طرز پوشش شما پیام های زیادی را در قالبی غیر از کلمات به دیگران می رساند. از آنجاییکه انسان موجود اجتماعی است جامعه از او انتظار دارد که بر اساس هر مناسبتی لباس مرتبط با آن را بپوشد و این انتظارات در هر کشور متفاوت از کشور دیگر است. عواملی مانند مذهب، فرهنگ و رسوم بر نوع لباس اثرگذار هستند.
نوع پوشش بر اساس موقعیت شرکتی که در آن کار می کنید می تواند بر تصویر برند، عملکرد و روحیه کارمندان تاثیر شگرفی بگذارد.
در زیر دلایل پوشیدن یونیفرم واحد در محل کار آورده شده است:
همانطور که رنگ، فونت و شکل برند می تواند در اذهان عمومی یا سهامداران اثر مثبت یا منفی بگذارد، لباس یکدست کارمندان نیز علاوه بر اینکه به شرکت اعتبار می بخشد، آن را متمایز نیز می کند.
تصور کنید در شرکتی نوع پوشش آزاد باشد و کارمندان با کت و شلوار، یونیفرم یا لباس غیر رسمی و... در محل کار حاضر شوند. این کار باعث جلب توجه کارمندان و حواس پرتی آنها می شود و بهره وری پایین می آید. بدتر از این زمانی است که مشتری به فروشگاه یا شرکت می آید و با این تفاوت پوشش مواجه می شود. اولین فکری که به ذهن او می رسد غیر جدی بودن آن شرکت است.
لباس هایی که بخشی از بدن (پا، دست و...) را نمایش دهند به عنوان لباس های نا مناسب تعریف شده اند و یک شرکت با الزامی کردن پوشیدن یونیفرم، می تواند از این اتفاقات ناهنجار جلوگیری کند.
- فرهنگ سالم کاری ایجاد می کند
حتی می توان برای هر قسمتی از شرکت لباس فرم خاصی را انتخاب کرد. مثلا رنگ لباس کارمندان بخش مدیریت متفاوت از وکالت یا خدمات باشد. در این صورت هم کار گروهی بهتر می شود هم شناخت هر بخش برای مشتری آسان می گردد.
کسانی که برای کارمندان خود، یونیفرم را الزام کرده اند نتایج مثب آن را در کار گروهی و بهره وری گزارش داده اند.
پوشیدن یونیفرم، نشان دهنده ی حرفه ای بودن یک شرکت است. مثلا مدیران باید کت و شلواری با رنگ تیره بپوشند. برخی از شرکت ها به کارمندان اجازه می دهند که در زمان کار در روزهای تعطیل، تی شرت یا لباس دلخواه خود را بپوشند. با این کار علاقمندی کارمند را به محیط افزایش می دهند و به او اجازه می دهند که یک روز در هفته لباس مناسبی را که دوست دارد بپوشد.
نه تنها مردم، بلکه سهامداران و رسانه نیز یونیفرم را لباس حرفه ای ها می دانند.
- آرایش و عطر نیز جزء پوشش است
اثر لباس، تنها به نوع آن منحصر نمی شود بلکه نوع آرایش و عطری که کارمندان استفاده می کنند نیز به آن مربوط می شود.
شاید عطر و آرایش در مکان هایی مانند مجالس، پیک نیک یا مهمانی ها جذاب باشد، اما در محیط کار نه تنها تصویر بدی از شرکت به مشتری می دهد بلکه اثرات منفی در کارمندان دیگر می گذارد.
یونیفرم داشتن باعث تمرکز بیشتر کارمندان می شود و از طرف دیگر فرهنگ درست کاری را در محیط ایجاد می کند. بعلاوه در اعتماد به نفس کارمندان اثر مثبتی گذاشته و از صرف هزینه های گزاف آنها برای خرید لباس مناسب کار می کاهد.