مغز انسان، هنوز هم به عنوان یکی‌ از ناشناخته‌های علم، که هر روز ما را با اخبار جدیدی مسحور می‌کند، مطرح است. علی رغم قدمت علم روانشناسی و تحقیقات توقف ناپذیر روانشناسان در این حیطه، هنوز هم به طور کامل نحوه کارکرد مغز انسان کشف نشده است. در بخش "آیا میدانستید" می‌خواهیم به برخی‌ مطالب بسیار جالب در مورد روانشناسی‌ مغز انسان بپردازیم؛ مطالبی‌ کوتاه اما خواندنی.

1. بیشتر تصمیمات ما "ناخودآگاه" هستند. هرچند همه ما فکر می‌کنیم که روی تمام تصمیمات خود کنترل داریم و انتخاب شده عمل می‌کنیم ولی‌ از نظر علمی‌ کاملا برعکس آن‌ ثابت شده است. چراکه در هر ثانیه مغز ما با 11 میلیون فرکانس از اطلاعات بمباران می‌شود و امکان ندارد که بتواند به صورت خوداگاه بین آنها تصمیماتی اتخاذ کند.

2. 400 نوع شناخته شده از فوبیا (ترس و خوف افراطی) وجود دارد که یکی‌ از شایع‌ترین آنها در عصر حاضر، نوموفوبیا یا ترس از گم کردن تلفن همراه است! روانشناسان طی‌ تحقیقات دریافته اند که افراد دچار این فوبیا، لحظه‌ای که متوجه می‌شوند موبایل خود را گم کرده‌اند دچار ترسی‌ همانند مواجه با خطر مرگ می‌شوند.

3. 18 تا 33 ساله‌های دنیا، اعم از زن و مرد، پر جمعیت‌ترین گروه مضطرب یا استرس زده در جهان شناخته می‌شوند. چراکه مشکلات خانواد‌گی، کاری یا درسی‌، بیشترین تاثیر را در این سنین بر روی مغز افراد دارد.

4. افراد مشغول و درگیر، میزان رضایت بیشتری از زندگی‌ دارند. تحقیقات ثابت کرده، ذهن هرچه بیشتر زمان برای فکر کردن و تنبلی داشته باشد، میزان شادی کمتری را تجربه خواهد کرد.

5. در کارهایی که برای دستمزد انجام می‌شوند، میزان خلاقیت افراد به مراتب کمتر از اشخاصی است که از روی علاقه و آزاد کاری را انجام می‌دهند.

6. هرچند ذهن انسان در زمان خواندن نوشته‌ها و مطالب، خط‌های کوتاه تر را ترجیح می‌دهد، ولی‌ خط‌های طولانی تر را با سرعت بیشتری می‌خواند.

7. شکلات ترشح سراتونین در بدن را افزایش داده و سبب ایجاد افکار مثبت و رضایت بیشتر می‌شود. همچنین سبب تحریک نورون‌ها و تولید ماده شیمیائی دیگری به نام فنیل اتیلامین می‌شود که "داروی عشق زا" شناخته شده است، و میزان احساس و علاقه شما را افزایش می‌دهد.

8. بنا بر نتایج تحقیقات دانشگاه شیکاگو، اگر به زبانی‌ خارجی‌ و غیر زبان مادری فکر کنیم و تصمیمی بگیریم، تصمیمات ما منطقی‌ تر خواهد بود!

9. سبک موسیقی که گوش می‌کنیم، در نحوه ادراک ما از مسائل و دنیای پیرامون تاثیر مستقیم دارد.

10. صرف هزینه برای تجربیات عملی‌ همچون مسافرت یا تفریحات، باعث رضایت مغزی بیشتری نسبت به خرج کردن آن برای وسایل یا پوشاک است.

11. بازگو کردن اهدافمان به دیگران سبب کاهش انگیزه در مغز ما شده، احتمال تلاش و رسیدن به آنها را پایین می‌آورد.

12. مغز ما نورون‌هایی‌ به نام "آینه ها" دارد، که با دیدن یا شنیدن تجربیات مختلف انسان‌های دیگر، با شبیه سازی ذهنی‌ و جاگذاری خودمان به جای آن اشخاص، هم ذات پنداری می‌کند و "احساس مسری" بدون اینکه خودمان در آن موقعیت واقع شویم برای ما نیز تداعی می‌شود.

13. وقتی‌ کسی‌ را در آغوش می‌گیریم، هورمون اکسیتوسین در بدن ما آزاد می‌شود. این هورمون اصلی‌ترین نقش در ایجاد روابط احساسی‌ و شکل گیری اعتماد را دارد.