تقریبا تمام روابط، با احساساتی مثبت شروع شده و با امید ماندگار شدن ادامه می‌یابند. هیچ دو نفری برای جدا شدن از یکدیگر وارد شراکت احساسی نمی‌شوند. اما وقتی‌ کار به جدایی‌ می‌کشد، امیدواری‌ها نسبت به موفقیت روابط پایین می‌آید. با این وجود، ذات بشر همیشه به دنبال زوج و همسر خود می‌گردد و می‌خواهد تا رابطه‌ای طولانی‌ حتی مادام العمر داشته باشد. اما متأسفانه به علل زیادی، تنهایی‌ به مراتب در این روزها بیشتر است. یکی‌ از این علل، انتخاب افراد اشتباه برای شراکت احساسی است، که برخی‌ از انسانها در حلقه این اشتباه گیر کرده و بارها آن را تکرار می‌کنند.

گاهی به دلیل معیار‌های نامتناسب با شخصیت و گاهی به دلیل گشتن در مکان و زمان اشتباه این اشتباه رخ می‌دهد اما بیشتر مشکل به دلیل عدم شناخت افراد از خودشان، خواست‌هایشان، و شرایطی است که در آن می‌توانند آرامش بیابند.

اما توصیه روانشناسان برای فائق آمدن به این مشکل چیست؟

  • کمتر به ظواهر بها دهید.

چشم زیبایی‌‌ها را دوست دارد و این امری انکار ناپذیر است. ظاهر افراد در جذب شدن آنها به یکدیگر یکی‌ از اولین و ابتدایی ترین مراحل است. اما اگر ظاهر، تبدیل به معیاری شود که قبل از تمام خصیصه‌های دیگر به دنبالش باشیم، نه تنها کیفیت روابط را پایین خواهد آورد، بلکه ما را گرفتار تکرار در انتخاب افراد نادرست خواهد کرد. پس بهتر است ارزش‌های دیگر و مهمتری از شخصیت و سبک زندگی‌ انسان‌ها را جایگزین جذابیت فیزیکی‌ آنها کنیم.

  • مسائل مالی‌ را در اولویت قرار ندهید.

متاسفانه از دیرباز، انسان به دنبال قدرت بوده و امروزه، پول تبدیل به ابزاری قطعی برای قدرت شده است. بیشتر افراد، اولین هدف خود از ازدواج را، رسیدن به ایده‌آل‌های اقتصادی از طریق همسر خود می‌دانند! یعنی‌ معیار اول انتخاب همسر برای آنها، متمول بودن شریک زندگیشان است! خودتان چه فکر می‌کنید؟! زندگی‌ مشترکی که با اهداف مالی‌ و منفعت طلبانه آغاز شود، چه نتیجه‌ای خواهد داشت؟ ممکن است به همین دلیل باشد که در چرخهٔ انتخاب اشتباه همسران گرفتار می‌شویم؛ معیارمان برای انتخاب نادرست است.

  • برای تغییر کسی‌ تلاش نکنید.

بیشتر ما فکر می‌کنیم که انسان‌ها می‌توانند و می‌بایست تغییر کنند. وقتی‌ با کسی‌ آشنا مئ‌‌شویم که معیار‌های اولیه ما را دارند ولی‌ در شخصیت آنها نقص‌هایی‌ هست، با خود می‌گوییم "مهم نیست، عوض می‌شه! درست می‌شه!". با امید به تغییر فرد وارد هیچ رابطه‌ای نشوید و به جای این کار اولویت‌های خود را اصلاح کنید.

  • به دنبال عشق افلاطونی نگردید.

متاسفانه بیشتر ما تصوری غلط از عشق داریم، و خیال می‌کنیم که باید بی‌ نقص وکامل باشد و هیچ ایرادی به آن وارد نباشد. فکر می‌کنیم اگر در رابطه‌ای عاشقانه باشیم، هیچ مشکلی‌ نباید بروز کند، همه چیز کامل نیست ولی‌ زندگی‌، احساس، ازدواج... همه و همه با مشکلات و سختی‌هایش تلخ و شیرین می‌شود. به دنبال همسری نباشید که فکر می‌کنید شما را خوش بخت‌ترین خواهد کرد، به دنبال کسی‌ باشید که با شما دنیایی‌ مشترک دارد و فکر می‌کنید در کنار او می‌توانید بر هر مشکلی‌ فائق آیید.