ماهان شبکه ایرانیان

رونمایی شهر باستانی آنی در ارمنستان + عکس

شهر باستانی آنی در ارمنستان ، را برای شما عزیزان و کاربران محترم مجله دلگرم قرار داده ایم , با مجله دلگرم همراه باشید

شهر باستانی آنی در ارمنستان ، را برای شما عزیزان و کاربران محترم مجله دلگرم قرار داده ایم , با مجله دلگرم همراه باشید.

شهر باستانی آنی در ارمنستان

شهر باستانی آنی در ارمنستان

آنی (شهر باستانی) (به ارمنی Անի، به یونانی Ανίον، به لاتین Abnicum،)در سال 961م. آشوت سوم، پادشاه ارمنستان، پایتخت خود را از شهر قارص (کارس) به آنی منتقل کرد و راه تازه‌ای برای شکوفایی و پیشرفت این شهر گشود.

شهر آنی در ناحیهٔ شیراک، واقع در استان آرارات،در سمت چپ رودخانهٔ آخوریان، بنا شده است. محدودهٔ جغرافیایی این شهر را رودخانه‌ها، دره‌ها و کوه‌ها احاطه کرده و شکلی مثلث گونه به آن بخشیده‌اند.

آنی در روزگاران گذشته دژی بود در استان شیراک، در استان آرارات ارمنستان باستان. در منابع ارمنی نخستین بار در سده 5م. به این دژ اشاره شده و دو مورخ ارمنی،الیزئوس (یغیشه وارتاپت) و غازار پاربتسی، از دژی استوار به نام آنی یاد کرده‌اند که متعلق به دودمان ارمنی کامساراکان بوده است.

شهر باستانی آنی در ارمنستان


ویرانه‌های شهر باستانی ارمنی آنی

در اواخر سده 8م. یکی از امیران بزرگ ارمنی به نام آشوت یکم، استان شیراک و دژ آنی را از دودمان کامساراکان خرید. این دژ با گذشت زمان گسترش یافت، چنان که حدود صد سال پس از آن، به هنگام برقراری حکومت ارمنستان به رهبری دودمان باگراتونی، از آن به عنوان قصبه‌ای استوار یاد شده و در منابع به صورت «استحکاماتی در کناره رود آخوریان» آمده است.

از آن زمان آنی رونق بیش تری یافت، تا آن که در سال 961م. به عنوان پایتخت ارمنستان برگزیده شد. پادشاه ارمنستان، آشوت سوم ملقب به وقورماتس (رحیم و بخشاینده)، نخستین کسی بود که به گسترش قلمرو آنی همت گمارد، بارویی تازه کشید و برج و کلیسا ساخت.

شاه سمبات دوم، پسر و جانشین آشوت سوم، شهر را باز هم بزرگ‌تر کرد و از رود آخوریان تا درهٔ زاغگوتس بارویی بلندتر از باروی پیشین کشید، برج‌هایی برافراشت و دروازه‌هایی از چوب جنگلی و میخ‌های آهنین ساخت و کار گذاشت.

شهر باستانی آنی در ارمنستان

آنی، پایتخت ارمنستان، در اندک زمان به شهری ثروتمند و پرشکوه تبدیل شد، ساختمان‌ها و کلیساهایی زیبا افراشته شدند، چنان که به «شهر هزار و یک کلیسا» شهرت یافت.

صنعت و تجارت از یک سو، و دانش و هنر از سوی دیگر به چنان پیشرفتی رسید که آوازه آن در میان اقوام دور و نزدیک نیز پیچید. علل پیشرفت شتابان آنی این بود که این شهر در مرکز ارمنستان جای داشت، از این رو دارای امنیتی بیش تر بود.

غیر از آن، ارمنستان و شهر آنی در مبادلات محور شمال- جنوب (میان بغداد و دریای سیاه) و محور شرق-غرب (میان قلمرو ایران و قلمرو بیزانس) نقش واسطه داشتند، در تقاطع راه‌های بازرگانی قرار داشتند و با شاهراه‌های مناسبی با شهرهای بزرگ کشورهای همسایه پیوند می‌یافتند. آنی از راه دریای سیاه با مناطق دوردست اروپا، لهستان و جنوب روسیه نیز دادوستد داشت.

در سال 961م. آشوت سوم، پادشاه ارمنستان، پایتخت خود را از شهر قارص (کارس) به آنی منتقل کرد و راه تازه‌ای برای شکوفایی و پیشرفت این شهر گشود. آنی در روزگاران گذشته دژی بود در استان شیراک، در استان آرارات ارمنستان باستان.

شهر باستانی آنی در ارمنستان

شهر باستانی آنی در ارمنستان

شهر باستانی آنی در ارمنستان

گردآوری: مجله اینترنتی دلگرم

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی