ماهان شبکه ایرانیان

پیری زودرس مغز بر اثر رویدادهای بد زندگی

بنابر بررسی محققان دانشگاه کالیفرنیا، رویدادهای بد زندگی، مانند طلاق، داغدیدگی و مشکلات مالی، بخش‌های خاصی از مغز انسان را حداقل ۴ ماه سریع‌تر پیر می‌کند. این بخش‌ها مربوط به حافظه، توجه و تفکر هستند. آمار نشان می‌دهد، اضطراب "درونی" به سلول‌های بدن صدمه زده و سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌کند و همچنین موجب تغییرات ژن فرد مضطرب می‌شود.

پیری زودرس مغز بر اثر رویدادهای بد زندگی

به گزارش طبنا از دیلی میل، محققان دانشگاه کالیفرنیا با بررسی 359 مرد بین سنین 57 و 66 سال، متوجه شدند که رویدادهای بدی، مانند طلاق/جدایی، یا مرگ یکی از اعضاء خانواده، که زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهند، به سلول‌های مغز نواحی مربوط به حافظه، توجه و تفکر، صدمه زده و ضخامت آنها را نازک تر کرده و مغز فرد را با سرعت بیشتری به سمت پیری پیش می‌رانند.

محققان معتقدند استرس‌های “درونی” ناشی از شرایط بد زندگی، به ویژه در دوران میانسالی، علاوه بر تخریب سلولی، موجب کاهش توان سیستم ایمنی بدن و تغییر ژن در فرد می‌شوند. در واقع استرس باعث کاهش ترشح هورمون‌های دوپامین و سروتونین در بدن شده، که این به نوبه خود منجر به تغییرات مخرب در بدن و پیر شدن سریع تر مغز می‌شود. البته هنوز کاملا مشخص نشده که آیا این صدمات سلولی و اینگونه مسن شدن مغز، فرد را در خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند زوال عقل یا اختلالات ذهنی قرار می دهد یا خیر و در این خصوص به تحقیقات بیشتری نیاز است.

مغز انسان از 25 سالگی به بعد شروع به پیر شدن می‌کند و تا زمانی که او به 40 سالگی می‌رسد، هر دهه حدود 5 درصد از وزن و حجم خود را از دست می‌دهد و مشکلات سخت زندگی، سلامت آن را در خطر قرار می‌دهد.  بررسی‌های این محققان به افراد در درک شرایط مغز خود و حفظ سلامت آن، کمک بسیاری می‌کند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی