اگر بخواهید سفری به کشوری مانند تونس که پرواز یکسره از ایران به این کشور را ندارد، بروید مجبور هستید با دو پرواز این سفر را انجام داده، اما آژانس های گردشگری معمولا تلاش می کنند تا بهترین پرواز و کوتاه ترین زمان را برایتان فراهم کنند، ولی گاهی موفق نمی شوند و شما مجبور می شوید، ساعاتی را در فرودگاه کشور غریب بگذرانید که مجبورید این زمان را در رستوران ها و فروشگاه های فرودگاه که بسیار گرون هستند، بگذرانید. پس علاوه بر وقت شما که هدر می رود بسیار برایتان پر هزینه خواهد بود اما اگر به این زمان ها به دید مثبت نگاه کنید، می بینید که کار دیگه ای که مفید و ارزان تر هم باشد می توانید انجام دهید و خاطره لذت بخشی برای خودتان بسازید. برای لذت بخش کردن استانبول گردی و سفر به استانبول ما توصیه هایی را برایتان داریم. پس با همگردی همراه باشید...
1) چطوری وارد استانبول بشم؟
1_ اگر مجبور به سفر از طریق کشور سوم هستید بهتر است کشور ترکیه و فرودگاه آتاتورک استانبول را انتخاب کنید، زیرا برای ورود به ترکیه نیازی به ویزا ندارید، سفر از فرودگاه ترکیه به کشورهای اروپایی، آمریکایی، آفریقایی و آسیای میانه راحت بوده و همینطور قیمت بلیط تورکیش ایرلاین بسیار مناسب تر است.
2_ برای گرفتن بلیط بهتر است به نکاتی چون فاصله زمانی هرچه بیشتر از 6 ساعت چون دیگر زمان مثبتی محسوب می شود و اینکه این فاصله زمانی در نیمه شب نباشد باید توجه کنید.
3_ قبل از سفر حتما مطمئن شوید، پاسپورتتان حداقل 7 ماه زمان دارد و بعد از رسیدن به فرودگاه سریعا به قسمت کنترل پاسپورت بروید، ترجیحا قسمت اتباع ترکیه ای زیرا قسمت اتباع غیر ترکیه ای بسیار شلوغ است و نگران چمدان هایتان نباشید زیرا آنها را در مقصد نهایی تحویل خواهید گرفت.
4_ بعد از گیت به سرعت سراغ صرافی فرودگاه رفته و پول هایتان را به اندازه 100 الی 150 لیره چنج کنید، البته در سفر به استانبول نگران نباشید اگر در شهر پول کم آوردید مکان های زیادی برای چنج پول است و حتی مغازه ها نیز اکثرشان دلار قبول می کنند.
5_ بعد از ورود به شهر دو راه برای استانبول گردی دارید راه اول مترو است، ایستگاه مترو در فاصله 1 دقیقه ای فرودگاه بوده و مبلغ بلیط آن 1.1 لیره است که باید از دستگاه های موجود که راهنمای خرید آن به زبان انگلیسی نوشته شده خریداری کنید، سپس پی تابلو هارا گرفته و وارد خط مورد نظر شوید و در ایستگاه آکسارای پیاده شوید و از ایستگاه بیرون آمده 5 دقیقه تا ایستگاه تراموا باید در شهر پیاده روی کنید. قیمت بلیط تراموا نیز 1.1 لیره است. پس از سوار شدن در ایستگاه سلطان احمد پیاده شوید که قلب توریستی شهر استانبول است و به مراکز دیدنی نزدیک بوده و حدود 50 دقیقه از زمان شمارا می گیرد و اما راه دوم که تاکسی است از دم در فرودگاه می توانید سوار شوید و با 35 لیره مستقیم به میدان سلطان احمد خان خواهید رسید اما اگر ترافیک در شهر باشد 1 ساعت از زمان شمارا خواهد گرفت و در نهایت به استانبول گردی خوش آمدید و از سفر به استانبول نهایت لذت را ببرید.
2) تو این وقت کم کجاها را ببینیم؟
بسیاری از بناهای تاریخی استانبول بسیار به میدان سلطان احمد خان نزدیک است پس دیگر نیازی به نگرانی نیست. می توان از بناهای نزدیک به مسجد سلطان احمد با 6 مناره و بنای عظیم ایاصوفیه با 4 مناره اشاره کرد. در کنار ایاصوفیه آب انبار قدیمی استانبول وجود دارد که با کمی پرس و جو می توانید این بنای زیبا را ببینید که حدودا نیم ساعت از وقت شمارا می گیرد. اگر در ساعات روز کاری در کنار ایاصوفیه هستید، بسیار خوش شانس بوده و با پرداخت 20 لیره می توانید از این موزه زیبا که 1 ساعت از وقتتان را میگیرد لذت ببرید. اگر تنها موفق به دیدن بنا ایاصوفیه شدید بازهم بسیار خوش شانس بودید، زیرا بسیار بنای تاریخی و زیبایی است. اگر موزه ایاصوفیه و بنا کنارش بسته بود باز هم می توانید از بنای نزدیک دیگری که مسجد سلطان احمد و کوچه کنارش که ستون های باستانی است دیدن کنید این مسجد که ورودی ندارد با معماری خیره کننده اش شمارا مجذوب کرده و جزو یکی از شاهکارهای معماری دوره عثمانی است. به طور کلی نیم ساعت دیدن این بنا و ستون های داخل کوچه وقت شمارا نمی گیرند. اگر باز هم بعد از دیدن این مکان ها وقت برایتان باقی مانده یعنی بیش از 8 الی 9 ساعت وقت دارید و هنوز در ساعات کاری شهر است می توانید پیاده برخلاف جهت فرودگاه 5 دقیقه کنار مسیر تراموا بروید و یا با تراموا به محل مورد نظر برسید 10 دقیقه بعد جلو پارک گلخانه می رسید و از گلخانه 5 دقیقه راه تا موزه توپکاپی است. در این موزه گاهی مراسم سنتی سلام برگزار می شود که بعضی وقتا توسط دسته موزیک توپکاپی اجرا می شود که اگر به زمان شما بخورد بسیار خوش شانس هستید که این مراسم را میبینید. برای دیدن کامل موزه 2 ساعت تمام وقت نیاز دارید. اگر وقت رفتن به موزه را ندارید، همان مسیر تراموا را که ادامه بدهید به دریا می رسید و در سمت چپتان یک پل است که معمولا روی پل پر از ماهی گیر های محلی است و رو به رویش مساجد بزرگ استانبول است، مانند: مسجد جدید یا یئنی جامع که ارزش دیدن رو دارد و یا می توانید از بازار ادویه یا میصیر چارشی سیر که در همان نزدیکی است دیدن فرمایید و اگر باز هم وقت اضافی داشتید با کمی دقت در اطرافتان بناهای تاریخی بسیار دیگری وجود دارد که می توانید ببینید و از استانبول گردی لذت ببرید.
3) چی بخورم ؟
در سفر به استانبول که در این دقایق پیاده طی کردید، بسیاری رستوران های مختلف وجود دارد که قیمت های مناسبی دارند، خیلی مناسب تر از قیمت های داخل فرودگاه که می تونستید، بپردازید اما برای صرفه جویی در وقت می توانید کباب ترکی یا به زبان ترک ها دونر کباب که در اغذیه فروشی ها است میل کنید که هم قیمت مناسبی دارد، بسیار لذیذ بوده و هم بسیار زمان کمی می گیرد و به عنوان دسر می توانید از دستفروش ها یک برش قاچ هندوانه خنک به قیمت 4 لیره، بالیک اکمک ( نون و ماهی ) و یا بلال بگیرید. می توانید اطمینان کامل از سلامت این مواد غذایی داشته باشید.
4) چی بخرم؟
بهترین پیشنهاد برای خرید از استانبول شیرینی است نباید باقلوا های این شهر را از دست داد، هم بخرید هم بخورید و هم ببرید. حتما برای خرید به فروشنده بگید می خواهید داخل هواپیما ببرید که هم خوب بسته بندی کنند و شیرینی های فاسد شدنی مانند باقلوای سرشیر دار به شما ندهند. از دیگر شیرینی هایی که می توان برای خرید پیشنهاد داد لکوم یا باسلق است. شیرینی های خوشمزه بخرید و از استانبول گردی لذت ببرید.
5) چجوری و کی برگردم فرودگاه؟
برای برگشت به فرودگاه حواستان به ساعتتان باشد و حتما دو ساعت قبل از پرواز باقی مانده پولتون را به دلار و یورو دوباره چنج کرده و با تاکسی به فرودگاه برگردید. دیگر نیازی به گرفتن کارت پرواز ندارید، زیرا زمان ورودتان آن را گرفته اید. پس سریعا باید بروید به سمت قسمت کنترل پاسپورت اتباع غیر ترکیه ای بروید وگرنه در قسمت اتباع ترکیه ای شمارا پذیرش نمی کنند و در نهایت سفرتان به پایان رسیده است.