به گزارش خبرگزاری مهر، نشست بررسی «مهمترین مضامین عرفانی ـ تعلیمی در اشعار سنایی» به عنوان هشتمین نشست از سری نشست های درسگفتارهایی درباره سنایی، فردا چهارشنبه 22 آذر در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار می شود.
شعر تعلیمی، ظرف تبیین جهانبینی و اندیشههای اجتماعی، اخلاقی، دینی، عرفانی و فلسفی است. شعر تعلیمی صوفیانه که سنایی پیشتاز و پیشوای آن است، هم جنبه اخلاقی دارد و هم جنبه سیر و سلوکی. عمده دیوان سنایی قصاید است که بخش قابل توجه آن شعر تعلیمی است. حدیقه یا الهینامه سنایی را نیز باید منبع اصلی اشعار تعلیمی صوفیه دانست.
باید توجه داشت قرنها پیش از آنکه مفاهیم و مضامین عرفانی و تعلیمی به ادبیات منظوم فارسی راه پیدا کند، در متون عرفانی منثور فارسی پرورده و پخته شده بود. بنابراین آنگاه که سنایی به عنوان آغاز گر ادبیات منظوم عرفانی به طرح مباحث صوفیانه در اشعار خود دست یازید، گنجینهای غنی از مفاهیم، مضامین و اصطلاحات عرفانی و تعلیمی را در اختیار داشت. در اشعار وی، مضامین و اصطلاحات عرفانی ـ تعلیمی از قبیل زهد، توبه، اخلاص، بندگی، تبعیت از پیر و راهنما، ریاضت، تجرید، تجلی، قناعت، صبر و شکر و.... را میتوان مشاهده کرد.
نشست بررسی این مفاهیم با سخنرانی محمودرضا اسفندیار همراه خواهد بود.
این برنامه فردا چهارشنبه 22 آذر از ساعت 16:30 در مرکز فرهنگی شهر کتاب واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش کوچه سوم برگزار میشود.