ماهان شبکه ایرانیان

نشانه‌های فیزیکی افسردگی که ممکن است بسیاری از افراد از آن بی اطلاع باشند

بوجود آمدن گاه به گاه احساس ناراحتی در هر فردی امری رایج و عادی است، اما افسردگی مساله بسیار متفاوت‌تری است. افسردگی می‌تواند باعث بوجود آمدن علائم روحی و فیزیکی زیادی شود که بر زندگی روزمره فرد تاثیرات منفی می‌گذارد.

نشانه‌های فیزیکی افسردگی که  ممکن است بسیاری از افراد از آن بی اطلاع باشند

بوجود آمدن گاه به گاه احساس ناراحتی در هر فردی امری رایج و عادی است، اما افسردگی مساله بسیار متفاوت‌تری است. افسردگی می‌تواند باعث بوجود آمدن علائم روحی و فیزیکی زیادی شود که بر زندگی روزمره فرد تاثیرات منفی می‌گذارد.

 

افسردگی یکی از بیماری‌های شایعی است که حدود 350 میلیون نفر در سراسر جهان از آن رنج می‌برند. افرادی که افسرده هستند دچار احساس ناراحتی، ناامیدی و تنهایی می‌شوند و علایقشان به چیزهایی که روزی از آنها لذت می‌بردند، کم کم از دست می‌رود.

اگرچه بیشتر بیماران از این علائم روحی خود آگاهی دارند اما معمولا علائم فیزیکی نادیده گرفته می‌شود. برای درک افسردگی، باید از علائم فیزیکی نیز آگاه باشیم. این کار می‌تواند به ما در تشخیص و درمان به موقع کمک کند.

در ادامه به چند علائم فیزیکی افسردگی که شاید انتظار آن را نداشته‌اید، اشاره می‌کنیم:

 

1- کاهش یا افزایش وزن

افسردگی بر روی هورمون‌هایی که اشتها را تنظیم می‌کنند، تاثیر می‌گذارد و می‌تواند کاری کند که شما در روز بیشتر یا کمتر از حد معمول بخورید. همچنین مشکلات خواب مربوط به افسردگی نیز می‌تواند این مشکل را بدتر کند، زیرا کمبود خواب می‌تواند در هورمون‌های گرسنگی و سیری تداخل ایجاد کند. از اینرو افسردگی می‌تواند باعث کاهش یا افزایش وزن شود.

2- احساس درد

برخی اوقات افسردگی می‌تواند دلیل برخی دردهای ماهیچه‌ای و مفصلی باشد. هنگامی که احساسات خود را درون خود نگه می‌دارید، این احساسات در نهایت به صورت فیزیکی در فرم درد بدن بیرون می‌آیند. سرکوب احساسات می‌تواند به صورت هر درد فیزیکی مانند سردرد یا کمردرد آشکار شود.

در برخی موارد، درد همچنین می‌تواند منجر به افسرگی شود. اگر هنگام راه رفتن یا انجام کارهای خانه درد زیادی دارید، این امر می‌تواند احساسات شما را به هم بریزد.

همچنین کمردرد یکی از مشکلات شایع اضطراب و اختلالات مزاجی و خلق و خو است زیرا افراد افسرده معمولا به صورت دولا دولا و خمیده راه می‌روند که همین امر باعث کمردرد در آنها می‌شود.

3- مشکلات معده

یک ارتباط قوی بین افسردگی و مشکلات گوارشی، نفخ، یبوست و به هم ریختن دل و روده وجود دارد.

روده به تغییرات خلق و خو و احساسات فرد واکنش نشان می‌دهد. همچنین سلول‌های عصبی روده، 80 تا 90 درصد سروتونین بدن شما را می‌سازند. سروتونین یک هورمون شاداب کننده و انرژی دهنده است. اگر فردی دچار افسردگی باشد روده او نمی‌تواند به خوبی پاسخگو باشد و به انداه کافی سروتونین تولید کند.

همچنین افراد افسرده معمولا تمایل به خوردن مواد غذایی شیرین دارند. این مواد غذایی التهاب مغز را تحریک می‌کند و باعث عدم تعادل باکتری‌های خوب و بد در روده می‌شوند.

4- مشکلات خواب

افسردگی ممکن است باعث یک طیف وسیعی از علائم بی‌خوابی شامل به سختی خواب رفتن، به سختی خواب ماندن ( پریدن از خواب) و احساس خستگی و خواب آلودگی در طول روز شود.

افسردگی معمولا با کمبود انرژی و یک احساس خستگی غافلگیر کننده همراه است. افسردگی همچنین می‌تواند بر کیفیت خواب شما تاثیر منفی بگذارد. عدم کیفیت خواب می‌تواند منجر به اضطراب شود و شرایط شما را وخیم تر کند.

5- میگرن ( سردرد)

میگرن یک سردرد مزمن و شدید است که می‌تواند به افسردگی مربوط شود. درحالی که افسردگی می‌تواند منجر به سردرد شود، همچنین می‌تواند یک علامت شایع در افراد مبتلا به میگرن باشد.

پس میگرن می‌تواند به دلیل اختلالات خلق و خو مانند افسردگی بوجود آید و برعکس. یعنی میگرن نیز می‌تواند باعث افسردگی شود. این ارتباط در افرادی که میگرن را همراه با آورا تجربه می کنند قوی‌تر است. آورا یعنی فرد هنگام حمله میگرن نورهای چشمک زنی را نیز ببیند.

6- مشکلات پوستی

هورمون‌های استرس به پوست شما آسیب وارد می‌کنند. افسردگی با سطح بالای هورمون استرس کورتیزول در ارتباط است، پس طبیعی است اگر ببینیم شخضی که از افسردگی رنج می‌برد دچار مشکلات پوستی نیز شده است. افسردگی حتی می‌تواند شرایطی مانند اگزما، پسوریازیس ( بیماری‌های پوستی) و آکنه را بدتر کند.

همچنین یکی دیگر از دلایل ارتباط افسردگی با مشکلات پوستی ممکن است قصور و غفلت در رسیدگی به خود باشد که یکی از عوارض شایع افسردگی است.

7- درد قفسه سینه

درد قفسه سینه یکی از علائم آشکار مشکلات قلبی است. چیزی که بیشتر مردم از آن خبر ندارند، ارتباط درد قفسه سینه با افسردگی است و برعکس. افسردگی می‌تواند بر روی ریتم ضربان قلب تاثیر بگذارد، فشار خون، انسولین، کلسترول و سطح هورمون استرس را بالا ببرد.

8- سلامت ضعیف دهان

افسردگی همچنین می‌تواند بر سلامت دهانی فرد تاثیر بگذارد. این در درجه اول به دلیل کمبود رسیدگی و مراقبت از خود است که معمولا در طول افسردگی اتفاق می‌افتد.

در تحقیقی در سال 2014 مشخص شد که افسردگی و اضطراب با خراب شدن و از دست دادن دندان‌ها در ارتباط است که عمدتا به دلیل سهل انگاری فرد در مراقبت از خود است.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان