ماهان شبکه ایرانیان

سرویس بهداشتی نیاز اصلی مناطق زلزله زده

معاون بهداشت، وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: کمبود توالت و ضعف در دفع زباله و فاضلاب دو خطر جدی است که احتمال بروز بیماری های واگیر را بین زلزله زدگان افزایش داده است

سرویس بهداشتی نیاز اصلی مناطق زلزله زده

معاون بهداشت، وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: کمبود توالت و ضعف در دفع زباله و فاضلاب دو خطر جدی است که احتمال بروز بیماری های واگیر را بین زلزله زدگان افزایش داده است.


به گزارش به نقل از ایرنا،علیرضا رئیسی افزود: وضعیت بهداشتی در محل استقرار زلزله زدگان در مناطق زلزله زده مناسب نیست، اساسی ترین نیازی که مسئولان باید سریع به فکر باشند ایجاد تعداد کافی توالت های بهداشتی برای زلزله زدگان است، زیرا تعداد توالت کافی نیست و این مساله خطرات بهداشت محیطی را افزایش داده است.


وی گفت: مساله بسیار مهم دیگر وضعیت اسکان اضطراری زلزله زدگان در چادر است. اسکان در چادرها علاوه بر مشکل سرما، خطر آتش سوزی و گازگرفتگی به وجود آورده است و علاوه بر آن خطر عقرب و مارگزیدگی زلزله زدگان را تهدید می کند.
معاون وزیر بهداشت گفت: باید هر چه زودتر اسکان اضطراری در چادر به اسکان موقت در وضعیت مناسب تر تبدیل شود و اگر ساختمان های مناسبی برای اسکان موقت وجود ندارد، حداقل با بهسازی زمین با سیمان یا آسفالت و استقرار چادرها بر روی زمین های بهسازی شده و در محل امن خطرات بهداشت محیطی مثل عقرب و مارگزیدگی را کاهش داد.


رئیسی افزود: مساله بسیار مهم دیگر دفن بهداشتی لاشه های حیواناتی است که زیر آوار هستند و معمولا کسی سراغشان نمی رود، این مساله نیز جزو مشکلات مناطق زلزله زده است که باید سریع رسیدگی شود.


معاون وزیر بهداشت گفت: مساله دیگر دفع بهداشتی فاضلاب و زباله هاست که یکی از خطرات جدی است که سلامت زلزله زدگان را به شدت تهدید می کند و احتمال دارد بیماری های واگیر مثل بیماری های روده ای و اسهالی از جمله وبا یا ایکولا در این مناطق شایع شود.
وی ادامه داد: وجود زباله ها باعث می شود هجوم حیوانات موذی و کنه و پشه ها بین زلزله زدگان زیاد شود. به طور خلاصه در دفع زباله ها ضعف داریم. توالت های بهداشتی کم است و بعد از رفع این مشکلات اورژانسی کار مهم بعدی تبدیل اسکان موقت به اسکان دائم است.
رئیسی با تشریح اقدامات وزارت بهداشت برای زلزله زدگان گفت: در مناطق زلزله زده حدود 300 خانه بهداشت و مرکز بهداشتی-درمانی داشتیم که 196 واحد از آنها آسیب جزئی دیده بودند و 84 واحد بهداشتی نیز به کلی تخریب شده بودند.

* همه واحدهای بهداشتی در مناطق زلزله زده فعال شدند
وی گفت: همه 196 واحد آسیب دیده اکنون با بهسازی جزئی فعال شده اند و 84 واحد تخریب شده نیز در کانکس یا چادرهای ویژه دایر شده اند. اکنون همه مراکز و واحدهای بهداشتی در مناطق زلزله زده فعال هستند و به صورت فعال وبا مراجعه به زلزله زدگان خدمات لازم را به آنان ارائه می کنند.
رئیسی افزود: کار بسیار مهمی که برای زلزله زدگان انجام شد، این بود که همه مصدومان زلزله که به بیمارستان آمدند. واکسن توام دیفتری و کزار دریافت کردند، علاوه بر آن با استفاده از اطلاعات زلزله زدگان که در سامانه سیب وزارت بهداشت وجود داشت تمام مادران باردار خدمات بهداشتی لازم را دریافت کردند.


وی گفت: در سامانه سیب اطلاعات همه بیماران مبتلا به دیابت، فشار خون و همه بیماران خاص و نیز بیماران تنفسی و روده ای وجود دارد و با استفاده از این اطلاعات ارزشمند، ارائه خدمات دارویی از جمله انسولین به دیابتی ها و انجام آزمایش های لازم برای بیماران انجام شده است.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: دو آزمایشگاه سیار نیز به صورت کانکس در مناطق زلزله زده دایر شده است و تشخیص بیماری ها به سرعت در این مراکز انجام می شود، علاوه بر آن سه واحد سیار دندانپزشکی نیز برای انجام خدمات اورژانس دندانپزشکی در این مناطق فعال شده است.
رئیسی گفت: 84 تیم بهداشت روان نیز از تهران البرز و کرمانشاه به مناطق زلزله زده رفته اند و خدمات بهداشت روان را هم در بیمارستان ها برای مصدومان و هم در مناطق زلزله زده ارائه می کنند.


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی