ماهان شبکه ایرانیان

کورک سر و درمان آن

برای درمان کورک سر باید ریشه‌ی خیار دشتی، سیاه‌دانه و تخم کلم را به نسبت مساوی نرم بسایید، بعد با سرکه مخلوط کنید و روزی سه مرتبه بمالید

کورک سر و درمان آن

برای درمان کورک سر باید ریشه‌ی خیار دشتی، سیاه‌دانه و تخم کلم را به نسبت مساوی نرم بسایید، بعد با سرکه مخلوط کنید و روزی سه مرتبه بمالید.
* مقداری گوگرد زرد و گِل ارمنی را به نسبت مساوی با آب کرفس تازه مخلوط کنید و روزی 1 بار سر را با آن بشویید.
* هر روز با آب جوشانده‌ی میوه‌ی کاج سر را بشویید.
* ریوند چینی، مریم گلی، مغز ناخنک، استوخدوس، انیسون، مرزنجوش، تخم گشنیز، بادرنجبویه، بابونه‌ی شیرازی و گل بنفشه از هرکدام 15 گرم، همه را مخلوط و نیمکوب کرده، بعد به پانزده قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت از آن را یک روز صبح بجوشانید و آب صاف کرده‌ی آن را قبل از صبحانه بنوشید.
* پوست لیموترش، مورد، شاه تره، گل ریواس، شنبلیله و گل بنفشه را به نسبت مساوی مخلوط کنید، بعد نرم بسایید و هر روز مقداری از آن را با آب خمیر کرده و با آن سر را بشویید.

سر باز کردن سوزه:

اگر در جایی از بدن سوزه‌ای زده و می‌خواهید سر باز کند و عفونت‌هایش خارج شود و بهبود یابد، ضمن پرهیز از خوردن: گوشت، چربی‌جات، شیرینی‌های قنادی، انواع کنسرو، ادویه‌های تند، انواع فلفل، مشروبات الکلی و هم چنین پرهیز از پرخوری و با شکم گرسنه حمام کردن، باید خوراکی‌هایی که به درمان کمک می‌کنند را زیاد استفاده کنید، مانند: آب غوره، آب لیمو، آب عناب، آب انار، آب زرشک، آب دم کرده‌ی رقیق شاه‌تره، آب جوشانده‌ی کاسنی و آش آب غوره.
برای درمان آن نیز باید کشمش کولی را بکوبید و روی آن بگذارید و روزی 2 بار عوض کنید تا سر باز کند.
* نشاسته، پوست خشخاش، بیخ هلیمون، گل خطمی، کتیرا، دانه‌ی بزرک و شاه‌تره را به میزان مساوی نرم بسایید، بعد در شیر گاو خمیر کنید و روی آتش ملایم به هم بزنید و 8 ساعت به 8 ساعت، روی دمل بگذارید و آن قدر تکرار کنید تا سر باز کند.
* اسید بوریک را در آب جوش حل کرده و روی دمل را با آن کمپرس کنید.
* بیخ هلیمون را نرم بسایید و با شیر مادری که نوزاد دختر دارد، خمیر کنید و روی آن گذارید، سر باز می‌کند.
* اسپرزه را با شیر مادری که نوزاد دختر دارد یا شیر گاو خمیر کرده، بعد در پارچه بپیچید و روی آن بگذارید، سر باز می‌کند.
* آرد گندم را با شیر گاو خمیر کنید، بعد دانه‌های بزرک ساییده را با آن‌ها مخلوط کرده و روی آتش گرم کنید و تا گرم است روی دمل بگذارید و ببندید، سر باز می‌کند.
* کتیرا و نشاسته‌ی ساییده را با شیر گاو مخلوط و خمیر کنید و روی دمل اندازید، سر باز می‌کند.
* ده گرم اکتیول، 10 گرم اسید بوریک و 10 گرم سفیدآب روح را با هم مخلوط کرده و روی آن بگذارید.
* تمرهندی را روی آن ضماد کنید.
* مخلوط فضله‌ی کبوتر، عسل و کتان کوبیده را روی آن بگذارید.
* اطراف سوزه را زالو بیندازید تا خون‌های کثیف را بمکد.
* شلغم پخته را له کرده و روی آن ضماد کنید، باز می شود.
* آرد برنج و پی را له کرده و روی آن ضماد کنید، باز می‌شود.
* شنبلیله را با انجیر مخلوط کرده، بکوبید و روی آن ضماد کنید.
* مخلوط پنیر، عسل و نمک را روی آن گذارید.
* ضماد اسفناج را روی آن گذارید.
* مقداری کشمش را بکوبید و با زعفران و زرده‌ی تخم‌مرغ مخلوط کنید، بعد کمی مرزه‌ی کوبیده را به آن اضافه کرده و ضماد کنید.
* مقداری نعناعِ تازه را بکوبید و با آرد جو خمیر کنید و ضماد گذارید.
* آرد گندم را با روغن کنجد یا روغن زیتون و ماست یا شیر مخلوط کنید و مرهم سازید.
* سه گرم پی را آب کنید بعد با دانه‌های کوبیده‌ی تمرهندی مخلوط و تا گرم است بر آن ضماد کنید.
* خمیر ترش را با نمک مخلوط کرده و بر آن ضماد کنید.
* تخم مرو کوبیده را با فضله‌ی کبوتر، خمیر ترش، سرکه و عسل سرشته و ضماد کنید.
* پیازی که در خاکستر گرم پخته شده و یا آب پز شده را تا گرم است بر آن ضماد کنید.
* پی بز را نرم کنید، بعد پهن کرده و نیم مثقال زردچوبه بر آن بپاشید و 24 ساعت روی آن‌ها بگذارید.
* گل خطمی را با قدری اسید بوریک بجوشانید و مقداری انگم درخت آلوی ساییده را با سلف‌های آن مخلوط کرده و ضماد بگذارید، سر باز می‌کند.
* برگ گزنه را کوبیده، با عسل مخلوط کنید و روی آن ضماد گذارید.
* تره‌ی فرنگی را خُرد کرده و با سفیده‌ی تخم‌مرغ و کمی آب قند بپزید، بعد خمیر کرده و بر آن ضماد کنید.
* کمی باریجه را کوبیده و روی آن بگذارید و ببندید، سر باز می‌کند.
* کاغذ آبی رنگی که با دومطیل رنگ شده باشد را بسوزانید و خاکستر آن را با باریجه مخلوط کنید و روی سوزه بگذارید، سر باز می‌کند.
* شیره‌ی پوارو را بگیرید و با شیر و نان آرد شده خمیر کرده و ضماد کنید.
* خاکستر چوب مو را در آب کاملاً حل کنید، بعد صاف کرده و بجوشانید تا غلیظ شود و گرم گرم بر آن کمپرس کنید.
* انجیر را با آرد جو خمیر کرده، بعد گرم کنید و بر آن ضماد گذارید.
* آرد جو را به صورت ضماد روی آن بگذارید.
* میوه‌ی زیتونی که خوب رسیده باشد را کوبیده و نرم کنید و روی آن ضماد گذارید.
منبع مقاله :
حاجی شریفی، احمد، (1395)، دائرة المعارف گیاه درمانی ایران، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ پازدهم.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان