یک فوق تخصص گوارش و کبد بیان کرد: مردان به دلیل استعمال سیگار، مصرف الکل و قرار گرفتن در معرض استرس بیش از زنان دچار زخم معده میشوند.
به گزارش به نقل از آنا،دکتر محمدجعفر فرهوش، فوق تخصص گوارش و کبد درباره علل بروز زخم معده و راههای درمان آن، گفت: زخم معده ممکن است به دلیل آلودگی معده به باکتری هلیکوباکتر پیلوری، مصرف بیش از حد داروهایی مانند آسپرین، بروفن و ژلوفن، افزایش ترشح اسید معده، استعمال سیگار، مصرف الکل، استرس، ابتلا به برخی عفونتها و .... در افراد بروز یابد.
وی افزود: میزان شیوع زخم معده در مردان به دلیل استعمال سیگار، مصرف الکل و قرار گرفتن در معرض استرسهای شدید بیش از زنان است.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه زخم معده قابل درمان است، تصریح کرد: درمان زخم معده در افراد مختلف به دلیل علت ابتلا، متفاوت است. برای مثال افرادی که دچار افزایش ترشح اسید معده شدهاند باید داروهای ضد اسیدی دریافت کنند و اما افراد که دچار عفونت معده شدهاند باید تحت آنتیبیوتیک درمانی قرار بگیرند اما به طور کلی زخم معده قابل درمان است.
فرهوش خاطرنشان کرد: در موارد نادر زخم معده موجب بروز «سرطان معده» میشود، که در چنین مواردی فرد باید تحت جراحی و درمانهای سرطان نیز قرار بگیرد.
این فوق تخصص گوارش و کبد گفت: زخم معده موجب بروز علائمی مانند درد، احساس نفخ، سوء هاضمه، افزایش ترشح اسید معده و ... میشود، بنابراین افراد به محض مشاهده هر یک از علائم فوق باید به پزشک مراجعه کنند، زیرا ممکن است تمام علائم در یک فرد بروز نیابد.
وی در خصوص علل ابتلای برخی افراد به باکتری هلیکوباکتر پیلوری، یادآور شد: در مواردی که بهداشت رعایت نشود برای مثال فرد از قاشق آلوده برای مصرف غذا استفاده کند یا کودک دست آلوده به ترشحات و یا مدفوع را به دهن و یا اطراف آن بزند احتمال این عارضه افزایش مییابد.