده و اجازه دهید تمام آب موجود در آن بخار شود، به‌طوری‌که فقط روغن در ظرف باقی بماند. سپس از روغن بابونه برای تسکین دردهای موضعی خود و درمان ناراحتی‌های پوستی استفاده کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی