ماهان شبکه ایرانیان

تربیت دیجیتال

با دسترسی بچه ها به محتوای مستهجن چه کنیم؟

نرم افزارهایی همچون تلگرام و اینستاگرام دسترسی همه اقشار جامعه را به محتوای مستهجن، از آنچه فکر می کنیم ساده تر کرده است و از طرفی شرایط سنی نوجوانان در آستانه بلوغ جنسی و کنجکاوی های برآمده از افکار عمومی و جامعه همه دست به هم داده و بسیاری از نوجوانان را آلوده نموده است.

پرسش خوانندگان : پسر نوجوان 14 ساله ای دارم که با موبایلش مداوم در حال کار با  تلگرام و اینستاگرام است و متاسفانه بصورت اتفاقی متوجه شدم برخی اوقات مشغول مشاهده تصاویر و فیلم های مستحجن است؟ خانواده ما یک خانواده مذهبی است . لطفا راهنمایی کنید.

 

پاسخ از کانال حفاظت آنلاین از کودکان :

باید پذیرفت که نرم افزارهایی همچون تلگرام و اینستاگرام دسترسی همه اقشار جامعه را به محتوای مستهجن، از آنچه که فکر می کنیم ساده تر کرده اند و از طرفی شرایط سنی نوجوانان در آستانه بلوغ جنسی و کنجکاوی های برآمده از افکار عمومی و جامعه همه دست به هم داده و بسیاری از نوجوانان را آلوده کرده است.

تلگرام

گام نخست ایناست که بپذیریم که زمینه دسترسی به این محتوا را خود ما(والدین) برای فرزندمان فراهم نموده ایم ، خود ما برایش گوشی هوشمند با یک سیم کارت متصل به اینترنت خریده ایم واین همان بی دقتی در تربیت نسل جدید دیجیتال است که قطعا اقتضائات خودش را دارد.و این به معنای مین گذاری در خانه و کاشانه برای خانواده مان بوده است.

طبیعی است در گام دوم باید به جبران دانش و مهارت های خود به عنوان والدین یک نسل ویژه که متخصص و متبهر در دنیای دیجیتال است بپردازیم .و این یعنی ارتقای سواد رسانه ای و مهارت های زندگی در دنیای مجازی .

در گام بعدی باید دست از ساده اندیشی و ساده انگاری در نظر به دنیای مجازی برداریم و باور کنیم که دیگر آموزش های ساده نگرفتن شکلات از غریبه و گرفتن دست فرزندمان در حین رد شدن از خیابان برای سلامت او نه تنها کافی نیست بلکه اینها در قبال مهارت زندگی در دنیای مجازی هیچ است.پس هرچه سریعتر به سراغ آموزش های کاربردی تربیت نسل جدید برویم و از کارشناسان تربیتی کمک بگیریم.
توصیه خاصی دارم ترجیحا از روانشناسان پرهیز نموده و ترجیحا به سراغ مربیان و کارشناسان تربیتی بروید که البته دلایل محکم خودش را هم دارد.

لازم و ضروری است در حین توجه به عدم اقدام عجولانه در درمان و رسیدگی می بایستی بدون فوت وقت اقدام نماییم.بیش از 70 درصد افرادی که تجربه آلودگی به محتوای جنسی در فضای مجازی داشته اند در فضای واقعی نیز دچار این آلودگی شده اند.پس عجله ای عاقلانه نمایید...

این نکته لازم و ضروری را مکررا به خود یادآوری نمایید دراین اتفاق تنها فرزند شما مقصر نیست همانطور که عرض شد بی توجهی و بی اطلاعی از خطرات این  دنیای جدید توسط خود شما و عدم انتقال و گفتگوی با فرزندتان خود عامل بسیار مهمی بوده است، البته بدون شک تسهیل گری تلگرام در دسترسی به این محتوا خودش عامل مهمی است.پس سعی نمایید از ابزارهای ایمن و بومی و قابل کنترل استفاده نمایید.

