ماهان شبکه ایرانیان

گام به گام برنامه ریزی صحیح به منظور دست یابی به موفقیت!

معمولاً برخی افراد به راحتی نمی‌توانند میان کارهای روزمره خود تعادل برقرار کنند. گاهی به‌اندازه‌ای مشغول درس و انجام وظایف خود می‌شویم که وقتی برای خانواده و دوستان مان باقی نمی‌ماند

مدیریت شخصی - گام به گام برنامه ریزی صحیح به منظور دست یابی به موفقیت!
گام به گام برنامه ریزی صحیح به منظور دست یابی به موفقیت!

معمولاً برخی افراد به راحتی نمی‌توانند میان کارهای روزمره خود تعادل برقرار کنند. گاهی به‌اندازه‌ای مشغول درس و انجام وظایف خود می‌شویم که وقتی برای خانواده و دوستان مان باقی نمی‌ماند. این در حالی است که باید زمانی را برای رسیدگی به خود کنار بگذارید. در این شرایط تنها برنامه ریزی دقیق روزانه به کمک شما می‌شتابد. با یوکن همراه باشید.

با برنامه ریزی درست، بهتر می‌توانید کارهای روزانه خود را مدیریت و کنترل کنید . در واقع برنامه ریزی سبب می‌شود میان اهداف بلندمدت و کوتاه مدت شما تعادل برقرار گردد و کارهایتان را براساس اهمیت آن‌ها انجام دهید. اما چطور می‌توان یک برنامه ریزی درست و کارآمد داشت؟

- ابتدا برنامه روزانه خود را طرح ریزی کنید

روز خود را چگونه می‌گذرانید

قبل از این که برای روز خود برنامه ریزی کنید باید بدانید چه کارهایی را در طول روز انجام می‌دهید . مثلاً ساعتی که باید به دانشگاه یا مدرسه بروید ، جزو اختیارات شما نیست اما در زمان آزاد بهتر می‌توانید تصمیم گیری کنید که به سراغ چه کاری بروید.

چند روزی به عملکرد خود توجه کنید و ببینید در طی روز چه کارهایی انجام می‌دهید و وقت تان چگونه سپری می‌شود. پس تمام کارهایی که لازم است انجام دهید را به طور دقیق بنویسید. روی وقت آزاد خود متمرکز شوید و ببینید در این زمان چه کارهایی انجام می‌شود. حالا فهرستی از تمام کارهای خود خواهید داشت ؛ البته لازم است زمان انجام هر یک را هم یادداشت کنید.

مدت زمان رفت و آمد به دانشگاه، محل کار، مدرسه و ... را بدانید

معمولاً وقت زیادی را برای نقل مکان صرف می‌کنیم . باید زمان دقیق این رفت و آمدها را محاسبه کنید و در برنامه ریزی خود زمان کافی برای آن‌ها در نظر بگیرید. توصیه می‌شود برنامه ریزی خود را براساس این زمان‌ها تنظیم کنید.

دقت کنید در چه زمانی بهره‌وری بیشتری دارید

برای برنامه ریزی باید اولویت و ترتیب انجام کارها را در نظر بگیرید. پس کارهایی که نیاز به تمرکز بیشتری دارند را در زمانی انجام دهید که بهره وری تان بیشتر است. خیلی از افراد صبح‌ها تمرکز و کارایی بیشتری دارند، پس صبح‌ها مشغول کارهای مهم می‌شوند و عصرها را به تماس‌های تلفنی و پاسخ به ایمیل‌های ارسال شده اختصاص می‌دهند.

می‌دانید عادت‌های شما روی برنامه ریزی روزانه‌تان تأثیر گذار است؟

ممکن است عادت‌های بد و مخربی داشته باشید که شما را از دست یابی به اهدافتان دور می‌کند، در مقابل عادت‌های خوب یاری رسان است. باید در برنامه ریزی روزانه خود به عادت‌های مفید و آسیب زا توجه داشته باشید، چرا که زندگی‌مان از عادت‌های روزمره تأثیر می‌گیرد.

شاید فردی عادت داشته باشد بیشتر انرژی و وقت خود را صرف تأمین خواسته‌های اطرافیانش کند و وقتی برای رسیدگی به کارهای خود و استراحت نداشته باشد. حتی ممکن است زمان زیادی را صرف انجام کارهای موردعلاقه خود کنید تا برای انجام دیگر کارها هیچ توانی برایتان نماند. هر دوی این عادت‌ها به یک اندازه مخرب هستند. پس نیاز است بدانید عادت‌های روزمره چطور روی زندگی ما سایه می‌اندازند.

بعد از پیدا کردن عادت‌های مضر و آسیب زا، باید به دنبال راهکاری باشید تا از زمان خود بهتر استفاده کنید. پیشنهاد می‌کنیم کارهای مورد علاقه خود را بعد از انجام کارهای ضروری انجام دهید. شاید گاهی نیاز است مهارت "نه گفتن" را بیاموزیم و راحت‌تر به دیگران و خواسته‌هایشان "نه" بگوییم.

وقت خود را تلف نکنید

گاهی به ناچار وقت مان تلف می‌شود، مثلاً مجبور هستیم در شلوغ ترین ساعت روز به بانک یا اداره‌ای مراجعه کنیم. باید برنامه‌ی روزانه خود را بررسی کنید و ببینید آیا می‌توان با ایجاد تغییراتی مانع از اتلاف وقت شد. گاهی امکان تغییر کارها نیست، اما می‌توان کارهای دیگر را در زمان‌های تلف شده انجام داد، مثلاً صبحانه را در طول مسیر در اتوبوس بخورید .

هر شب برای روز بعدتان برنامه ریزی کنید

بیشتر افراد تجربه‌ای برای برنامه ریزی روزانه ندارند، اما می‌توان با تمرین یک برنامه ریزی دقیق و بی نقص داشت. ابتدا یک برنامه موقتی در نظر بگیرید و در آن اولویت کارها و زمان لازم برای هر یک را تعیین کنید، البته باید امکان جا به جایی را در برنامه خود فراهم کنید.

- میان وظایف روزانه و اهداف خود تعادل ایجاد کنید

کارهایی را در برنامه خود بگنجانید که شما را به اهداف بلندمدتتان نزدیک‌تر می‌کند

معمولاً به سختی می‌توان کارهایی که باید در طول روز انجام داد را شناسایی کرد. زیرا گاهی دقیقا نمی‌دانیم به دنبال چه چیزی هستیم. حتی ممکن است کاری که انجام می‌دهید در راستای دست یابی به اهداف بلندمدت تان نباشد. پس لازم است میان کارهای روزمره و اهداف بلندمدت خود تعادل ایجاد کنید.

باید اهداف بلندمدت خود را روی کاغذ بنویسید، پس تنها نباید تصویری در ذهنتان باشد. به هر شغلی که می‌خواهید برسید، با کسانی که تمایل دارید ارتباط بیشتری برقرار کنید و ... همه را دقیقا بنویسید.

دقیقا کارهایی که شما را به اهدافتان می‌رساند یادداشت کنید و زمانی را به آن‌ها در برنامه‌ی روزانه خود اختصاص دهید.

بدانید چه انتظاراتی از خود دارید و چه انتظاراتی دیگران از شما دارند

بهتر است برای تعیین اهداف بلندمدت خود با دیگران مشورت کنید اما باز هم مهم خودتان هستید که بدانید به چه چیزی علاقه دارید. شاید برخی از کارهای روزمره هیچ ارتباطی با اهداف بلندمدت تان نداشته باشد ، اما لازم است آن‌ها را انجام دهید.

گاهی پدر و مادرها آرزو دارند فرزندشان پزشک یا وکیل شود، اما ممکن است این شغل واقعاً سبب شادی فرزند نشود. باید در این باره با پدر و مادر خود صحبت کنید. بدترین کار ممکن این است که براساس خواسته‌های دیگران رفتار کنید بدون این که دقیقا بدانید چه چیزی باعث خوشحالی خودتان می‌شود.

بعد از این که اهداف خود را مشخص کردید، باید به دنبال راهی برای هماهنگی آن‌ها با انتظاراتی که دیگران از شما دارند باشید. همیشه نمی‌توانید انتظارات اطرافیان خود را برآورده کنید ، اما می‌توانید به گونه‌ای برنامه ریزی کنید که زمان بیشتری صرف اهدافتان شود.

کارهایتان را اولویت بندی کنید

در برنامه‌ی روزانه خود باید به اولویت‌ها توجه داشته باشید و بهترین زمان را برای انجام آن‌ها در نظر بگیرید. بعضی کارها باید زودتر انجام شوند و برخی دیگر را نیاز است به تعویق انداخت.

گاهی علاوه بر کارهای روزمره، اتفاقاتی برایتان پیش می‌آید که باید زمانی را برای آن‌ها در برنامه‌تان در نظر بگیرید حتی اگر آن‌ها در برنامه‌تان نباشد. پس بهترین کار این است که در برنامه‌ی روزمره‌ با وقفه‌های مناسب وقت آزاد هم داشته باشید تا اگر کار ضروری و غیرمنتظره‌ای به وجود آمد، آن کار را در زمان آزاد انجام داد. شاید هیچ کار غیرمنتظره‌ای پیش نیاید، پس می‌توان در زمان آزاد کارهای موردعلاقه خود را انجام دهید یا به سراغ کارهایی بروید که شما را به اهدافتان نزدیک‌تر می‌کند.

- برنامه روزانه خود را ثبت کنید

از بهترین ابزار برای ثبت برنامه روزمره‌تان استفاده کنید

برنامه خود را بنویسید تا مطمئن شوید بر طبق برنامه جلو می‌روید. علاوه بر آن، دسترسی به برنامه به شما کمک می‌کند تا بتوانید به طور پیوسته آن را مرور کنید. بهترین ابزار را پیدا کنید تا هر زمانی که نیاز است از گام بعدی مطلع شوید نیم نگاهی به برنامه خود داشته باشید. امروزه اپلیکیشن ها و برنامه‌های متنوع به شما کمک می‌کند تا برنامه روزمره‌تان را ثبت و نگهداری کنید. حتی توصیه می‌شود از یادآور برای انجام کارهای مهم‌تر بهره ببرید.

کل روز خود را به بخش‌های نیم ساعته تقسیم کنید

روزتان را به بخش‌های نیم ساعته تقسیم کنید و بدانید برای انجام هر کار چند بخش نیاز است. پس با این روش کارهایتان را بهتر انجام می‌دهید و با ساعت و دقیقه درگیر نخواهید شد.

کارهای ضروری خود را در ابتدای برنامه‌ی روزانه‌تان قرار دهید

توصیه می‌شود کارهای ضروری را در ابتدای برنامه ریزی خود بگنجانید. تصور کنید هر روز نیاز است بچه‌ها را ساعت 8 صبح با خود به مدرسه ببرید و ساعت 3 بعدازظهر از مدرسه برگردانید، پس باید قبل از هر کاری این دو وظیفه‌ی ضروری را در برنامه روزمره خود قرار دهید.

وقت‌های آزاد را از یاد نبرید

بعد از قرار دادن تمام وظایف و کارهای ضروری در برنامه روزمره، وقت‌های آزاد را مشخص کنید. زمان‌های آزاد بخش انعطاف پذیر برنامه‌ی روزانه‌تان هستند. اهداف بلندمدت خود را در نظر بگیرید و در این زمان‌ها فعالیت‌هایی را انجام دهید که به شما در رسیدن به اهدافتان کمک می‌کنند. البته می‌توان در این زمان‌ها کارهای پیش بینی نشده را هم انجام داد.

برنامه روزانه را مرتب به خود یادآوری کنید

باید مدام برنامه‌تان را مرور کنید تا کارهایی که برای آن برنامه ریزی کردید به موقع انجام شود. این کار سبب می‌شود تا خیلی روی کار خاصی وقت نگذارید و مطابق با همان زمان بندی جلو بروید.

اگر نیاز است برنامه‌تان را تغییر دهید

با دنباله روی از برنامه ریزی خود امکان ارزیابی آن را هم خواهید داشت. این امکان وجود دارد تا زمان تخصیص یافته به کارهای خود را اصلاح کنید و یا ترتیب انجام آن‌ها را تغییر دهید. البته باید به اهداف بلند مدت خود هم توجه داشته باشید و از آن‌ها غافل نمانید.

- زمانی را برای رسیدگی به خودتان در نظر بگیرید

به سلامتی جسمانی خود توجه داشته باشید

با برنامه ریزی تنها به خواسته‌های خود نمی‌رسید و فقط بهره‌وری‌تان بالا نمی‌رود، بلکه برنامه داشتن سبب حفظ سلامتی و شاد بودن نیز خواهد شد. بررسی‌های جدید حاکی از آن است افرادی که در برنامه ریزی‌ها زمانی را برای خود در نظر می‌گیرند بهتر از دیگران می‌توانند بر اضطرابشان غلبه کنند و موفق‌تر خواهند بود.

در این زمان تعیین شده می‌توانید مدیتیشن کنید، کمی استراحت کنید، بازی‌های رایانه‌ای انجام دهید، به دیدن دوستانتان بروید. کارهایی را در برنامه روزانه خود قرار دهید که از انجام آن لذت می‌برید تا از میزان اضطرابتان بکاهد.

زمانی را برای انجام کارهای موردعلاقه خود در نظر بگیرید

قطعاً هر فردی می‌داند باید به خود و علاقه‌مندی‌هایش اهمیت دهد، اما گاهی زمان مشخصی برای خود تعیین نمی‌کنیم. توصیه می‌شود استخر ماهانه، نیم ساعت بازی در روز و تمام کارهایی که به شما احساس لذت می‌دهد را در برنامه تان بگنجانید. وقتی زمانی را  به خود و کارهای موردعلاقه‌تان اختصاص دهید بهتر می‌توانید کارهای ضروری ناخوشایند را به انجام برسانید.

به خودتان جایزه دهید

برای تلاشی که در اجرای برنامه ریزی به خرج می‌دهید برای خود پاداش در نظر بگیرید. می‌توانید بعد از انجام کاری تعیین شده در زمان مقرر، خوراکی موردعلاقه‌تان را نوش جان کنید. این کار سبب می‌شود احساس خوبی داشته باشید و در رفتارهای خود تغییر ایجاد کنید.

 

منبع : wikihow

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی