در سال 2013 "سلفی" رسما به دیکشنری آکسفورد زبان ا‌نگلیسی راه یافت و در کشور ما به "خویش انداز" ترجمه شد. با رواج یافتن استفاده از اینستاگرم، سلفی‌ها اهمیت بیشتری پیدا کردند و این روزها بازار بسیار داغی در به اشتراک گذاشتن دارند. عکاس مشهور آمبر ولاس، توصیه‌هایی‌ برای گرفتن سلفی‌های بهتر و حرفه‌ای تر داشته است که در این مطلب به آنها می‌‌پردازیم.

  • چانه را به گردن نزدیک کنید و دوربین را از بالا بگیرید. رمز سلفی‌های موفق کیم‌ کارداشیان، چهره پر حاشیه و پر طرفدار دنیای مجازی که تعداد زیادی فالوور در اینستاگرام دارد، خم کرد سر و بالاتر از سر نگاه داشتن گوشی و دوربین به هنگام سلفی است.

  • گاهی بد نیست که به جای تمرکز روی صورت، از مناظر زیبای روبرو با در کادر قرار دادن قسمتی‌ از بدن همچون پاها عکس بگیرید. بخصوص زمان‌هایی‌ که در مسافرت هستید و هم می‌‌خواهید خودتان در عکس باشید و هم مناظر زیبایی‌ که می‌‌بینید، چنین سلفی‌های بسیار جلب توجه خواهند کرد.

  • کادر بندی در سلفی‌ها بسیار مهم است. والاس می‌‌گوید: اگر می‌‌خواهی‌د احساساتتان را در سلفی نشان دهید، کادر را دور صورت ببندید و هر پس زمینه‌ای که سبب حواس پرتی می‌‌شوند را حذف کنید و نقطه کانونی دوربین را روی چشم‌ها بگذارید و سعی‌ کنید در فاصلهٔ نزدیک هرگز زوم نکنید، چرا که فقط باعث بزرگتر شدن بینی‌ خواهد شد.

  • در صورتی‌ که می‌‌خواهید از خودتان با صورت رو به دوربین، و منظره پشت سر سلفی بگیرید، هرگز در وسط کادر نایستید. خودتان را در گوشه راست یا چپ تصویر تنظیم کرده و چانه را کمی‌ به پایین خم کنید. توجه کنید که کادر منظره یا افراد پشت سرتان نیز بسیار مهم است و تصویر باید در جای درستی‌ بسته شود.

  • یکی‌ از بهترین حقه ها، عکس گرفتن کسی‌ دیگر از شما به هنگامی است که سلفی می‌‌گیرید. یعنی‌ شما دوربین را به سمت خودتان با کادر و پزی مناسب بگیرید و از کس دیگری بخواهید در زاویه‌ای مناسب، عکس شما را در حال انداختن سلفی بگیرد.

  • کراپ کردن یا بریدن عکس قبل از به اشتراک گذاشتن بسیار مهم است. برخی‌ اوقات سلفی بسیار خوبی با پشت صحنه‌ای زیبا می‌‌گیریم، ولی‌ مثلا گوشه‌ای از انگشت یا موردی اضافی را در عکس فراموش می‌‌کنیم که تمام زیبایی‌ آن را تحت شعاع قرار می‌‌دهد. حتما ضایعات سلفی را ببرید و کادری منظم برش بزنید.

  • هرگز "داک فیس‌" یا به اصطلاح صورت اردکی به خود نگیرید و لب‌ها را جمع نکنید. از ابتدای رواج یافتن سلفی ها، این روش بسیار پر طرفدار شده است. در حالی‌ که از دید زیبایی‌ شناسی‌ و عکاسی، باعث تغییر حالت صورت و انتقال حس خودپسندی و سطحی نگری به بیننده می‌‌شود.

  • به جای استفاده از دو دست در هنگام گرفتن سلفی، که دور شدن دوربین از شما را محدود می‌‌کند، تنظیمات را بر روی دکمه‌های تنظیم صدا قرار دهید تا با یک دست بتوانید از طریق فشار دادن آسان دکمه‌های کنار گوشی سلفی را بگیرید.

  • در انتخاب فیلتر‌ها بسیار دقت کنید. فراموش نکنید که زیبایی‌ یک سلفی، ثبت کردن لحظه‌ای بسیار طبیعی از شماست. پس با اعمال زیاد فیلتر‌های رنگ یا اصلاح صورت، آن را تغییر آنچنانی ندهید. تنها از آنهایی استفاده کنید که با تغییری جزئی‌ به بهبود کیفیت عکس کمک می‌‌کنند.

 

  • کلید هر عکس و سلفی خوبی‌، نور است. هرگز از تابش مستقیم نور خورشید بر دوربین استفاده نکنید و در عین حال تاریکی مطلق را نیز به امید فلاش دوربین انتخاب نکنید. همیشه نوری طبیعی یا مصنوعی باید در عکس باشد تا زیبایی‌‌های آن را انعکاس دهد پس در انتخاب مقدار و نوع آن دقت کنید.

  • در استفاده از مونوپاد‌ها (دسته‌های بلند دوربین جهت گرفتن سلفی)، بسیار دقت کنید. در ابتدا اینکه هرچه کمتر میله آن در عکس باشد بهتر است. ثانیا اصل استفاده آن برای زمان‌هایی‌ است که می‌‌خواهید از تعداد زیادی از افراد با همراهی خودتان عکس بگیرید و یا منظره‌ای وسیع را با خودتان در گوشه‌ای از کادر داشته باشید. بسیار مهم است که حین استفاده از مونوپاد‌ها به حریم شخصی‌ افراد دیگری که تصادفی‌ وارد کادر شده اند، تداخل نکنید.

  • در نهایت فراموش نکنید که ریشه به وجود آمدن سلفی‌ها تا حدی خود پسندانه و از روی خود شیفتگی‌ بوده است. پس در عکس گرفتن از خودتان یا به اشتراک گذاشتن آن افراط نکنید تا فرد از خود راضی‌ به نظر نرسید. همچنین لبخند زدن را کلید زیبایی‌ هر عکسی‌ بدانید و در سلفی‌ها نیز فراموش نکنید.