ماهان شبکه ایرانیان

درمان سوزش معده و بررسی علت سوزش در معده

مشکلات معده از جمله شایع ترین بیماری ها به شمار می رود که اغلب افراد آن را تجربه کرده اند. زخم معده, ورم معده و سوزش معده و&#۸۲۳۰; از جمله این مشکلات می باشند. خوشبختانه در اغلب موارد درمان سوزش معده به راحتی صورت می گیرد.

مشکلات معده از جمله شایع ترین بیماری ها به شمار می رود که اغلب افراد آن را تجربه کرده اند. زخم معده, ورم معده و سوزش معده و… از جمله این مشکلات می باشند. خوشبختانه در اغلب موارد درمان سوزش معده به راحتی صورت می گیرد.

متاسفانه سوزش معده یکی از شایع ترین مشکلات امروزی است که سبب درد، ناراحتی، خستگی و استرس فرد می شود. سوزش معده به دلایل مختلفی مانند مصرف مواد غذایی غیر قابل هضم, عفونت ها, استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیک ها و … ایجاد می شود. در این مطلب با درمان سوزش معده و بررسی علت ایجاد آن آشنا می شویم.

بررسی روش های درمان سوزش معده

داروهای ایجاد کننده سوزش در معده

معده یک کیسه عضلانی است که بین مری و روده کوچک واقع شده است. مواد غذایی ابتدا وارد این عضو بدن شده و پس از شکسته شدن برای هضم بیشتر وارد روده ها می شوند. در صورتی که مواد غذایی وارد شده در معده شکسته و هضم نشوند, معده مسدود شده و در نتیجه سوء هاضمه و سوزش معده ایجاد می شود. خوشبختانه روش های بسیاری برای پیشگیری از سوزش معده و تسکین درد و درمان آن وجود دارد. در ادامه با روش های درمان سوزش معده بیشتر آشنا می شویم.



1- حفظ رژیم غذایی سالم

درمان سوزش معده

  • مصرف مواد غذایی غنی از فیبر مانند میوه ها و سبزی ها یا غلات و حبوبات مانند بلغور جو دوسر می تواند در تسکین و درمان سوزش معده موثر باشد. چرا که فیبرها به فرآیند هضم سرعت بخشیده و موجب درمان یبوست می شود.
  • مصرف روزانه پروبیوتیک ها مانند ماست می تواند به بازگرداندن باکتری های خوب و ضروری برای عملکرد هضم کمک کند. همچنین مواد غذایی مانند عسل، موز، شیر نارگیل، آب نارگیل و دوغ می تواند سوء هاضمه را کاهش دهد. بنابراین توصیه می شود این مواد غذایی را در برنامه غذایی خود اضافه کنید.
  • اجتناب از مصرف غذاهای فرآوری شده, غذاهای چرب, انواع شیرینی, آب نبات, نوشابه, قهوه و تنقلات کم ارزش که می توانند سبب سوء هاضمه شوند. همچنین از مصرف مواد غذایی که موجب ناراحتی معده می شوند, پرهیز شود. برخی از این مواد غذایی عبارت است از: غذاهای ادویه دار، غذاهای نشاسته دار مانند سیب زمینی و انواع شیرینی ها و … .
  • اجتناب از پرخوری. توصیه می شود به منظور پیشگیری و تسریع روند درمان سوزش معده, تعداد و حجم وعده های غذایی را محدود کنید. غذا نخوردن در محل کار و تغییر زمان وعده های غذایی می تواند در پیشگیری از سوزش مغده کمک کند. 

2- داروها

درمان سوزش معده

  • برخی داروهای در دسترس که برای دریافت آن ها نیازی به نسخه پزشک نمی باشد مانند آنتی اسیدها که ساخت اسید را کنترل می کنند و مسهل ها که برای درمان یبوست کاربرد دارند می توانند موجب تسکین و درمان موقت سوزش معده شوند. اما این داروها نباید به مدت طولانی مصرف شوند.
  • داروهای مسکن می توانند موجب کاهش درد ناشی از سوزش معده شوند. اما این داروها ممکن است بیماری را بدتر کند. از این رو باید با احتیاط مصرف شوند. داروهایی مانند آسپرین، ایبوپروفن و ناپروکسن سدیم ممکن است با فرآیند هضم تداخل و سبب سوزش معده شوند, بنابراین توصیه می شود به طور محدود از این داروها استفاده شود.
  • آنتی بیوتیک ها. این داروها باید تحت نظر پزشک تجویز و مصرف شوند. این داروها باید همراه با پروبیوتیک ها مصرف شوند. چرا که آنتی بیوتیک ها, باکتری های خوب معده را نیز می کشند و ممکن است باعث سوء هاضمه در فرد شوند.

تاثیر ورزش در درمان سوزش در معده

علاوه بر موارد بیان شده, 30 تا 60 دقیقه ورزش روزانه می تواند به پیشگیری از سوزش معده کمک کند و در برخی از موارد انجام تمرینات نرمشی به طور روزانه می تواند در درمان سوزش معده موثر باشد. خوشبختانه در اغلب موارد سوزش معده و سوء هاضمه با ترک سیگار و کاهش استرس و داشتن سبک زندگی سالم درمان می شود.

بررسی علت سوزش در معده

درمان سوزش معده

1- ناتوانی در تحمل لاکتوز

یکی از شایع ترین مشکلات معده, عدم تحمل لاکتوز می باشد. لاکتوز از حمله مواد اصلی موجود در شیر و محصولات لبنی است. در صورتی که فرد به خوردن مواد غذایی حاوی این ترکیب حساسیت داشته باشد اما تصادفا از این مواد عذایی استفاده کند, ممکن است دچار سوزش معده شود. خوشبختانه سوزش معده ناشی از این مسئله به راحتی قابل درمان است. تنها فرد باید از مصرف مواد غذایی حاوی لاکتوز پیشگیری کند.

2- سوء هاضمه یا فقر عملکرد هضم

پرخوری و تند غذا خوردن از جمله مهمترین دلایل سوء هاضمه می باشد. همچنین افرادی که از مشکلات گوارشی و هضم غذاها رنج می برند, با مصرف برخی از مواد غذایی خاص مانند نشاسته, غلات, غذاهای ادویه دار و فراورده های لبنی ممکن است دچار سوزش معده شوند.

3- زخم معده

سوزش معده ممکن است ناشی از زخم و عفونت های باکتریایی, استفاده بیش از حد از داروهای مسکن مانند آسپیرین، ایبوپروفن و ناپروکسن سدیم ایجاد شود. زخم معده می تواند با داروهای خاص و پیروی از سبک زندگی سالم درمان شود. برخلاف باور عموم افراد, استرس نمی تواند سبب زخم معده شود.

4- بیماری ریفلاکس معده

بیماری های ایجاد کننده سوزش در معده

این بیماری نوعی از بیماری سوء هاضمه مزمن به شمار می رود که در نتیجه بازگشت اسید معده به مری و دهان ایجاد می شود. این مسئله معمولا زمانی رخ می دهد که معده نمی تواند به درستی مواد غذایی را هضم کند. چاقی، بارداری، سیگار کشیدن، مصرف مواد غذایی تند و تیز, مرکبات و محصولات غذایی تهیه شده از گوجه فرنگی می توانند خطر ابتلا به بیماری ریفلاکس معده را افزایش دهند. درمان ریفلاکس معده با روش های مختلفی صورت می گیرد.

5- عفونت های باکتریایی

عفونت های باکتریایی جدی که موجب سوزش معده می شوند عبارت است از: کولیت کلستریدیوم دیفیسیل, هلیکوباکتر پیلوری و زخم ها. چنین باکتری هایی با از بین بردن باکتری های مفید در هضم غذا موجب تداخل در عملکرد هضم و گوارش می شوند و در نتیحه منجر به التهاب و فرسایش بافت معده شده و سوزش معده ایجاد می کنند.

6- فتق

این بیماری زمانی رخ می دهد که یک عضو یا بافت به خاطر یک نقطه ضعیف در ماهیچه ها تحت فشار قرار گیرد. اسهال، برخی آسیب ها، یبوست، سرفه، عطسه، بلند کردن اجسام سنگین، چاقی و جراحی زخم ها از جمله مهمترین دلایل ابتلا به فتق می باشند. این مسئله ممکن است با سوزش معده اشتباه گرفته شود. فتق معمولا با جراحی درمان می شود. 

علاوه بر موارد بیان شده آپاندیسیت, سنگ کلیه و بارداری خارج رحمی ممکن است سبب سوزش معده شوند. با توجه به علت بیماری, درمان سوزش معده به راحتی انجام می شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان