وب سایت دکتر کرمانی: سلنیوم یک ماده آنتی اکسیدانی است که برای عملکرد طبیعی بیضه و انجام پروسه اسپرماتوژنز ضروری میباشد. این ماده قادر به کاهش رادیکالهای آزاد اکسیژن میباشد و لذا انتظار میرود که در افزایش باروری مؤثر باشد. طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، دوز مصرف روزانه پیشنهادی مصرف سلنیوم 60 تا 70 میکروگرم است. سلنیوم نقش مهمی در تنظیم تیروئید، تقویت تستوسترون، بهبود عملکرد سیستم ایمنی و حفظ سلامت پوست ایفاء می کند. در ادامه به مواد خوراکی سرشار از سلنیوم اشاره می شود.
آجیل ها
یک منبع غنی از سلنیوم، خشکبار است که در اکثر مناطق وجود دارد.
غذاهای دریایی
جگر، ماهی صدفی و ماهیهای دیگر منابع خوب و معتدل از سلنیوم هستند.
جو دوسر
بهترین منبع سلنیوم گیاهان هستند که سلنیوم را از خاک جذب کرده و به زنجیره غذایی وارد می کنند. شروع روز با مصرف جو دوسر نه تنها احساس سیری بلندمدت ایجاد می کند و مصرف فیبر را افزایش می دهد بلکه سلنیوم بدن را نیز تامین می کند. هر 100 گرم جو دوسر حاوی 34 میکروگرم سلنیوم است.
پنیر
خوردن 100 گرم پنیر می تواند حدود 19 میکروگرم سلنیوم بدن را تامین کند.
قارچ
قارچ نه تنها سرشار از زینک (روی)، ویتامین های B کمپلکس و پتاسیم است، بلکه به افزایش میزان مصرف سلنیوم هم کمک می کند. مصرف هر 100 گرم قارچ 11.5 میکروگرم سلنیوم بدن را تامین می کند.
سالمون
اسیدهای چرب اُمگا-3 تنها ماده مغذی موجود در این ماهی نیست. خوردن 100 گرم سالمون می تواند 38 میکروگرم سلنیوم بدن را تامین کند.
مرغ
خوردن هر 100 گرم مرغ با تامین حدود 24.5 میکروگرم سلنیوم همراه است.
تخم مرغ
تخم مرغ پخته بهترین شیوه مصرف پروتئین است. تخم مرغ غنی از سایر مواد مغذی دیگر هم هست. خوردن هر 100 گرم تخم مرغ پخته تامین کننده 30.8 میکروگرم سلنیوم بدن است.
تخمه آفتابگردان
این ماده خوراکی نه تنها سرشار از اسیدهای چرب مونواشباع نشده و پلی اشباع نشده است، بلکه 100 گرم آن 78 میکروگرم سلنیوم دارد.