به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص)، اولین سکوی فاز 22 پارس جنوبی به وزن 2300 تن که در جزیره صدرای بوشهر ساخته شده است طی مراسمی در روز پنجشنبه هفدهم اسفندماه بارگیری میشود تا پس از انتقال، در محل مورد نظر بر سر چاههای این فاز در دریا نصب شود.
بنابر این گزارش، در حال حاضر 10 سکوی پارس جنوبی شامل 4 سکو برای فازهای 22 و 24، 4 سکو مربوط به فاز 13 و 2 سکوی فازهای 17 و 18 پارس جنوبی در جزیره صدرای بوشهر در حال ساخت است که بین 76 تا 96 درصد پیشرفت فیزیکی دارند و بنابر آمادگی کارفرما، طی ماههای آینده به ترتیب پیشرفت، روند انتقال و نصب آنها انجام خواهد شد.
این شرکت در حوزه پارس جنوبی ساخت 10 سکو، 10 جکت، 10 سهپایه نصب مشعل (فلر)، 10 پل ارتباطی سکو و فلر، خطوط لوله انتقال و کابلکشی فازهای مذکور در بخش دریا را در دستور کار دارد و با توجه به این که قرارداد این پروژهها به صورت مهندسی، تأمین کالا و ساخت (EPC) میباشد تمام این مراحل با تکیه بر ظرفیت و توان داخلی کشور توسط شرکت صدرا انجام میشود.
گفتنی است، ساخت، بارگیری، حمل و نصب سکوها از حساسیت و دقت بالایی برخوردار است و نیاز به تجهیزات خاصی دارد که در توان شرکتهای محدودی در جهان است اما شرکت صدرا با در اختیار داشتن تجهیزاتی از جمله شناورهای 20 تا 30 هزار تنی حمل سکو و جرثقیلهای 4 تا 5 هزار تن و نیز توان مهندسی بالا، این فناوری برتر (high-tech) را بومی کرده و از انحصار کشورهای اروپایی و آمریکایی خارج ساخته است.
در زمان حضور شرکتهای خارجی از جمله اِنی، توتال، شل و... در پارس جنوبی، صدرا به عنوان پیمانکار جزء و زیرمجموعه این شرکتها، چنین اموری را انجام میداد اما بعد از تشدید تحریمها و خالی کردن عرصه کار توسط این شرکتها در پارس جنوبی، نگاهها به توان درونزای کشور باعث شد تا این شرکت با تمام توان وارد عرصه اجرای این پروژهها شود.
در گذشته ساخت سکوهای دریایی به صورت صد درصدی در خارج از کشور ساخته میشد اما ثمره اعتماد به توانمندی شرکتهای داخلی انجام سختترین و حساسترین پروژهها در داخل کشور است که برای نمونه میتوان به ساخت این سکو اشاره کرد که برای اولین بار تمام مراحل ساخت آن شامل طراحی، تأمین کالا، ساخت، بارگیری، انتقال، نصب، پیشراهاندازی و راهاندازی توسط یک شرکت ایرانی انجام میشود و این دستاوردی است که در دل تحریمها حاصل شد و نتیجه آن رسوب دانش برای کشور است.
با تکمیل این 10 سکو در سال آینده روزانه 125 میلیون مترمکعب گاز شیرین وارد شبکه سراسری میشود و 187 هزار بشکه میعانات گازی در روز به عنوان خوراک پالایشگاه ستاره خلیج فارس تولید میگردد. همچنین تولید روزانه یکهزار تن گوگرد و سالانه 2.5 میلیون تن پروپان و بوتان از عواید این سکوها برای صنعت و اقتصاد کشور است.
با توجه به اهمیت موضوع اقتصاد مقاومتی، رویکر شرکت صدرا و قرارگاه علاوه بر اشتغالزایی، توانمندسازی شرکتهای داخلی و استفاده از ظرفیت آنها در امر ساخت سکوهاست و در این راستا توانستهاند در حوزه تولید کابل، پمپ، الکترود و برخی تجهیزات دیگر، مشاورههایی را به شرکتهای داخلی بدهند تا استانداردهای مورد نیاز در این حوزه را کسب کنند و امکان تأمین کالا از بازار داخل را برای صدرا فراهم سازند.
طی دو سال اخیر، قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) حمایتهای بسیاری از شرکت صدرا کرد و باعث شد تا پروژههای این شرکت از حالت رکود خارج شود و پیشرفت 29 تا 50 درصدی داشته باشد. همچنین بدهیها، معوقات بانکی و توقیف ناوگان شناوری این شرکت رفع شد و تراز منفی این شرکت طی دو سال به تراز مثبت تبدیل و سهام آن رشد چشمگیری پیدا کرد.