از این رو به اجمال و کلی برای مبارزه با این گونه مشکلات نکاتی را بیان می کنیم امید آنکه سودمند باشد:

1.لازم و ضروری است پیش از ابتلا به این خطرات مهلک دنیای دیجیتال بدنیال پیشگیری از طریق ارتقاء سواد فضای مجازی باشید.


2. کرامت نفس و داشتن شخصیت محکم یکی از راهکارهای مصون‌سازی فرزندان در مواجهه با آسیب‌های فضای مجازی است. امام علی علیه‌السلام می‌فرمایند: «مَنْ کرُمَتْ عَلَیهِ نَفْسُهُ هَانَتْ عَلَیهِ [شَهْوَتُهُ] شَهَوَاتُه[40]‌؛ هر که خود را بزرگوار دید شهوت‌هایش در دیده وی خوار گردید» پس سعی نمایید تا با تجدید باورهای دینی افرزند خود را بر گناه کبیره اش آگاه نمایید.


3. عینی سازی عاقبت کارهای ناپسند، از دیگر راه‌های مصون‌سازی و خودکنترلی فرزندان است،به فرزند خود بیاموزید یکبار تجربه در برخی موارد غیر قابل جبران خواهد بود.


4. با توجه به مذهبی بودن خانواده و عدم آلودگی در داخل خانه عامل آشنایی و انحراف فرزند شما در بیرون از خانه بوده است پس سعی نمایید با رعایت اصول حفظ کرامت فرزندتان، دوستان فرزندان خود را به‌صورت غیرمستقیم و گاهی مستقیم کنترل و نظارت نمایید. دوست و هم‌نشین تأثیر زیادی بر انسان می‌گذارد. پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله می‌فرمایند: «الْمَرْءُ عَلَی دِینِ خَلِیلِهِ وَ قَرِینِهِ[44]؛ انسان پیرو دین و آئین دوست و همنشین خود می‌باشد.


5. یکی از روش‌های ایمن‌سازی فرزندان ازاین فضای آلوده طرح مسئله برای آنان و کمک گرفتن از ایشان است با توجه به اینکه فرزند شما در هفت سال سوم تربیتی می باشد و به تعبیر پیامبر اکرم جایگاه وزیری دارد. مثلاً والدین از فرزندان خود بپرسند: «شخصی را می‌شناسند که به علت ناآشنایی با آلودگی های فضای مجازی، مبتلا به وسوسه نمایش تصاویر مبتذل شده است. به نظر شما چرا افراد زیادی دچار این مشکل شده‌اند و راه‌حل آن چیست؟». شنیدن پاسخ مسئله از فرزندان و مرور راهکارها با آنان زمینه درونی سازی راهکارها را فراهم آورده و بستر پذیرش توصیه‌های تکمیلی والدین در آنان را بیشتر می‌کند.


6. دسترسی فرزندتان را با روش گفتگو محور با وضع قوانین خاص کاهش داده و برای آن محدودیت های زمانی و مکانی تعیین نمایید.


7. با برنامه ریزی دقیق فعالیت‌های اجتماعی، سرگرمی و ورزشی روزمره  فرزندتان را افزایش داده تا از رجوع بدون هدف به اینترنت او کاسته شود.


8. در گفتگو های خود با فرزندتان از جملات بدون سرزنش استفاده نمایید که در آن‌ها واژه "من" به کار نمی‌رود. جملات خود را با زبان "عدم داوری، قضاوت یا سرزنش" مرتب کنید.


9. در گفتگو خود از منابع بیرونی و گزارش های متعدد در سایت ها و منابع اینترنتی برای اثبات خطرات و روش های کنترلی پسندیده بر فرزندان استفاده نمایید.


10. از صبر های بی موقع پرهیز نموده چراکه همین تعلل ها زمینه اعتیاد به محتوای آلوده را افزایش داده و قطعا درمان را غیرممکن و یا حداقل بسیار سخت خواهد نمود.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان