نوجوانان، بسیاری از مشکلات روحی بزرگسالان را تجربه می‌کنند. ولی با وجود قابل درمان بودن این مسائل، بیشترشان از تشخیص و درمان محروم می‌مانند. مهم است که بدانید هرکسی می‌تواند دچار مشکل روحی بشود. بعضی نوجوانان به دلیل مسائل ژنتیکی و تجربیات گذشته خود، احتمال ابتلایشان به بیماری‌های روانی بیشتر است. رایج‌ترین مشکلات روحی نوجوانان را یاد بگیرید، مراقب علائم احتمالی باشید و به روان پزشک مراجعه کنید. مداخله زودهنگام، کلید بهبود یافتن نوجوان شما است.

افسردگی

 بر اساس نظرسنجی که سال قبل صورت گرفت، تقریبا 8 درصد بچه‌های 12 تا 17 ساله دچار افسردگی حاد بودند. دختران، بیشتر از پسران افسردگی را تجربه می‌کنند.

4 نوع اصلی افسردگی وجود دارد. تقریبا نصف نوجوانان افسرده، گزارش دادند که روی زندگی اجتماعی یا تحصیلی شان تاثیر سوء گذاشته است.

افسردگی به سادگی قابل درمان است. علائم برخی افراد فقط با روان درمانی، و برخی با ترکیبی از روان درمانی و دارو تسکین داده می‌شوند. در صورت درمان نشدن، افسردگی می‌تواند طی زمان بدتر شود.

اضطراب

تقریبا 8 درصد از نوجوانان 13 تا 18 سال، اختلال اضطراب دارند. با این که اضطراب هم بسیار قابل درمان است، تنها 18 درصد از نوجوانان معالجه می‌شوند.

اضطراب تاثیرات بسیاری دارد. زندگی اجتماعی و تحصیلات را مختل و در بعضی موارد حاد، نوجوان را از خانه بیرون رفتن منع می‌کند.

اختلال کم توجهی-بیش فعالی

حدود 11 درصد از 4 تا 17 ساله‌ها با این اختلال شناسایی شده‌اند. این مشکل، در سن 4 سالگی می‌تواند خودش را نشان دهد.

با این حال، بعضی اوقات علائم تا دوران نوجوانی مشکلی ایجاد نمی‌کنند. تا هنگامی که تحصیلاتشان سخت‌تر نشده باشد، با مشکلی مواجه نمی‌شوند.

دو زیرشاخه برای این اختلال وجود دارد: نوع بیش فعالی، و نوع کم توجهی. هم چنین ممکن است ترکیبی از این 2 باشد. مبتلایان به بیش فعالی، نمی‌توانند بی تحرک بنشینند، دائما حرف می‌زنند و نمی‌توانند پروژه‌هایشان را تکمیل کنند. کسانی که کم توجهی دارند، تمرکز ندارند و به راحتی حواسشان پرت می‌شود.

این اختلال، اغلب با ترکیب روان درمانی و دارو درمان می‌شود.

اختلال نافرمانی مقابله‌ جویانه

بین 1 تا 16 درصد نوجوانان دچار این اختلال هستند. این مشکل، اغلب برای بار اول، در دبستان ظاهر می‌شود. اگر درمان نشود، به اختلالات رفتاری بسیار جدی‌تری منجر خواهد شد.

مشخصه‌های این اختلال، اعتراضات شدید، خشونت فیزیکی و کلامی و خشم و کینه توزی هستند.

نوجوانان مبتلا، روابط سالمی ندارند و رفتارشان تاثیر خوبی روی تحصیلشان نمی‌گذارد.

روش درمانی این اختلال، برنامه‌های آموزش والدین و گاهی اوقات، روان درمانی است.

اختلالات تغذیه

اختلالات تغذیه، شامل آنورکسی، بولیمیا و پرخوری مفرط می‎‌شوند. بین نوجوانان 13 تا 18 ساله، 2.7 درصدشان از این بیماری‌ها رنج می‌برند. در زنان، این مشکلات رواج بیشتری دارند.

آنورکسی، محدودیت غذا خوردن و لاغری مفرط است. کسانی که دچار بولیمیا هستند، غذا را پس از خوردن، چه با استفراغ و چه با استفاده از مسهل، از بدن خود پاک سازی می‌کنند.

پرخوری مفرط، شامل خوردن مقادیر حجیم غذا بدون پاک سازی آن از بدن است.

اختلالات تغذیه، اثرات شدیدی روی سلامت نوجوان می‌گذارند و جهت معالجه، نیازمند نظارت بر سلامت فیزیکی و روان درمانی شدید است.