ماهان شبکه ایرانیان

علی لاریجانی در دیدار با نخست وزیر ترکیه:

سطح تجارت ایران و ترکیه باید به ۳۰ میلیارد دلار افزایش یابد

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه روابط ایران و ترکیه بسیار صمیمانه و دوستانه است، گفت: می توانیم سطح تجارت را از ۱۲ میلیارد دلار به ۳۰ میلیارد دلار برسانیم.

سطح تجارت ایران و ترکیه باید به 30 میلیارد دلار افزایش یابد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خانه ملت، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در حاشیه برگزاری دهمین مجمع عمومی مجمع مجالس آسیایی با بن علی ییلدریم نخست وزیر ترکیه دیدار و گفت‌وگو کرد.

لاریجانی در ابتدای این دیدار ضمن تشکر از برگزاری و میزبانی بین المجالس آسیایی، گفت: روابط ایران و ترکیه بسیار صمیمانه و دوستانه است و با توجه به جایگاه ترکیه و ایران می توانیم نقش خوبی در ایجاد ثبات، امنیت و آبادانی منطقه داشته باشیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به سفر اخیر اردوغان به تهران، بیان داشت: این سفر نکات مهمی داشت به خصوص در زمینه مسائل اقتصادی تصور می کنیم ظرفیت های خوبی میان دو کشور وجود دارد که می توانیم سطح تجارت را از 12 میلیارد دلار به 30 میلیارد دلار برسانیم.

وی در ادامه با اشاره به تصویب برنامه ششم توسعه در مجلس و چند محور استراتژیک آن، عنوان کرد: سرمایه‌گذاری در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی و سرمایه گذاری در حوزه انرژی های پاک از مهم‌ترین محورهای آن بود که بسترهای آن را برای سرمایه گذاری شرکت‌های ترکیه فراهم می‌کنیم.

لاریجانی همچنین با اشاره به سرمایه گذاری در حوزه زیرساخت‌ها همچون راه‌ها، آزادراه‌ها و خط آهن اظهار داشت: سرمایه گذاری در این زمینه با توجه به دریای عمان و خلیج فارس می‌تواند دسترسی کشورهای مختلف را راحت کند.

رئیس قوه مقننه درباره حوزه معادن بیان داشت: ترکیه می تواند در حوزه معدن نیز در کشورمان سرمایه گذاری کنند همچنین در حوزه محیط زیست که محور استراتژیکی است علاقمندیم تا از ظرفیت‌های ترکیه استفاده کنیم و اتاق های بازرگانی دو کشور نیز در این خصوص نقش بیشتری داشته باشند.

وی همچنین با بیان اینکه گفت‌وگوهای سازنده ای در حوزه منطقه میان ایران و ترکیه آغاز شده، یادآور شد: اگر همکاری‌های نزدیک دو کشور نبود مشکل تمامیت ارضی عراق با چالش مواجه می‌شد که این موضوع برای عراق و همسایگان بسیار مهم بود همچنین همکاری‌ها در مذاکرات آستانه بسیار خوب بود و نشست امروز سوچی نیز بسیار مهم خواهد بود.

لاریجانی در ادامه اظهار داشت: اینکه ایران و ترکیه توانستند با همکاری روسیه، بحران سوریه را در مسیر درست راه حل سیاسی قرار دهند بسیار مهم بود ضمن اینکه در پارلمان ایران نیز نگاه ها برای همکاری با ترکیه مثبت است.

رئیس مجلس دهم ادامه داد: در دوره ای میان ایران و ترکیه به لحاظ تحلیل مسائل تروریسم فرازونشیب وجود داشت اما مسیر جدیدی که در پیش گرفته شده مسیر درستی است و علیرغم اینکه آمریکایی‌ها از تروریست ها حمایت می‌کردند اما ایران و ترکیه با همکاری روسیه توانستند لطمه جدی به داعش بزنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان اظهار داشت: برای شرایط منطقه باید نگرانی‌های دیگری هم داشت و آن وضعیت یمن بوده که بسیار نگران کننده است، اینکه می‌خواهند با زور شرایط کشوری را تغییر دهند درست نیست؛ زمانی این مشکلات با یمن است گاهی با قطر است، الان مشکل داعش در سوریه تمام نشده، به دنبال ایجاد مشکل در لبنان هستند و برداشت ما این است که تمام این مشکلات به نفع اسرائیل است.

بن علی ییلدریم در ادامه این دیدار ضمن ابراز تسلیت به خاطر وقوع زلزله غرب کشور گفت: منطقه ما زلزله خیز است و احتمال بروز هرگونه زمین لرزه وجود دارد از این رو در این موقعیت‌های سخت کمک همسایگان به یکدیگر بسیار مهم است که در همین راستا پیگیر وضعیت مناطق زلزله زده غرب کشور ایران بودیم.

نخست وزیر ترکیه در ادامه با اشاره به دیدارهای روزافزون مقامات ایران و ترکیه، عنوان کرد: ظرفیت زیادی وجود دارد که در تمامی زمینه ها روابط ایران و ترکیه را افزایش دهیم به خصوص در زیرساخت‌ها ضمن اینکه تجارت‌ها با ریال و لیر باید صورت گیرد.

وی ادامه داد: بسیاری از کشورها در حالی که با ایران روابط تجاری دارند اما نمی توانند تجارت میان ایران و ترکیه را بپذیرند اما دو کشور تجارت و افزایش روابط را به عنوان دو کشور دوست و برادر ادامه می‌دهد ضمن اینکه باید روابط پارلمانی نیز گسترش یابد.

ییلدریم با اشاره به اهمیت روابط دو کشور در مبارزه با تروریسم، اظهار داشت: متأسفانه گروه تروریستی پ.ک.ک در عراق هر از گاهی به ترکیه حملاتی دارند لذا از کشور دوست و برادر ایران می‌خواهیم که بیش از این در رابطه با مبارزه با این گروه تروریستی با ما همکاری کند چرا که جان شهروندان ترکیه را مورد تهدید قرار می دهد.

نخست وزیر در ادامه با بیان اینکه متأسفانه آمریکا تحت عنوان مبارزه با داعش با گروه تروریستی پ.ک.ک همکاری می کند، یادآور شد: ممکن است امروز این گروه تروریستی تهدیدی برای ایران نباشد ولی در آینده ممکن است این گروه و سایر شاخه های آن نیز تهدیدی برای ایران باشند.

وی ادامه داد: حضور هر کشوری در سوریه حساب و کتابی دارد، حساب ما این است که خونی که ریخته می شود متوقف شده و ظلم نسبت به ملت سوریه تمام شود و 3.5 میلیون سوری که آواره شده و بخشی از آنها در ترکیه هستند به کشور خود بازگشته و زندگی عادی را آغاز کنند.

ییلدریم افزود: ترکیه هم مانند ایران نسبت به آینده سوریه نگران است، از این رو باید همکاری در عراق و سوریه میان دو کشور ایران و ترکیه افزایش پیدا کند چون ما با آنها همسایه هستیم و تأثیر هر مورد منفی و مثبت به ما نیز سرایت می کند و کشورهایی که هزاران کیلومتر از این منطقه دور هستند، ذره ای از بحران موجود را احساس نمی کنند.

نخست وزیر ترکیه همچنین ابراز داشت: ماجرای رفراندوم اخیر در شمال عراق توانست با مصمم بودن ایران و ترکیه متوقف شود و در رابطه با داعش هم مسیر طولانی را طی کرده ایم؛ اخیرا نیز خیلی از ترکمن ها در توزخورماتو جان خود را از دست دادند، که باید برای جلوگیری از چنین اتفاقاتی باید به دولت مرکزی عراق کمک کنیم.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی