به گزارش ایسنا یازدهمین جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوای استان تهران با حضور احمد تواهن - معاون امورعمرانی استانداری تهران، کیومرث کلانتری - مدیرکل محیط زیست استان تهران و مدیران کل دستگاههای استانی عضو کارگروه برگزار شد.کلانتری در این نشست گفت: توسعه فرهنگ استفاده از دوچرخه در تهران و استفاده ازبخشهای ارائه خدمات الکترونیک و استارت آپها بر کاهش آلودگی هوا و حمل ونقل درون شهری بسیار مؤثر است.
دبیر کارگروه کاهش آلودگی هوای تهران با اشاره به اینکه در این جلسه دستگاهها گزارشی را از اقدامات انجام شده در خصوص مصوبات 10 جلسه قبل کارگروه کاهش آلودگی هوای تهران ارائه دادند، افزود:85 درصد از مصوبات 10 جلسه قبلی کارگروه اجرایی شده، از مجموع مصوبات 32 بند کاملا اجرایی شده و 32 بند نیز در حال اجرا توسط دستگاههای مربوطه است. برخی از مصوبات هم به دلیل فراهم نبودن مقدمات هنوز اجرایی نشده است.
وی با بیان اینکه در این جلسه بر توسعه حمل و نقل عمومی و تامین منابع آن همچنین تامین زیرساخت های توسعه فضای سبز در سطح استان تاکید شد، اظهارکرد: یکی از پروژههای بسیار مهم در جنوب تهران کنترل بوی ناشی از پسابهای خام است که در این منطقه متصاعد میشود و بر اساس گزارش وزارت نیرو و آب منطقهای اقدامات موثری در راستای هدایت، مهار و مدیریت پسابهای خامی انجام شده است که وارد رودخانه های جنوب تهران می شود و مقرر شد روند اجرای این پروژه تسریع شود.
به گزارش سایت اطلاع رسانی محیط زیست استان تهران(سامات)،کلانتری در ادامه گفت: بر اساس گزارش ارائه شده برای استانداردسازی موتورخانههای ساختمانهای بزرگ فعالیتهای خوبی صورت گرفته همچنین اداره کل منابع طبیعی در راستای توسعه فضای سبز استان تهران با توجه به در پیش بودن فصل درختکاری گزارشی ارائه داد.
وی ادامه داد: در این جلسه بر توسعه زیرساختهای لازم جهت استفاده شهروندان از دوچرخه و فرهنگ دوچرخه سواری، توسعه خدمات الکترونیک و زیرساختهای دولت الکترونیک در کلان شهر تهران نیز تاکید شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به اینکه دستگاههایی که اقدامات خود را در خصوص اجرای مصوبات کارگروه تا کنون اجرا نکرده اند در جلسه آتی کارگروه معرفی خواهند شد، اظهارکرد: تعداد این دستگاهها انگشت شمار و حتی ممکن است اقداماتی را انجام داده باشند اما گزارشی تاکنون ارائه ندادهاند. این موضوع را پیگیری و اطلاع رسانی خواهیم کرد.
کلانتری با بیان اینکه در این جلسه قانون هوای پاک تشریح شد، تصریح کرد: در قانون هوای پاک 26 دستگاه اجرایی وظیفه دارند و امیدواریم تا پایان سال، شش آیین نامهای که برای تصحیح تقدیم هیات وزیران شده تصویب شود.
دبیر کارگروه کاهش آلودگی هوای تهران با اشاره به اینکه در این قانون که بر گرفته از سیاستهای مقام معظم رهبری است، تخریب و آلودگی محیط زیست جرم دیده شده و برای مجرم مجازات در نظر گرفته شده است، اظهارکرد: امیدواریم از ابتدای سال 97 قانون جدید و جامع هوای پاک - که در مجلس شورای اسلامی تصویب و در مردادماه سال جاری ابلاغ شد- اجرایی شود و 26 دستگاهی که در این قانون وظیفه دارند به وظایفشان عمل کنند تا شهروندان شاهد نتایج اجرای این قانون و افزایش روزهای سالم در کلان شهر تهران باشند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری تهران در ابتدای جلسه بررسی مصوبات جلسه گذشته و عملکرد دستگاههای مسئول در اجرای مصوبات در خصوص دسترسی به اهداف سهم حمل و نقل عمومی مطابق با قانون توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت، جلوگیری از تردد سرویسهای تردد کارکنان دستگاههای اجرایی استان که فاقد معاینه فنی و کارت هوشمند هستند، ممنوعیت تردد کامیونهای دودزا و فاقد معاینه فنی تا پایان اسفندماه و گزارش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص پایش بیماریهای ناشی از آلودگی هوا ، گسترش زیرساخت الکترونیک خدماترسانی در بخش دولتی و عمومی جهت کاهش سفرهای درون شهری ،افزایش سرانه فضای سبز و اختصاص ١٣٠٠ هکتار از اراضی دامنه جنوبی البرز تا پایان سال به توسعه جنگلکاری در دستور کارقرار گرفت.
براساس گزارش ارائه شده در این جلسه 2529 خودرو بیش از ٣٠ سال سن در استان تهران و بیش از3200 اتوبوس فرسوده در تهران تردد دارند.
برمبنای گزارش نماینده شهرداری تهران از حدود ٨٢ هزار دستگاه تاکسی در تهران کمتر از ٢٠ درصد در سن فرسودگی هستند و از میزان ٥٠ درصد مینیبوس های فرسوده در تهران تاکنون بخش عمدهای نوسازی شده است.