به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، اجلاس مشترک رؤسای مجالس ایران، پاکستان، ترکیه،افغانستان، روسیه و چین با صدور بیانیه مشترک مبنی بر جلوگیری از گسترش نفوذ داعش و حل مسئله کشمیر و فلسطین بر اساس قراردادهای سازمان ملل به کار خود پایان داد.
کشورهای شرکت کننده در این اعلامیه مشترک تأکید کردند: تروریسم به یک قوم، مذهب یا فرهنگ خاص ارتباط ندارد و باید ضمن مبارزه با تروریستها به استقلال، تمامیت ارضی و آزادی کشورها احترام گذاشته شود.
به گزارش روزنامه جنگ، در این بیانیه ضمن استقبال کشورهای عضو از شکست داعش در سوریه و عراق تأکید شد این گروه خطر جدی برای امنیت کشورهای منطقه است و باید با اقدام مشترک این خطر را دفع کرد.
در ادامه این اعلامیه عنوان شده است که همه کشورهای شرکت کننده در اجلاس با تصمیم آمریکا برای انتخاب بیت المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل مخالف هستند و ضمن احترام به جغرافیای فلسطین خواهان حل این مسئله بر اساس قراردادهای سازمان ملل متحد میباشند.
در بخش دیگری از این اعلامیه 29 مادهای کشورهای عضو خواهان حل مسئله کشمیر بر اساس قراردادهای سازمان ملل متحد شدند و اعلام کردند این مناقشه باید از راه مسالمت آمیز حل شود.
نخستین نشست کنفرانس مشترک روسای مجالس ایران، ترکیه، پاکستان، افغانستان، روسیه و چین از صبح یکشنبه سوم دیماه به وقت محلی در اسلام آباد پایتخت پاکستان برگزار شد.
محور این نشست جست و جوی راهبردهای مشترک برای مبارزه با تروریسم در منطقه و نقش پارلمانها در این زمینه بود.
دور بعدی این نشست با اعلام رئیس مجلس شورای اسلامی ایران، در تهران برگزار می شود.
«سردار ایاز صادق» رئیس مجلس سنای پاکستان در مراسم اختتامیه نشست ضمن تشکر از حضور هیأتهای پارلمانی ایران، روسیه، ترکیه، افغانستان و چین گفت:در خصوص چالشهای تروریست مذاکره کردیم و بیانیهای نیز امضا شد.
سردار ایاز صادق با بیان اینکه روسای مجالس حاضر در این کنفرانس درخصوص موضوعی واحد متحد و هماهنگ هستند.
وی افزود:از ظرفیت پارلمانهای خود، نه تنها در راستای مبارزه با تروریسم، بلکه در سایر حوزههای اقتصادی، بهداشتی و آموزش نیز استفاده خواهیم کرد.
صادق اظهار داشت: گفت، این نشست یک موقعیت تاریخی است تا این شش کشور بر تعهد خود برای شکوفایی، ایجاد آرامش مشترک و برای دستیابی به زمینه های جدید همکاری متقابل، مجددا تاکید کنند.
رئیس مجلس پاکستان تأکید کرد: این یک چرخش تازه در چارچوب چندجانبه گرایی است که دیپلماسی پارلمانی، دیپلماسی اجرایی را به سمت یک ائتلاف منطقه ای جدید برای پرداختن جمعی به چالش های مشترک هدایت می کند.
اجلاس «چالش های مقابله با تروریسم و نقش همکاری های منطقه ای» با ابتکار مجلس ملی پاکستان و حضور رئیسان مجالس شش کشور ایران، پاکستان، روسیه، افغانستان، چین و ترکیه روز یکشنبه در اسلامآباد پایتخت این کشور برگزار شد.
علی لاریجانی در حاشیه این نشست با رضا ربانی رئیس مجلس سنای پاکستان و رییس مجلس دومای روسیه دیدار و گفت و گو کرد.
وی در دیدار با رئیس مجلس سنای پاکستان ضمن اشاره به همکاریهای نفتی و گازی میان ایران و پاکستان گفت: خطوط گازی ایران تا مرز پاکستان کشیده شده و اکنون به همت طرف پاکستانی نیاز است.
لاریجانی در ادامه گفت: آمریکاییها از گذشته همان چیزی بودند که الان نشان می دهند اما همواره با الفاظ به دنبال مطرح کردن موضوعات به گونهای دیگر بودند.
رئیس مجلس شورای اسلامی ایران در ادامه بیان کرد:آمریکایی ها در افغانستان و عراق و سایر کشورها ناموفق بودند اما در حال حاضر به دنبال این هستند که مشکل را به گردن دیگران بیندازند.
دیدار با رئیس مجلس ملی و رئیس بانک مرکزی پاکستان و برگزاری نشست خبری با رسانه ها از برنامه های روز دوشنبه سفر رئیس مجلس شورای اسلامی به پاکستان است.